Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Не ме сфати ти убаво. Јас не реков дека сакам да учам PowerPoint или муви мејкер (пошто тие перфектно ги знам) туку сакам нешто во таа насока. Некаде кај што ќе бидам креативен.
ако сакаш да ја користиш твојата имагинација во ИТ сектор, најпаметна идеа би било да се запишиш на приватните ИТ академии во оддел за мултимедија , анимација или 3Д моделирање. Барем ќе научиш конкретни работи и ќе добијаш светски сертификати. А и полесно ќе си најдиш работа, него со програмирање.

ако сакаш да ја користиш твојата имагинација во ИТ сектор, најпаметна идеа би било да се запишиш на приватните ИТ академии во оддел за мултимедија , анимација или 3Д моделирање. Барем ќе научиш конкретни работи и ќе добијаш светски сертификати. А и полесно ќе си најдиш работа, него со програмирање.
Е ваков одговор чекав. Фала, другар. :) А на државниве нема оддел за мултимедија, анимација?

Е ваков одговор чекав. Фала, другар. :) А на државниве нема оддел за мултимедија, анимација?
јок, ама и да има, пак првите 2 години би те тупеле со математика и физика и електротехника. Види александрија или слични (врска неам кои се оти не ми притребале), мислам дека има некои опции само да полагаш за сертификат без предавања (така поевтино да те фати), а предавања можиш да си слушаш на интернет овие беспланите што се курсеви од курсера.

Значи, на технички факултет НЕОПХОДНА е математиката, така?

Значи, на технички факултет НЕОПХОДНА е математиката, така?
Значи на технички факултет се запишуваш со цел да станеш инженер. Значи ФИНКИ е технички факултет кој произведува инженери. А за да бидеш инженер треба да знаеш и математика покрај стручните предмети. Кога ќе сфатат луѓето дека има разлика помеѓу компјутерски инженер и програмер/дизајнер/инт....

Зошто го лажеш дека полесно се наоѓа работа со графика наместо со програмирање ?

Ууууу, скапо е! Прескапо. Не , фала. :)

За приватно ако бараш нема ефтино да најдиш. За државно ако сакаш според мене разгледај си што ти нуди Машински факултет, мислам имаше таму некој смерој Графика, Дизајн.. само, како што кажа погоре некој, без математика нигде.

на членов ако добро памтам три дена му објаснуваа разлика од бензинец и дизелаш вие сте фатиле графики, мултимедии, јава, цеес... не се запишува без гајле.

Што се јавуваш ти? Ако знаеш да помогниш арно, ако не ЌУТИ!!! И што ако ми објаснуваа бензинец/дизел? Ти смета тоа?

Што се јавуваш ти? Ако знаеш да помогниш арно, ако не ЌУТИ!!! И што ако ми објаснуваа бензинец/дизел? Ти смета тоа?
Со вакво однесување не се стига далеку дете драго.
Инаку добро ти кажаа, претставата која ти ја имаш за ФИНКИ е скроз погрешна. Семинарски и презентации можеш на било кој друг факултет да си правиш. За ФИНКИ, математика и програмирање ти се неизбежни.
Поздрав

Што му фали на моево однесување? Ваш проблем ако не ви се бендисва. ;) А, изгледа никој не го прочитал мојот прв пост. Пишав дека сакам да се запишам на ФИНКИ, ама дека сакам графика, дизајн па ако нема на ФИНКИ такво нешто тогаш да ме УПАТИТЕ НА ДРУГО МЕСТО.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom