Ex Yu

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Прашање од другар, па ако некој знае нека одговори :)

"Se raboti za pesna edna ex yu, ne pamtam nisto osven deka pee devojka i spotot zapocnuva kako igraat gimnazijalci vo skolo na klupi i slicno :DD ?
"

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Азра, ЕКВ, Идоли, Оргазмот до коверите, Дисциплин А Кичме, Шарло Акробата, Дарко Рундек - јака музика.

Ама тие не ги сметам за ју-рок. :)

Член од
10 јуни 2012
Мислења
82
Поени од реакции
57
Затоа што сум голем обожавател на EX-YU ROCK и YU ROCK сакам подетално да искоментирам за некој мои омилени групи што верувам и дека веќе се имате слушнато за нив. Значи немам некоја посебно омилена група, али во последно време најмногу ги слушам ЕКВ и Бајага и Инструктори.

• Рибља Чорба

- Бендот Рибља Чорба е формиран во Белград 1978 година.
- Најпопуларен член на бендот и најглавен е Бора Ѓорѓевиќ или Бора Чорба, но заедно сонего во бендот се и Миша Алексиќ, Мирослав Милатовиќ и други, и исто така поранешен член на ова група бил и воа тоа време младиот Момчило Бајагиќ Бајага.
- Најомилени песни од Рибља Чорба ми се:
Riblja Corba - Kad sam bio mlad
Riblja Corba - Ostani djubre do kraja
Riblja Corba - Rokenrol za kucni savet
Riblja Corba - Nemoj sreco, nemoj danas
Riblja Corba - Ostacu slobodan
Riblja Corba - Dva dinara druze
Riblja Corba - Volim, volim, volim, zene
Riblja Corba - Lutka sa naslovne strane
Riblja Corba - Clan mafije
Riblja Corba - Srbin je lud
Riblja Corba - Nemoj da ides mojom ulicom
Riblja Corba - Avionu, slomi cu ti krila
Riblja Corba - Pekar, lekar, apotekar
Riblja Corba - Kad hodas
Riblja Corba - Na zapadu nista novo
Riblja Corba - Amsterdam
Riblja Corba - Al Kapone
Riblja Corba - Kako je lepo biti glup
Riblja Corba - Pravila, pravila
Riblja Corba - Hocu majko, hocu
Riblja Corba - Pogledaj dom svoj andjele
Riblja Corba - Kada padne noc
Riblja Corba - Poslednja pesma o tebe
Riblja Corba - Jebi ga
Riblja Corba - Jedino moje
Riblja Corba - Ljubav ovde vise ne stanuje
Riblja Corba - Radicu sta god hocu
Riblja Corba - Minut sa njom
  • Galija

- Галија е југословенска и срспка рок група, која е основана во 1977 година во Ниш.
- Името Галија, бендот го добил поради најпрвите концерти и свирки на овој бенд биле токму во кафиќот што се викал Галија.
- Нивни најпопуларни членови се Ненад Милосављевиќ и Предраг Милосављевиќ.
Најпопуларни песни според мене од Галија се:
Galija - Jos uvek sanjam
Galija - Da li si spavala
Galija - Dodirni me
Galija - Digni ruku
Galija - Stare trube
Galija - Na tvojim usnama

Подоцна ке продолжам со останатите бендови.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Рибља не ги слушам од проста причина што сметам дека тие се едни од основачите на турбофолкот........во делови од пеењето, во делови од музиката, плус в студентски кога седев , сите турбофолкери со задоволство ги пееја песните од Чорба, од А до Ш :)
За Бајага имам некако слично мислење како за Чорба, само ете некоја поблага варијанта ми се не толку замината.Breathnic пишал добри бендови од тоа време, ко ги имам поасално слушано, макар шо и новава ју сцена има страшни бендови, музичари.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Рибља не ги слушам од проста причина што сметам дека тие се едни од основачите на турбофолкот........во делови од пеењето, во делови од музиката, плус в студентски кога седев , сите турбофолкери со задоволство ги пееја песните од Чорба, од А до Ш :)
За Бајага имам некако слично мислење како за Чорба, само ете некоја поблага варијанта ми се не толку замината.Breathnic пишал добри бендови од тоа време, ко ги имам поасално слушано, макар шо и новава ју сцена има страшни бендови, музичари.
Нежни Далибор, ККН, Блок Аут, Маргита је мртва, Горибор, а-у, а-у! :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Нежни Далибор, ККН, Блок Аут, Маргита је мртва, Горибор, а-у, а-у! :D
Taка така :) Си знајш. Какви бендови има, Jewy Sabatay, Brigand, Nafta, Pionir 10, Consecration, Urban and 4, Petrol, Dobri Isak, Autumn for free, Dzukele........ме мрзи да редам, некогаш кога ќе имам фазла време би допишал.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Taка така :) Си знајш. Какви бендови има, Jewy Sabatay, Brigand, Nafta, Pionir 10, Consecration, Urban and 4, Petrol, Dobri Isak, Autumn for free, Dzukele........ме мрзи да редам, некогаш кога ќе имам фазла време би допишал.
Врши работа лест еф емот, дечко со кој дружиме бааги време, ама не му текнува кој сум. :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
И чоечево да го спомниме, со одличново песниче.

Kajgana Shop

На врв Bottom