Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја тоа го слушнав уште кога се основаше ФИНКИ и ни држеа презентација во средноСлушам зграда ќе сме добиеле![]()
И ја тоа сакав да кажам...Вака предизборно може и некоја десетка да закачиме![]()
3000 студенти на ФИНКИ за 3 години и тоа без зграда. Ова е успех кој треба факултетот да го промовира по средните школи бидејќи е реален.
ЕСРАВеќе некое време го „меркам“ овој факултет и се си мислам дека тука ќе му ја летнам. Сите велат дека било ТЕШКО!Ме интересира ИТ, поточно ме интересира следново (се надевам ќе ми даде некој упатствие кај треба да се упатам): сакам да правам презентации, семинарски и слични работи; сакам фотошоп; сакам муви мејкер; т.е. сакам нешто кај што ќе бидам креативен, под услов да не ми треба многу математика.
Е, сега ако тука е стварно ептен тешко, тогаш на крај краишта не мора да биди баш ФИНКИ, можи и некој друг технички факултет.
Веќе некое време го „меркам“ овој факултет и се си мислам дека тука ќе му ја летнам. Сите велат дека било ТЕШКО!Ме интересира ИТ, поточно ме интересира следново (се надевам ќе ми даде некој упатствие кај треба да се упатам): сакам да правам презентации, семинарски и слични работи; сакам фотошоп; сакам муви мејкер; т.е. сакам нешто кај што ќе бидам креативен, под услов да не ми треба многу математика.
Е, сега ако тука е стварно ептен тешко, тогаш на крај краишта не мора да биди баш ФИНКИ, можи и некој друг технички факултет.
Е ваквите студенти уште по прв колоквиум исчезнуваат од ФИНКИ, што мислат дека таму се учи Power point или Movie maker.
Штом бегаш од математика, бегај и од ФИНКИ
За Power Point, Movie Maker или Photoshop не ти ни треба факултет![]()
Веќе некое време го „меркам“ овој факултет и се си мислам дека тука ќе му ја летнам. Сите велат дека било ТЕШКО!Ме интересира ИТ, поточно ме интересира следново (се надевам ќе ми даде некој упатствие кај треба да се упатам): сакам да правам презентации, семинарски и слични работи; сакам фотошоп; сакам муви мејкер; т.е. сакам нешто кај што ќе бидам креативен, под услов да не ми треба многу математика.
Не ми требаат мајтапи, луѓе! Сакам озбилни муабети.