Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Нема да бидат истите? Е шо ќе дадат ? Барем да нема -1 поен, а колку од прилика прашања ќе бидат ? 100 ? може да ни лупнат ?

Епа незнам на маил таа Катерина имаше вратено дека од слајдовите треба да си учиме, прашањата биле само за да се тестираме ние дома. Колку е точно незнам.

Епа незнам на маил таа Катерина имаше вратено дека од слајдовите треба да си учиме, прашањата биле само за да се тестираме ние дома. Колку е точно незнам.
Не бе, нема други да дадат, ако дадат други
17220095.jpg

Ако дадат други ќе биде комедии. Сите ќе испопаѓаме. :ROFLMAO:

Ова формални јазици колку досаден предмет ми беше во втора :cautious:

Колоквиумите во нашата генерација беа најтешки - синдром #ниејаимавменајтешката

Полагав деновиве ствари и се смеев за шо се караа дискретна.

Видете вака, разберете едно: Колоквиумските и испитните кога ќе ги вежбате СЕКОГАШ ќе ви изгледаат дека биле полесни на назадни генерации, дека голем број од нив токму и дека ви изгледаат лесни не ги пипкате, а ако сте решиле некоја лесна, шансите дека сте го решавале целиот колоквиум, и сте мереле на време дека не сте надминале 2 ипол часа (или колку и да даваат на дотичниот предмет) има веројатност близу 0. Лани дискретна помагав на еден колега, шуќур положи со 6че и кажа дека вкупниот број на положени бил ~ 100. Ако лани примаа 600 студенти, викате до толку глупа генерација е таа пред вас шо испопаѓале сите?

Кога пак ќе ги поминете предметите/факултетот, ќе се фурате пак дека во ВАШЕТО време давале многу погадни задачи и ќе се смеете за какви глупости се караат луѓево, ама тежината е релативна бидејќи вас материјалот ви е совладан.

Дај прекинете со споредување генерациско, исфрлете го "ние поминавме најтешко" синдромот, кукање шо не ви оправдува тоа шо не сте положиле некој предмет.

^^ Утре ќе ти постирам слика од ланскиот колоквиум и од колоквиумот годинава за да прекиниш.
Иначе оси на секое тестирање ново прашање, до сабајле ваљда ќе ги постираат сите прашања за полагање а?

^^ Утре ќе ти постирам слика од ланскиот колоквиум и од колоквиумот годинава за да прекиниш.
Иначе оси на секое тестирање ново прашање, до сабајле ваљда ќе ги постираат сите прашања за полагање а?
Го решавав afterwards колоквиумот Дискретна со другарот. Имаше задача со симетрична разлика нешо као (асиметричноb)симтрично(цсиметричнод)симетрично е. Кур-ташак ќе ти текне ако не ти се поминати домашните. И да ти текне одма под 20 минути за задачата да разместуваш, тешко.

И можеш колку сакаш да ми се правдаш, кога ми е поминат предметот, ако ми го дадеш тестот ќе ги погледнам повеќето задачки и ќе кажам: иста тежина е, поентата е да ме сфатиш дека тоа е синдромот. Ти кога го полагаш предметот ќе ти изгледа многу тежок, и дека вашата генерација имала најзаебан колоквиум/испит. Откако ќе го положиш предметот ќе ти биде совладан материјалот и после наредна генерација кога за глупости ќе се караат шо тебе ти се извежбани, ќе викаш дека предметот е лесен и само ќе фрлиш поглед на нивниот колоквиум и ќе кажеш дека сеа даваат полесно. Тоа е многу детско размислување....

Го решавав afterwards колоквиумот Дискретна со другарот. Имаше задача со симетрична разлика нешо као (асиметричноb)симтрично(цсиметричнод)симетрично е. Кур-ташак ќе ти текне ако не ти се поминати домашните. И да ти текне одма под 20 минути за задачата да разместуваш, тешко.

И можеш колку сакаш да ми се правдаш, кога ми е поминат предметот, ако ми го дадеш тестот ќе ги погледнам повеќето задачки и ќе кажам: иста тежина е, поентата е да ме сфатиш дека тоа е синдромот. Ти кога го полагаш предметот ќе ти изгледа многу тежок, и дека вашата генерација имала најзаебан колоквиум/испит. Откако ќе го положиш предметот ќе ти биде совладан материјалот и после наредна генерација кога за глупости ќе се караат шо тебе ти се извежбани, ќе викаш дека предметот е лесен и само ќе фрлиш поглед на нивниот колоквиум и ќе кажеш дека сеа даваат полесно. Тоа е многу детско размислување....

Муабетот ми е дека примија 1200 студенти годинава и сега прават чистка. Вели ти што сакаш ама колоквиумите благе везе си немаат, ги решив сите колоквиумски задачи од минати години, и од книга решавав за да на крај ми се падне задача со забрзување. -.- Параметарски равенки јок, а као демек вежбајте тоа обавезно се паѓа. Некои глупави лимеси никогаш нерешавани на вежби или на брзина поминати на последните вежби, теореми кои не се изведени од професорот ниту во книгата па мораш сам да си ги изведуваш и ред други работи. Пошто немам време вечерва, утре ќе ти ги сликнам и да се увериш дека стварно ланскиот колоквиум Калкулус немаше допирна точка со тоа што ни го дадоја денес.

Peterson15 ај погледни ја втората задача и кажи иста тежина се, секоја година даваат исти.
барем од тие јас што ги имав текстуалните на постари колоквиуми беа далеку полесни од ова.

2ppes6t.jpg

^^ А носи 7 поени од вкупно 20 ;)

Некој да сподели мислење што се случува на полагањата по ОСИ денес , некој што завршил веќе. јас во полагам во 14.00 па добро е да се има некое предзнаење :)

Некој да сподели мислење што се случува на полагањата по ОСИ денес , некој што завршил веќе. јас во полагам во 14.00 па добро е да се има некое предзнаење :)

Два теста, 50 прашања за историја и хардвер - 45 минути за решавање и 25 прашања интернет, word и excel - 25 минути.
Прашањата се од самотестирањето ама имаше некои што прв пат ги гледам.
Системот знае да им паѓа, и тие прашањата со сликички што беа 2-3 не функционираат.
Ако седиш до некој што знае ќе може да ти кажува, негативни поени има ама можно е да ги поништат и да се гледаат само точните одговори а се друго по 0 поени али не сум сигурен за ова.

Ова формални јазици колку досаден предмет ми беше во втора :cautious:
Проверуваате модели а?

Две прашања од компјутерска историја за сите гиикс шо учат компјутери:
Прва интерактивна програма за графички дизајн?
Мајката на сите Демонстрации?

Два теста, 50 прашања за историја и хардвер - 45 минути за решавање и 25 прашања интернет, word и excel - 25 минути.
Прашањата се од самотестирањето ама имаше некои што прв пат ги гледам.
Системот знае да им паѓа, и тие прашањата со сликички што беа 2-3 не функционираат.
Ако седиш до некој што знае ќе може да ти кажува, негативни поени има ама можно е да ги поништат и да се гледаат само точните одговори а се друго по 0 поени али не сум сигурен за ова.
Фала многу за брзиот одговор , навистина го ценам ова , ме интересира дали шетаат многу асистентите и дали можиш да отвориш друга веб страна освен таја за полагање ? google.com на пример.
Прашањата со сликичи , мислиш на тие со одговори со сликички со како изгледаат портите AND и сл. ? и што да правам ако ми излезе такво прашање ?

Фала многу за брзиот одговор , навистина го ценам ова , ме интересира дали шетаат многу асистентите и дали можиш да отвориш друга веб страна освен таја за полагање ? google.com на пример.
Прашањата со сликичи , мислиш на тие со одговори со сликички со како изгледаат портите AND и сл. ? и што да правам ако ми излезе такво прашање ?
мислам дека имаш пристап само до етест и до страните на кои они имаат дозволено пристап

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom