FA & Capital One Cup

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Добро уште колку пати ќе пробаат да изнудат пенал Челзи? Два пати да добиеш жолт картон, а подоцна и црвен е срамота стварно. Сигурен сум дека Конте ваљда не бара вакво пичкарско понашање од неговите играчи, али ова е премногу ниско за Челзи.

Ова беше обид за симулација? Немаше пенал, ама картон и веднаш после жолтиот уште еден? Да не зборувам дека не свирна во продолжение два чисти пенали. Челзи е скандалозен, нема збор. Судијава е единствено поскандалозен од нив.

И не, не бара сигурно Конте вакво однесување. Индивидуално е. Лиглето Педро не е рефлексија на начинот и пристапот на Челзи и Конте. Душата ми се исполни кога му даде црвен судијата. Впрочем тоа беше и прва исправна одлука во 120 минути.

Последно уредено:
Ова на Мората не беше симулирање иначе. Не беше пенал, ама не може жолт да дава кога имаше контакт.

Можи, зошто да не можи? Ако имаше контакт а можеше да остани на нозе, зошто не проба да ја продолжи акцијата? Или добро ќе беше ако судеше пенал? Чист жолт и многу ми е мило што го исклучи Мората, цела утакмица плачат, квичат, глумат, небаре против Барселона играат.

Ова на Мората не беше симулирање иначе. Не беше пенал, ама не може жолт да дава кога имаше контакт.
Подобро за Челзи шо му даде црвен, само смета по теренот, ќе промашеше и пенал .

Можи, зошто да не можи? Ако имаше контакт а можеше да остани на нозе, зошто не проба да ја продолжи акцијата? Или добро ќе беше ако судеше пенал? Чист жолт и многу ми е мило што го исклучи Мората, цела утакмица плачат, квичат, глумат, небаре против Барселона играат.
Ради реда си тропкаш, нели?

Време е да се стави крај на овие фудбалски мамини мази.
Само картони и банови!

Англискиот фудбал е цврст, машки спорт, а не балет и театар за глумци!

Ќе си досуди гол аут и ќе си продолжи играта. Или секој контакт кој ќе биде млак и судијата ќе одлучи дека можел играчот да продолжи, ќе се смета за симулација и жолт картон? Глупости :D

Плачеше после сите црвени на Челзи против Арсенал,кои впрочем сите до еден беа чисти ко солза.Баш ме интересира дали ќе плече сега,после овие црвени.
@Донев Кој беше,а кој не беше црвен?

За Мората дека премногу плаче се жалат и фанови на Челзи по англиски форуми. Истото го прави и Ерера кај нас и премногу ме/не нервира. Баш bitching, во права смисла на зборот.

Ова беше обид за симулација? Немаше пенал, ама картон и веднаш после жолтиот уште еден? Да не зборувам дека не свирна во продолжение два чисти пенали. Челзи е скандалозен, нема збор. Судијава е единствено поскандалозен од нив.

И не, не бара сигурно Конте вакво однесување. Индивидуално е. Лиглето Педро не е рефлексија на начинот и пристапот на Челзи и Конте. Душата ми се исполни кога му даде црвен судијата. Впрочем тоа беше и прва исправна одлука во 120 минути.
Да, се сложувам дека не беше овид за симулација, судијата најверојатно се водеше по тоа што претходно имаше 10 обиди за симулација па најверојатно покажа жолт картон и за ова, секако не му помогна фактот на Мората што одма после стартот се сврте накај судијата барајќи пенал. Не го оправудавам ова, ама Мората како напаѓач мора да поработи на контакт играта, не може да издрши ниту еден дуел со противникот и на секој најмал контакт паѓа.

Мене тоа над Вилијан пенал ми се виде, можеби грешам :toe:

Педро срамно се обиде да одглуми, додека тоа на Мората немаше врска од пенал, можеби можеше судијата да не му покаже жолт за симулација, ама и така не би рекол дека е некоја голема грешка.

За вечерва како, за кого да се навива, за црвените или за сините? [emoji6]

Кој го посакува трофејот повеќе?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom