Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Оди на електро.И заеби си го животот,јас сум на електро и тешко доста тешко иде сеа за сеа...За понатаму ако даде Господ,ама Господ не дава така да....
Wrong.
Prva godina dodeka bev nisho ne poloziv .. Samo angliski,, (so 10 ) hehe.. Mislam deka prosecen student na elektro zavrsuva na svojata 25-26 godina .. Popravete me ako gresam..
Wrong.
Abe brat jas sum na elektro veke tri godini,i iskreno kazano vo vrska so matematikite se lazes bidejki cel fakultet elektro se bazira na matematikata se se vrti okolu nea ako ne ja znaes ne si se upropastuvaj za dzabe t.e. begaj na drugo mesto
Wrong.
Prati sea, i jas zavrsiv vo PTT pa i jas si mislev taka deka nema da mi bide problem pa mi bea i toa golem,mat 2 uste si ja vleckam zatoa nemoj da igras na taa karta mnogu.Ako si resen za na elektro togas znci si resen da se otkazes od tvojot privaten zivot i da go posvetis celoto vnimanie vrz fakultetot inaku znaes deka prva godina se uci isto bez razlika koj smer si
pozz
Wrong.

Ах, колку е кисела дуњата...

Бајдиуеј, и дефинитивно ќе бидам демонстратор оваа година, делумно структурирано делумно интернет прогрмирање. :icon_cool

Togas da pazime so pisime za demonstratorot po strukturno ( ne znam koj ke bide ) da ne se pogodis ti slucajno :D:D

Лошо е тоа што, сето тоа напишано, ствара погрешна слика за факултетот. Како што ја зборам за моето школо, вакво, такво.. а сето тоа се базира на моите грешки, така му доаѓа и ова.

Факултет ко факултет.. ако учиш, ќе биде, ако не, боље и не се запишувај.

Wrong.

Wrong.

Wrong.

Wrong.

Ах, колку е кисела дуњата...

Кисел си ти целиот....:)

HsIlOmEdUs ај шом се тоа е вронг кажи ми како е рајт :icon_roll

Ево друже ја ќе ти кажам....

1. Што се однесува до "заебување живот".....жртви мора да има ако сакаш да завршиш факс .... па и на електро ... може особено на електро...
2.Просек на студирање ти е 4-6 години за ЕКТС 5-7 за стара програма....редовните завршуваат за 4 или 5 ... нормално
3.Во сите испити имаш математички апарат...дали е проста од основно или академска математика не е битно ..... ја има...
4.Математика 2 е еден од најтешките истити и најголеми, нормално зависи колку имаш предходни познавања и кој професор ќе ти се погоди....за толку време и ќе си положиш, ако си "дупе" нормално ќе си седиш дома и ќе си бубаш....

Просто нели....:helou:

Е ова го чекав некој да ми го каже видиш елф13 шо убаво ме разбрал шо си сакам ај фала.... :wink:

Електро тешко??? Ма дајте бре :D :D Еве еден месец сум студент заклучно со утре и освен на факс дома не сум отворил книга (може пошто немаме книги хаха) а за 2 недели прв колоквиум! Сакам уште сега да го полагам хех! Математика во средно ми идеше просечно(далеко од одлично), ама преку летото си повториш и сега за сега немам никаков проблем (учиме функции цртање графици.) Не плашете само лугето (од понежниот пол :D ) да не доаѓаат на електро и така знаете дека имаме дефицит на колешки!

И да додадам само :D Интересно беше кога на отварањато деканот во презентацијата беше пишал нешто како "Нема невработен електро-инженер" што на некој начин е во право... Сите се вработени... Некој како градски чистач, некој како мајстор на новоградбите до партизанска, некои избијат дури и до шефови на јавно ве-це! и то тако...

Сите се вработени... Некој како градски чистач, некој како мајстор на новоградбите до партизанска, некои избијат дури и до шефови на јавно ве-це! и то тако...

па што се замараш со студии.... само коса ќе ти падне и ПАК ќе работиш како чистач.....
......
повлечи си ги документите и иди работи во водовод+косата ќе ти остане и ќе бидеш најличен водоводџија.....

Електро тешко??? Ма дајте бре :D :D Еве еден месец сум студент заклучно со утре и освен на факс дома не сум отворил книга (може пошто немаме книги хаха) а за 2 недели прв колоквиум! Сакам уште сега да го полагам хех! Математика во средно ми идеше просечно(далеко од одлично), ама преку летото си повториш и сега за сега немам никаков проблем (учиме функции цртање графици.) Не плашете само лугето (од понежниот пол :D ) да не доаѓаат на електро и така знаете дека имаме дефицит на колешки!

И да додадам само :D Интересно беше кога на отварањато деканот во презентацијата беше пишал нешто како "Нема невработен електро-инженер" што на некој начин е во право... Сите се вработени... Некој како градски чистач, некој како мајстор на новоградбите до партизанска, некои избијат дури и до шефови на јавно ве-це! и то тако...

Opasno oko imas ej, za eden meces go proceni fakultetot.:zver:

па што се замараш со студии.... само коса ќе ти падне и ПАК ќе работиш како чистач.....
......
повлечи си ги документите и иди работи во водовод+косата ќе ти остане и ќе бидеш најличен водоводџија.....

Имаш ли ти поим што е сатира море??? Сакав да кажам дека премногу е тоа дека "Нема невработен" кога е факт дека има невработени т.е. јас познавам!

Opasno oko imas ej, za eden meces go proceni fakultetot.:zver:
Да точно. Обично уште на почетокот се ценат работите какви ке бидат понатаму има ли шанси или нема!

a ako sakas programiranje i ti ide matematika,na koj fax bi trebalo poprvo da otides?elektro ili pmf?:pipi:

Зависи какво програмирање сакаш. Ако сакаш само чист програмер да бидиш и ништо повеќе мислам дека е поарно на пмф додека на електро учиш и хадрверски дел шо мислам дека е покорисно.

a ako sakas programiranje i ti ide matematika,na koj fax bi trebalo poprvo da otides?elektro ili pmf?:pipi:

PMF ti e cisto programiranje. Na elektro smerot ti e informatika i kompjutersko inzenjerstvo sto znaci pokraj programiranje ucis i kako funkcionira kompjuterot(t.e. kako sto kaza Olioli, ucis i hardver)

PMF ti e cisto programiranje. Na elektro smerot ti e informatika i kompjutersko inzenjerstvo sto znaci pokraj programiranje ucis i kako funkcionira kompjuterot(t.e. kako sto kaza Olioli, ucis i hardver)
На ПМФ имаш 7 математики во 2 семестри, незнам баш колку е чисто програмирањето. Јас во последен момент се премислив и се запишав на електро. насока ИНФО.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom