Ја тоа го слушнав уште кога се основаше ФИНКИ и ни држеа презентација во средноСлушам зграда ќе сме добиеле
И ја тоа сакав да кажам...Вака предизборно може и некоја десетка да закачиме
Може за у гинис да се пријави. Гарант нема друг факултет без зграда со толку студенти3000 студенти на ФИНКИ за 3 години и тоа без зграда. Ова е успех кој треба факултетот да го промовира по средните школи бидејќи е реален.
ЕСРАВеќе некое време го „меркам“ овој факултет и се си мислам дека тука ќе му ја летнам. Сите велат дека било ТЕШКО! Ме интересира ИТ, поточно ме интересира следново (се надевам ќе ми даде некој упатствие кај треба да се упатам): сакам да правам презентации, семинарски и слични работи; сакам фотошоп; сакам муви мејкер; т.е. сакам нешто кај што ќе бидам креативен, под услов да не ми треба многу математика. Е, сега ако тука е стварно ептен тешко, тогаш на крај краишта не мора да биди баш ФИНКИ, можи и некој друг технички факултет.
Е ваквите студенти уште по прв колоквиум исчезнуваат од ФИНКИ, што мислат дека таму се учи Power point или Movie maker.Веќе некое време го „меркам“ овој факултет и се си мислам дека тука ќе му ја летнам. Сите велат дека било ТЕШКО! Ме интересира ИТ, поточно ме интересира следново (се надевам ќе ми даде некој упатствие кај треба да се упатам): сакам да правам презентации, семинарски и слични работи; сакам фотошоп; сакам муви мејкер; т.е. сакам нешто кај што ќе бидам креативен, под услов да не ми треба многу математика. Е, сега ако тука е стварно ептен тешко, тогаш на крај краишта не мора да биди баш ФИНКИ, можи и некој друг технички факултет.
Не ме сфати ти убаво. Јас не реков дека сакам да учам PowerPoint или муви мејкер (пошто тие перфектно ги знам) туку сакам нешто во таа насока. Некаде кај што ќе бидам креативен.Е ваквите студенти уште по прв колоквиум исчезнуваат од ФИНКИ, што мислат дека таму се учи Power point или Movie maker.
Штом бегаш од математика, бегај и од ФИНКИ
За Power Point, Movie Maker или Photoshop не ти ни треба факултет
Веќе некое време го „меркам“ овој факултет и се си мислам дека тука ќе му ја летнам. Сите велат дека било ТЕШКО! Ме интересира ИТ, поточно ме интересира следново (се надевам ќе ми даде некој упатствие кај треба да се упатам): сакам да правам презентации, семинарски и слични работи; сакам фотошоп; сакам муви мејкер; т.е. сакам нешто кај што ќе бидам креативен, под услов да не ми треба многу математика. Е, сега ако тука е стварно ептен тешко, тогаш на крај краишта не мора да биди баш ФИНКИ, можи и некој друг технички факултет.
Озбилни сме...Не ми требаат мајтапи, луѓе! Сакам озбилни муабети.