Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
колку ви е survival rate после 1 година на факсов? Гледам 1100 се упишале лол
Мојава генерација (2015та) се запишија приближно 700 студенти, а како апсолвенти се водиме околу 350. Дипломирани не се ни 50 :D

Ми ги препорачуваш овие два предмети?
Да, јас ги слушав по старата програма, не се ништо посебно и се надополнуваат, во некои погледи дури и се истиот предмет.

На iknow едни професори пишува за предметите, на распоредот други професори?

Kopirnica kade moze da se nabavat matetijali blizu finki moze nekoj da mi dade info kade se naogja

Во Impegna може, близу тинексот е, прашај ќе ти кажат
Автоматски споено мислење:

Мислење за Марјан Гушев - мрежи?
Добро објаснува, ама тешко се наоѓа за консултации

Исто ќе прашував, а ако може мислење и за Анастас Мишев-Компјутерски мрежи
И двајцата предаваат разбирливо. Имам слушано предавања алгоритми кај Анастас и вежби кај Бојана

Mislenje za Koteska Bojana?
Dali dobro predava Algoritmi?
Мене ми држеше аудиториски и бегав од неа. Ич не ми се свиѓа како предава и објаснува.
Исто ќе прашував, а ако може мислење и за Анастас Мишев-Компјутерски мрежи
Мишев има преголемо знаење поврзано со Мрежи. До сега ми предавал АПС, Безжични и Мобилни Системи и Мрежна Безбедност. Доста добро предава.

Koj najdobro predava APS nekoj da mi kaze??? I na sto najvekje da se posvetam za predmetovv??
АПС дефинитивно треба да се посветиш на задачите повеќе. Мене ми имаат предавано Анастас и Бојана и доста научив од самите часови. Многу е важно да го разбереш материјалот уште на предавање, а и да одиш на консултации за било која нејасна задача. Сепак на испит очекувај потешки задачи од вежби :D

Ako moze nekoj da spodeli informacii za verojatnost i statistika.. Dali vredi da se odi na predavanja, kaj koi profesori? Dali e tolku tesko kolku sto vikaat?
Веројатност е еден од најтешките предмети на ФИНКИ. Колку и да го спремаш на испит може да не поминеш најдобро (зборам за задачите). Бакева објаснува добро, баш by the book.

Последно уредено:
Кои професори ти предаваа?
Армемнски/Чорбев се менуваат Интернет програмирање
Чорбев/Лошковска се менуваат по другиот
Сепак не ти врши ништо тоа кој го држи, јас еднаш се немам појавено на предавања и дватта ми се положени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom