FA & Capital One Cup

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Во првите 10 минути најдобар поединец кај Челзи е Кепа. Сега засега Челзи успешно чува 0-0. Се очекува во второто полувреме да го преминат центарот.

Не памтам некој некогаш да имал полесен пат до полу-финале во ФА Куп од Челзи сезонава.
Имаше. Не само до полуфинале, туку и до титула. (овие ми текнаа само, сигурно имало и други)

Манчестер Сити 2018/19:

Дома со Ротерам (Чемпионшип): 7-0
Дома со Барнли (ПЛ, 15 на крај на сезона): 5-0
Гости со Њупорт (Лига Два): 1-4
Гости со Свонси (Чемпионшип): 2-3
На Вембли со Брајтон (ПЛ 17 на крај на сезона): 1-0
На Вембли со Ватфорд (ПЛ, 11 на крај на сезона, отпаднаа следната сезона): 6-0

Челзи ако сака да освои многу веројатно ќе мора да победи барем една екипа од Јунајтед,Сити,Евертон, таа година Сити се прошетаа против слаби ПЛ екипи и екипи што не се ни дел од ПЛ.

Имаше. Не само до полуфинале, туку и до титула. (овие ми текнаа само, сигурно имало и други)

Манчестер Сити 2018/19:

Дома со Ротерам (Чемпионшип): 7-0
Дома со Барнли (ПЛ, 15 на крај на сезона): 5-0
Гости со Њупорт (Лига Два): 1-4
Гости со Свонси (Чемпионшип): 2-3
На Вембли со Брајтон (ПЛ 17 на крај на сезона): 1-0
На Вембли со Ватфорд (ПЛ, 11 на крај на сезона, отпаднаа следната сезона): 6-0

Челзи ако сака да освои многу веројатно ќе мора да победи барем една екипа од Јунајтед,Сити,Евертон, таа година Сити се прошетаа против слаби ПЛ екипи и екипи што не се ни дел од ПЛ.

Моја грешка, Сити па Челзи. Тие се :D
Ајде, полуфиналињата ќе бидат поинтересни.

Каков срамен гол им признаа на Челзи. Брука, два метра офсајд.

Баш сакав да пишам, да беше тенко па ајт, тука 2 метра.

Дури ни ВАР не треба за вакви работи, се виде од одма :D

Кога ќе го слушаш хрватскиот дудук од коментатор како кења цело полувреме дека голот на Челзи е од офсајд, иако покажаа само еден агол, Абрахам ќе биде и повеќе од два метри во недозволена позиција.

Кога покажаа асална репетиција, му идеше на смеќарот во кабина да си ги изгризе тестисите бидејќи се избламира.

Патем, чист пенал за Челзи во прво не досудија, ако веќе зборуваме за оштетени страни.

Кога ќе го слушаш хрватскиот дудук од коментатор како кења цело полувреме дека голот на Челзи е од офсајд, иако покажаа само еден агол, Абрахам ќе биде и повеќе од два метри во недозволена позиција.

Кога покажаа асална репетиција, му идеше на смеќарот во кабина да си ги изгризе тестисите бидејќи се избламира.

Патем, чист пенал за Челзи во прво не досудија, ако веќе зборуваме за оштетени страни.
Не знам дали ќе ме прочиташ пошо изглеа сум ти на игнор али небитно, ќе реплицирам.

И мене ми се причини дека може да има офсајд ама од авион се виде дека првично покажаниот агол лажеше и дека не беше баш така очигледно. У прво можно е и два пенала да имаше за Челзи, Абрахам два пати беше срушен во 16ник али класика англиски судии, треба убиство да се деси за да свирнат.

Полуфиналните средби во ФА Купот:

Лестер/Јунајтед-Саутемптон
Челзи-Сити

Мечевите ќе се одиграат на 17 и 18 Април на Вембли

Немам видено поголема незаинтересираност како оваа на Матич на натпреварот. Си џогира братот кур го боли.

Не можеш да изгубиш во полуфинале ако ме играш во полуфинале.

tenor.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom