Ex Yu

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Да промрчам ко што е ред.
Значи ју рок е убедливо најпаметното нешто што комунистите го измислиле за да не утупат.
Повеќе го мрзам од трубофокот и аренбито...а турбофолк и аренби многу мноуг многу многу многу мрзам.

Рибља чорба се интересни зашо барем звучи на рок тоа што го правеле, азра повеќе се издигани одколку што се кавалитетни ама ај да не им кршам филм да "the 99%"

Криво је море, права је аутоцеста...преку кур од песниве. Бајага со сафирот....црвена јабука, парни ваљак, маги супа со кнедли....сите песни се исти веќе 40 јебани години. Досадни наслови, досадни акорди, досадни вокали, досадни аранжмани....ова не е ништо повеќе од лајт верзија на турбофолк и сите што го слушаат ....еми ај да не си правам непријатели.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.257
Од Ју Рок единствено што сеуште слушам се Азра, другиве што знам, порано и Чорба ги слушав ама некако оддамна неми иде да ги пуштам, али зато Азра ми е поим за бенд од нашите екс ју простори, а за Бранимир Џони Штулич нема што да се каже легенда која живее :)

еве едни од поомилените

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
Да промрчам ко што е ред.
Значи ју рок е убедливо најпаметното нешто што комунистите го измислиле за да не утупат.
Повеќе го мрзам од трубофокот и аренбито...а турбофолк и аренби многу мноуг многу многу многу мрзам.

Рибља чорба се интересни зашо барем звучи на рок тоа што го правеле, азра повеќе се издигани одколку што се кавалитетни ама ај да не им кршам филм да "the 99%"

Криво је море, права је аутоцеста...преку кур од песниве. Бајага со сафирот....црвена јабука, парни ваљак, маги супа со кнедли....сите песни се исти веќе 40 јебани години. Досадни наслови, досадни акорди, досадни вокали, досадни аранжмани....ова не е ништо повеќе од лајт верзија на турбофолк и сите што го слушаат ....еми ај да не си правам непријатели.
Аха, ти си од оние - "ја сум кул пошто слушам само странска музика" :P Been there, done that.
Бајага беше во Р. Чорба до 84-85та., и не е само Плави Сафир... негова е Кад Ходаш, првата електропопот Берлин, Са Друге Стране Јастука, Зажмури итн... има на почетокот добри песни.
Првиот албум на Пекиншка Патка баш е "лајт верзија на турбофолк", може да стои рамо до рамо со било кој странски панк албум, се слушаш ли ти шо збориш море :)

Член од
21 септември 2011
Мислења
359
Поени од реакции
640
Prviot punk bend zad zeleznata zavesa !!
brijem bradu brkove da ličim na pankrte... reko je đoni u pjesmi.. nema šta svi su oni legende

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Od ex YU sloveneckiot punk Pankrti, Otroci Socijalizma, Odpadki civilizacije, U.B.R, Njet, Kuzle... posle hrvatite Paraf (prviot album), Azra, Haustor,Termiti... Bosna-Zabranjeno Pusenje, Nervozni Postar, Srbija - Riblja Corba, Pekinska Patka, od bivsite prostori na SFRJ Djubrivo, Brkovi, Pero Deformerro, Horror Bishke/Horror Piknik, Sikter...a od nasive mene najvise mi se svidjaat Rock Agresori, Leb i Sol se povise virtuozi nego muzicari po moe.

I

Intex

Гостин
Разликата меѓу Идоли, ЕКВ, Азра, Шарло Акробата од една страна, и Чорби, Јагоди, Сливи, Дуњи од друга страна е колку разликата меѓу Русија и Америка. :D

Член од
21 септември 2011
Мислења
359
Поени од реакции
640
Разликата меѓу Идоли, ЕКВ, Азра, Шарло Акробата од една страна, и Чорби, Јагоди, Сливи, Дуњи од друга страна е колку разликата меѓу Русија и Америка. :D
Vo pravo si !!:cool::cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom