Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
3000 студенти на ФИНКИ за 3 години и тоа без зграда. Ова е успех кој треба факултетот да го промовира по средните школи бидејќи е реален.

Г

Грејвдигер

Гостин
3000 студенти на ФИНКИ за 3 години и тоа без зграда. Ова е успех кој треба факултетот да го промовира по средните школи бидејќи е реален.
Може за у гинис да се пријави. Гарант нема друг факултет без зграда со толку студенти :)

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.202
Поени од реакции
1.212
Што убаво го промовираат факултетов, еден збор за тежината не кажуваат, јас знам дека сакаат да ги насочат луѓето кон техничките науки, ама не е финтата да излажеш некого и да му упропастиш една година од животот.....

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Веќе некое време го „меркам“ овој факултет и се си мислам дека тука ќе му ја летнам. Сите велат дека било ТЕШКО! :( Ме интересира ИТ, поточно ме интересира следново (се надевам ќе ми даде некој упатствие кај треба да се упатам): сакам да правам презентации, семинарски и слични работи; сакам фотошоп; сакам муви мејкер; т.е. сакам нешто кај што ќе бидам креативен, под услов да не ми треба многу математика. :confused: Е, сега ако тука е стварно ептен тешко, тогаш на крај краишта не мора да биди баш ФИНКИ, можи и некој друг технички факултет.

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Веќе некое време го „меркам“ овој факултет и се си мислам дека тука ќе му ја летнам. Сите велат дека било ТЕШКО! :( Ме интересира ИТ, поточно ме интересира следново (се надевам ќе ми даде некој упатствие кај треба да се упатам): сакам да правам презентации, семинарски и слични работи; сакам фотошоп; сакам муви мејкер; т.е. сакам нешто кај што ќе бидам креативен, под услов да не ми треба многу математика. :confused: Е, сега ако тука е стварно ептен тешко, тогаш на крај краишта не мора да биди баш ФИНКИ, можи и некој друг технички факултет.
ЕСРА :D

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.433
Поени од реакции
58.780
Е ваквите студенти уште по прв колоквиум исчезнуваат од ФИНКИ, што мислат дека таму се учи Power point или Movie maker.
Штом бегаш од математика, бегај и од ФИНКИ

За Power Point, Movie Maker или Photoshop не ти ни треба факултет :D

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Е ваквите студенти уште по прв колоквиум исчезнуваат од ФИНКИ, што мислат дека таму се учи Power point или Movie maker.
Штом бегаш од математика, бегај и од ФИНКИ

За Power Point, Movie Maker или Photoshop не ти ни треба факултет :D
Не ме сфати ти убаво. Јас не реков дека сакам да учам PowerPoint или муви мејкер (пошто тие перфектно ги знам) туку сакам нешто во таа насока. Некаде кај што ќе бидам креативен.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.991
Поени од реакции
12.553
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Упати се на КГФ и во слободно време прави си филмчиња во Movie Maker и фотошопирај си другарки.
Сериозно.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Не ми требаат мајтапи, луѓе! Сакам озбилни муабети.

Kajgana Shop

На врв Bottom