@AirBus
Прво и најосновно коа ке бараш работа џабе ти е дипломата ако немаш знаење, на интервју за работа во нашата област(прогрмирање главно да речеме...) кога ке ги покажеш дипломите ги тргаат и ти даваат компјутер за да покажеш што знаеш.....или ај да не го тупам со тоа, веројатно нема да ве убедам.....или еве HsIlOmEdUs ке ви потврди ако не ми верувате мене
Како второ....на нашата диплома пишува ДИПЛОМИРАН ИНЖИЊЕР по информатика....значи без компјутерско инжињерство.
@Демијан
Има задолжителен предмет Компјутерски Архитектури(дел логички кола дел процесори), има Логичко и Функционално програмирање(Пролог - вештачка интелигенција), Формални Јазици(Конечни автомати, Регуларни изрази, Контексно слободни граматики),ООС-САД(моделирање системи со UML sстандард).....
А и пак џабе пишувам, после 1ва година секој семестар бираш по 2 предмети од 4тири годишните студии, така да, бирај што сакаш.
ОнТопик:
Зашто никој не спомнува ТК ?!?! Кога би ми дале избор ТК или ИКИ јас би избрал ТК(Телекомуникации патем, ако некој незнае), таму има логика да учиш Физика и Електротехника и Математика и сл....многу е тежок смерот ама ке се исплати, плус телефонијата у МК се развива ако сте забележиле, влагаат нови компании, се шират брзо, им треба кадар