Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво електраши. Планирам да се запишам на ИКИ, се мислев за ПМФ Програмско инжинерство али баталив. Сакав да ве прашам, најтежок предмет во прва година? :). Сега знам ќе речете ако учош нема тежок предмет :), но стварно ве прашувам. Јас повеќе се секирам за физиката, бидејќи слаб професор имав во 1ва и 2ра година гимназија.

Здраво електраши. Планирам да се запишам на ИКИ, се мислев за ПМФ Програмско инжинерство али баталив. Сакав да ве прашам, најтежок предмет во прва година? :). Сега знам ќе речете ако учош нема тежок предмет :), но стварно ве прашувам. Јас повеќе се секирам за физиката, бидејќи слаб професор имав во 1ва и 2ра година гимназија.

Физика

Беше Електротехника дур Св. Панчо држеше предавања ... сеа Физика е.

Хах супер :). Значи поубаво ќе е да одберам Физика како интерен предмет, барем нешто ќе повторам :).

Да физиката е многу заебана на електро,не за друго тука бара многу теорија.Мене најзаебан ми е електротехника пошто кај Кацарска теорија мораш да знаеш премногу.Кога јас пак би бирал Феит или Пмф би одбрал ПМФ без многу мислење.Твое е да одлучиш каде.Ако повеќе ти иде мат иди на пмф.

ke ima nekoj dobar sto ke mi pomogne da resam edna zadaca za vo skolo po digitalna elektronika i mikroprocesori(inace sredno sum)

Бајдиуеј, и дефинитивно ќе бидам демонстратор оваа година, делумно структурирано делумно интернет прогрмирање. :icon_cool
Демонстраторе, што е бе ова саат ипол што трае колоквиумот. :) Не верувам дека некој за саат ипол ги решил двете задачи комплетно

kade ucis ti? (vo koj grad?)
nie ni vo 3-ta ni sega vo 4-a ne resavame zadaci po digitalna
ni dava profesorot testovi so nadopolnuvanje i zaokruzuvanje
a vo 4-a nemame ni kniga
blagodarenie na kompjuterive ucime na openOffice prezentacii
ke ima nekoj dobar sto ke mi pomogne da resam edna zadaca za vo skolo po digitalna elektronika i mikroprocesori(inace sredno sum)

вака е задачата:
Под претпоставка дека микросметачот има акумулатори А и B да се напише микропрограма за макроинструкцијата АВА(собери ги содржините на акумулаторите А и В, а резултатот смести го во акумулаторот А).

јас начкрабав нешто што беше ова:

LDA A $06
LDA B $07
ABA $18

професорката првиот пат рече дека е точно, ама испадна дека не е. Иначе мене не ми е јасно тоа што е блодираното поточно што е микропрограма, а што макроинструкција.

Демонстраторе, што е бе ова саат ипол што трае колоквиумот. :) Не верувам дека некој за саат ипол ги решил двете задачи комплетно

Не би се кладел на ова....ако пишуваш рачно све можеби немаш време, ама затоа измислиле лугето ctrl+space во тоа NetBeans-от :)
Ако беше у некоја од групите у понеделникот дури е и многу 90минути.

Јако беше на колоквиум Основи на електротехника во понеделникот. 70% во Амфи седеа ко Аристотел и Платон на Академијата, со главите потпрени на рака и демек мислат. Еден колега стана за 10 минути и Ласко му вика: Леле те молам седни, почекај, другите групи уште не се ни почнати. Не ми бега испиот во февруари. Сега демек спремам колоквиум физика, ама задачиве суицидни се. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom