Exit 2010

• Креатор на темата Креатор на темата simoncence
  • Време на започнување Време на започнување
Ех сеа и ти многу бараш :icon_lol:
Не дека не е невозможно, ама ту мач ќе биде, срце ќе ме стегне.

Лани беа Арктик Манкис.
Пред тоа, Франц Фердинанд.

Сега на ред се Мјуз. Таман ги убедив моите дома да ме пуштат откако се израдував на гласините дека е можно да доаѓаат, и сега да не присуствуваат? :(

Моменталната цена: ПРЕВОЗ+КАРТА+КАМП 5 200 денари Влезниците веќе се пуштени во продажба и можат да се купат во "Југотон".

Извор: Фејсбук група.

Моменталната цена: ПРЕВОЗ+КАРТА+КАМП 5 200 денари Влезниците веќе се пуштени во продажба и можат да се купат во "Југотон".

Извор: Фејсбук група.
Има само 140 пакети, бев денес да прашам. Морам да побрзам итно со собирање пари!!! Мора да се иде годинава!

сакам да знам малку повеќе информации и впечатоци за овој настан но од вашето искуство (тие што биле се разбира)

:smir:

сакам да знам малку повеќе информации и впечатоци за овој настан но од вашето искуство (тие што биле се разбира)

:smir:

EXIT 09 тема

EXIT 08 тема

За годините пред тоа најдов за Ексит 2006 една тема во која се пишувало пред фестивалот само. За другите години не најдов ништо.

многу ми се иде, ама парите ги попукав на 50 Cent. али не ми е криво, ќе има EXIT 2011, a 50 Cent еднаш иде у Скопје :)

Младичу, 1000че е ситница во споредба со парите потребни за EXIT. Освен оние 5200 за превоз, карта и камп, треба нешто таму да јадеш, да пиеш. Цените во Нови Сад се ко во Скопје. Цените на тврдината се ко во скопските клубови. Така да... на воздух да тераш ќе ти требаат едно 7-8 илјади.

Јас секоја година без 200-250 евриќи не проаѓам...што е скапо, скапо е, башка зарзавати :icon_lol: А и мислам дека оваа година ќе биде за некој процент пак поскапо како што направија и лани и пред тоа и пред тоа и пред тоа...

Другарка ми Наташа беше службено на EXIT 2004. Редакцијата и покри добар дел од трошоците, ама дружејќи се со нашите кои беа исто отидени таму дозна дека у просек ги чинело 100 евра се на се.
4 години подцна само картата беше 100 евра. Ова со ефтини карти се прави само за Србија, Македонија, Црна Гора и Босна, евентуално и за Хрватска и тоа ако купиш пола година однапред.

Јас кога бев 2008, бев само на последниот ден и ми се фати отприлика 150 евра се на се. Ќе поминев поефтино доколку преку ден не јадев во фенси кафани и не пиев пиво во фенси кафичи.

Епа ко така ја поубо дома да си седам :) ај тие 5200 за карта превоз воа ноа... него за таму... ај јадење ама ако трнит со пивото ќе требит пешки до дома да идам:pos2:

Јас идам 3 години по ред, сега планирам и оваа година да идам, секоја година е поскапо зашто е и по комерцијала. Не сум бил 2000-2006 ама баш тогаш било супер, не баш посетители во толкав број како сега што има, ама тие години ке најдеш повеќе андерграуд луѓе него сега у 150 000 народ.
Иначе EXIT е исплатлива работа, земи во предвид дека кај нас да дојде некој бенд или ДЈ како пример moby, prodigy, chemical brothers, beasty boys, massive attack, underworld i dr... за секој од нив поединачно ке платиш по 1000 ден минимум и секој изведувач ке ти свири по час до час ипол со млитава публика и мали места.
Е на exit имаш 4 дена забава со светски бендови и ДЈ, за пример 5000 денари. Сега за престој тамо можеш да поминеш со 60-70 евра а можеш и со 200-300 евра зависи колку си имаш и колку луксуз сакаш. Јас поминав тамо една година во хотели, една година спиев на земја, една година спиев у камп. Поминував убаво како и да е.

Ќе одам еден ден ова година можеби не но сепак е прашање на време, мора да се доживее парите не се многу спрема тоа што ќе го доживееш и цел живот ќе го памтиш, во текот на следните 2,3 години ќе ми се оствари желбата да одам на Еxit дефинитивно , му посакувам добар престој на сите кој што ќе одат оваа година.

Ќе одам еден ден ова година можеби не но сепак е прашање на време, мора да се доживее парите не се многу спрема тоа што ќе го доживееш и цел живот ќе го памтиш, во текот на следните 2,3 години ќе ми се оствари желбата да одам на Еxit дефинитивно , му посакувам добар престој на сите кој што ќе одат оваа година.

EXIT is a MUST SEE event!!!
Така ми збореа сите кои ги прашав пред да отидам на 1 ден.
Сега се острам на сите 4 дена, ама тешко дека оваа година ќе си ја исполнам таа желба.

EXIT is a MUST SEE event!!!
Така ми збореа сите кои ги прашав пред да отидам на 1 ден.
Сега се острам на сите 4 дена, ама тешко дека оваа година ќе си ја исполнам таа желба.

Абе знам на сите му е желба ама со парите малку пречка е, ама една година ќе компензирам нема да одам на одмор ке одам на Еxit планирам или по 1 или 2 години да одам.

Богами мора да се оди кој мојте ојте... THE (F*CKING) CHEMICAL BROTHERS :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: и Crookers :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom