Со 2010?А некој да даде мислење за играва. Споредба со 2011, разлики што има дали е подобра што е подобрено и такви работи?
Го ставив џоистикот пред да ја пуштам играта, и местев контроли нешо.Има Split Screen пробав јас, кај мене си влегува нормално, само после изместени се сетинзите треба да се наместат пак.
А дали го прикличи џојстикот ПРЕД да ја уклучиш играта. Овде да не ти е грешката. И пред да одиш на Multiplayer оди во options и намести го џојстикот. По дифолт е тастатурата.
Го ставив џоистикот пред да ја пуштам играта, и местев контроли нешо.
Ама кога ќе одитам кај split screen и кога ми вика press start, не знам што да стиснам. Кое копче старт?
На џоистикот тоа копче не реагира.
Најдов нешто во контрол панел, тестирав копчињата и работат во ред.Вика Waiting for Player 2 - Press start button. Тоа е копчето број 10 на сликава. А другиот што го имам е Ucom со проѕирна пластика не можев слика да најдам за него. на двата џојстици реагира кај мене
Оди во Control Panel>Devices and Printers таму треба два џојстици да гледаш. Вака е?
Не знам тогаш вака изгледа дека е во ред, кај мене дури и со 1 џојстик има сплит скрин (вториот игра на тастатура) Вака тестирав работи, не дека играм, мала е сликата не можам да се концентрирам. Инаку јас на лан играм. Не знам друже да ти помогнам, а работи во синглплеер така? Пробај да стегаш нешто на тастатурата и таму да не има start button.Најдов нешто во контрол панел, тестирав копчињата и работат во ред.
Мојот џоистик е следен. Два иам вакви(црвени и жолти копчиња).
Моментално пробав со овој, и се беше ок, според control panel => devices and printers кога ги тестирав.
Старт копчето не реагира воопшто во играта.
Кои графички сетинзи? Резолуцијата? Таа останува иста кај мене.кога ке играм сплит скрин ке ми се менуваат графичките сетинзи или ... ?
Кажи ми, кај тебе како се наместени сетинзите во controlsНе знам тогаш вака изгледа дека е во ред, кај мене дури и со 1 џојстик има сплит скрин (вториот игра на тастатура) Вака тестирав работи, не дека играм, мала е сликата не можам да се концентрирам. Инаку јас на лан играм. Не знам друже да ти помогнам, а работи во синглплеер така? Пробај да стегаш нешто на тастатурата и таму да не има start button.
Во My F1>Driving Controls е наместено Logitech Dual Action, после одам Multiplayer>Split Screen и стегам старт на џојстикот и влегува. Ама само на едниот џојстик можам старт да стегнам, на другиот не работи. Инаку кога си во тоа Awaiting for player 2... и Enter од тастатурата работи. Откако ќе се уклучи изместени се контролите не знам зошто. На тоа копчето 10 од сликата погоре одам(тоа е пауза) и Options>Driving Controls>View/Customise Profile и ги местам контролите. За вториот џојстик одам со ESC од тастатурата, одам Options>Driving Controls одбирам Custom, одам View/Customise Profile и ги местам контролите. Тоа е.Кажи ми, кај тебе како се наместени сетинзите во controls
Кај што е Keyboard/custom
И кога е custom, што ти е доле наместено. Off, gamepad, game wheel(или како и да беше)
Некоја казна да не си заработил? Corner cutting или нешто друго?Него јас се квалификувам прв, и после на финалната трка ме дава таму после 8ми :S Некој да не знае зш така?
Ама баш ништо, онака си возев се по прописи :SНекоја казна да не си заработил? Corner cutting или нешто друго?
Имаш некој спукано, сечено кривини или возено пребрзо во бокс. Немора на квалификации само и на тренинзите тоа да го направиш ке јадеш казна.Ама баш ништо, онака си возев се по прописи :S