Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, сакам да прашам за професионалните студии по информатика со 3 год, дали одат ученици со просек 5.00 или и послаби (да знам дали да аплицирам или не)?

На ИНФО имаш поголеми шанси да влезеш со слаб просек отколку на другите насоки. Така барем беше претходната година, оваа може да има повеќе интерес за таа насока (или не). Во секој случај, поголеми шанси имаш на ИНФО.

Здраво, сакам да прашам за професионалните студии по информатика со 3 год, дали одат ученици со просек 5.00 или и послаби (да знам дали да аплицирам или не)?

У принцип, минатите години едвај ја пополнуваа квотата(44 во државна + 2-3ца приватна) во првиот уписен рок, така да, имаш МНОГУ поеќе шанси. Оваа година може ке се запишат повеќе, ама неверувам нешто драстично многу повеќе да има.

Aj koj e електраш нека ми каже дали можам од Ики да се префрлам на инфо...а имам паузирано 1-2 семестри...знам има некои казни за паузирањето али не се проблем, ме интересира дали можеш да се префрлиш, или треба од ново да се запишувам?

Aj koj e електраш нека ми каже дали можам од Ики да се префрлам на инфо...а имам паузирано 1-2 семестри...знам има некои казни за паузирањето али не се проблем, ме интересира дали можеш да се префрлиш, или треба од ново да се запишувам?

Може, 100%. Имам другар што се префрли така, преметите што се исти ке ти ги признаат, другото ке треба да си го полагаш.
Ако се префрлаш мора да си во приватна квота, 500ден за секој семестар за кој си паузирал и тоа од прилика. Види у студентски прашај шо поточно треба да праиш ама за префрлање можеш гарант.

Колегиии како оди учењево за колоквиуми? Сонувате интеграли?

Се шета функција по улица.
Ја среќава извод и и вика: „Леле маче као би те издиференцирал еднаш, душава ми знае од кога немам диференцирано!!!“
И така... биднало што биднало и фунцијата продолжува да си пешачи...
Кога така по некое време ја среќава интеграл. И вика:„Јао цуцо од кога неам интегрирано, дај да те изинтегрирам еднаш јако!!!“ И оваа му вика: жалам злато, прееска еден извод исто ми се сукаше, ама јебеш, ја сум е на икста! :icon_lol:

Вицов ви го кажа Санева ? Три пати го презапишав предметот и три пати ни го кажа :pos2:

А кој е најлесен смер на електро? на овој феит?

Се шета функција по улица.
Ја среќава извод и и вика: „Леле маче као би те издиференцирал еднаш, душава ми знае од кога немам диференцирано!!!“
И така... биднало што биднало и фунцијата продолжува да си пешачи...
Кога така по некое време ја среќава интеграл. И вика:„Јао цуцо од кога неам интегрирано, дај да те изинтегрирам еднаш јако!!!“ И оваа му вика: жалам злато, прееска еден извод исто ми се сукаше, ама јебеш, ја сум е на икста! :icon_lol:
:pos2::pos2: Добар виц.

Незнаев кај да пишам па еве овде мислам дека не згрешив:

Го има ли некој Емитер број 9/07 во електронска форма.
Да ми го прати.
Ќе му дадам меил на ПП.

Добро,не ми е јасно толку ли е стварно тешко и сега кога е на колоквиуми?:toe:

Испоплашите ме уште пред да се запишам :nesvest:

Ако имаш желба да го учиш тоа што сакаш да го учиш, немат да ти изгледат толку тешко. И мене сите ми викаат дека е тежок, ама јас пред се факултетов го сфаќам како еден предизвик, како една препрека шо морат да ја поминам. Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom