FA & Capital One Cup

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Стариџ и Суарез се посрале а пред недела дена ве отворија како шишарки. Брат, те молам :)
Не ја дискредитирам победата на Арсенал, напротив ја честитав.

Тоа дека имавте среќа што пројдовте и дека не ни досудија чист пенал не е моја констатација него прв пат и сите ебани весници во Англија да го пишуваат тоа.
Сам си кажа у предходниот пост дека не му бил денот ( да преведам жаргонски се посрал ) го лапнавте и мило ми е, ми е гајле кој и како играл имал прилика и никој не му е крив што Не МУ БиЛ ДЕНОТ

Па ако е така имаше и за нас пенал,она на Шкртел над Казорла што беше?
Црвениот на Џерард?

Оштетени беа и Арсенал и Ливерпул,а не само Ливерпул.
Арсенал беа подобри на теренот,заслужено се понатаму.

Уште нешто нејасно,да дообјаснам?

Па ако е така имаше и за нас пенал,она на Шкртел над Казорла што беше?
Црвениот на Џерард?

Оштетени беа и Арсенал и Ливерпул,а не само Ливерпул.
Арсенал беа подобри на теренот,заслужено се понатаму.

Уште нешто нејасно,да дообјаснам?

Фабојански двата бокса на Агер во глава ги заборави?
Стартовите на Подолски што излезе без картон, исто ги заборави?

И да имаше пенал од Шкртел, прво беше оној над Суарез....и да имаше црвен за Џерард, прво требаше Подолски да лета....

Те молам објасни ми, во што беа Арсенал подобри...

Џабе се овие муабети од трето оделение, ви се врати за пувањето на 5-1 ајде поздрав и имајте убав ден :)

И да имаше пенал од Шкртел, прво беше оној над Суарез....и да имаше црвен за Џерард, прво требаше Подолски да лета....

Ама си се напеналил со муабетов. :P

А дали вие мислевте дека Венгер ќе дозволи 2 пати Ливерпул да го натрти?
Смешки сте.Посигурен кец нее имало од времето кога Дерби играше во ПЛ.

Ама си се напеналил со муабетов. :P

Абе, дека биле подобри....еве и статистички гледам не прегазиле :)

Не знам што е толку тешко да признаеш дека си бил послаб а си победил. Ливерпул беше послаб од Сити и Челзи и изгуби, беше послаб од Јунајтед во лига куп и изгуби....што е тука страшно. Играше слабо против Фулам, заслжуи максимум бод ама победи...statistika.jpg

Видов една статија од навивач на Ливерпул, како Хауард Веб повторно судел против Ливерпул, а во корист за Арсенал. Да ве потсетам дека тој истиот судија пред 5 години му даде црвен картон на Адебајор, во 50та минута, за апсолутно непосточеки прекршок, му даде и црвен на Ван Перси пред 3-4 години на Емирати. Така да, немат врска муабетите. Видов еден весник, англиски, како пишуваше дека Ливерпул биле оштетени, да, но и дека Арсенал не доби чист пенал, според сите фудбалски правила. Исто пишуваше дека Подолски требало да добие жолт, со што се слагам, но пишуваше дека и Џерард заслужи црвен. Ако на негово место беше Фланаган, ќе го добиеше. Исто пишевте дека за првиот старт Фланаган доби жолт, а како да заборајвте дека во петта минута Монреал доби прв жолт на мечот. Но во ред.

Ливерпул и Арсенал и двата тима беа оштетени, но Веб компензираше. А као нешто не отвориле пред 7 дена, во ред, точно, но повторно сме пред Ливерпул на табелата, со еден бод помалку од првиот тим и во четврт финале на ФА купот. Играја со тим кој ретко добива шанса, од кој и еден дебитант сезонава, и повторно победија и го исфрлија тимот кој ги отвори пред 7 дена. Не знам кој е поголем губитник, дали Арсенал или Ливерпул.

Не знам што е толку тешко да признаеш дека си бил послаб а си победил. Ливерпул беше послаб од Сити и Челзи и изгуби, беше послаб од Јунајтед во лига куп и изгуби....што е тука страшно. Играше слабо против Фулам, заслжуи максимум бод ама победи...Прегледај го приврзокот 84660
статистиката победува :pos: и барса имаше повеќе посед на топка против челзи :D:pos:

Како што викаш ти, и да имаше за Суарез.
За онакви стартој Подолски да лета ? Неможи да си сериозен. Максимум за вториот-третиот жолт картон. четвртиот беше опомено, како што прај секој Англиски судија.

Видов една статија од навивач на Ливерпул, како Хауард Веб повторно судел против Ливерпул, а во корист за Арсенал. Да ве потсетам дека тој истиот судија пред 5 години му даде црвен картон на Адебајор, во 50та минута, за апсолутно непосточеки прекршок, му даде и црвен на Ван Перси пред 3-4 години на Емирати. Така да, немат врска муабетите. Видов еден весник, англиски, како пишуваше дека Ливерпул биле оштетени, да, но и дека Арсенал не доби чист пенал, според сите фудбалски правила. Исто пишуваше дека Подолски требало да добие жолт, со што се слагам, но пишуваше дека и Џерард заслужи црвен. Ако на негово место беше Фланаган, ќе го добиеше. Исто пишевте дека за првиот старт Фланаган доби жолт, а како да заборајвте дека во петта минута Монреал доби прв жолт на мечот. Но во ред.

Ливерпул и Арсенал и двата тима беа оштетени, но Веб компензираше. А као нешто не отвориле пред 7 дена, во ред, точно, но повторно сме пред Ливерпул на табелата, со еден бод помалку од првиот тим и во четврт финале на ФА купот. Играја со тим кој ретко добива шанса, од кој и еден дебитант сезонава, и повторно победија и го исфрлија тимот кој ги отвори пред 7 дена. Не знам кој е поголем губитник, дали Арсенал или Ливерпул.

Пак ќе кажам, Ливерпул сам си е крив зошто си испадна и со среќа понатаму. Ако сте кадарни, освојте го, ваше си е. Мене ми е буквално сеедно кој ќе освои.

Комплензирање е глуп муабет, знаеш зошто. Зошто Ливерпул прв требаше да добие пенал, Подолски прв требаше да добие картон...па да престане со остри стартови...

Што има да ти обајснувам,кога се гледаше на теренот?
Напатени сте што не поминавте понатаму,бевте убедени дека ќе го кркаме пак.

Пак ќе ви се поклопат коцките,со гол од офсајд во 50секунда да не распрачите психички,иако не ви ја оспорувам победата,чиста како солза.Толку раштимен тим на Арсенал оваа сезона не сум гледал.

Не знам што е толку тешко да признаеш дека си бил послаб а си победил. Ливерпул беше послаб од Сити и Челзи и изгуби, беше послаб од Јунајтед во лига куп и изгуби....што е тука страшно. Играше слабо против Фулам, заслжуи максимум бод ама победи...Прегледај го приврзокот 84660

Не беа послаби, си ги искориситија шансите. Едноставно. Неможи да очекуваш дека Шкртел ќе ни дај пак два гола во 3 минути, и дека секој ден ќе му тргни на Стариџ. Тие се двата клучни играчи во Ливерпул, Стариџ и Суарез. Ако нив не му оди Ливерпул не победува.

Како што викаш ти, и да имаше за Суарез.
За онакви стартој Подолски да лета ? Неможи да си сериозен. Максимум за вториот-третиот жолт картон. четвртиот беше опомено, како што прај секој Англиски судија.

Не велам јас...цела англиска јавност го кажува тоа :)
Од друга страна, не гледам некој да го спомне пеналот од Шкртел...

Не викам дека Подолски требаше да добие црвен, него за вториот старт да добиеше жолт, немаше да биде толку агресивен...ама Веб го остави да игра како во трета македонска лига, на домашен терен...

Пак ќе кажам, Ливерпул сам си е крив зошто си испадна и со среќа понатаму. Ако сте кадарни, освојте го, ваше си е. Мене ми е буквално сеедно кој ќе освои.

Комплензирање е глуп муабет, знаеш зошто. Зошто Ливерпул прв требаше да добие пенал, Подолски прв требаше да добие картон...па да престане со остри стартови...

Ама не го измислив јас. Знајш и самиот дека судиите во Англија, и те како то го практикуваат. Па и Веб. Па и Пол пред него. И Рајли исто. Особено Рајли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom