Евровизија '09

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Само „Благослов за крај“ и ништо друго.:back:

И песните се’ некако:cheeky1::cheeky1:излезени од седумдести :tapp:
Патем, што има да им се лутиме за тоа БЈР, па ги признавме мафијашите од САП Косово како да се вистинска држава. Спремајте се за некоја година кога они ќе ја признаат Илирида :wink:

Samo seres bezvrska i mesas politika u temava.
Inace Oskar bese najbolje,so Nike kopacki!:pos2:

Како можеа србиве да испратат ципела за Москва покрај ОТ бенд?!Не дека ми е нешто битно, ама дечките заслужија да ја претставуваат својата земја, многу повеќе од бушавион мајмун.Тоа што пратија тоа и ќе добијат, ципела у гз за накај дома:salut:

Прво, сите шо „не„ гледаат Евровизија, а се максимално упатени - тапа сте! Не е страшно да признаеш дека глеаш, која и да е причината! :)

Иначе, за нашиве кажав дека бев за Влатко Лозановски, али и овие се ок, бар се млади.
Цукров ми е онака, ми се свиѓа женската како пее, неговиот глас одамна ми е антипатичен некако, монотон. Али ок ми е песната.
Црногорката шо знам, може певлива, али копиранција.
Словенците МНОГУ ми се свиѓаат, баш е нешто ново, нема кретени, нема АББА моменти, супер композиција, навијам за нив!
На босанците песната ми се свиѓа, ама мислам дека не е за евровизија, али којзнае.
А србиве се улави со тапија. Мене највише ми се свиѓаше „Благослов за крај„, пошто дечкиве се супер, за разлика од Белов, никој не фалшираше, прекрасно пееја и целата песна општо многу ми се допадна. А ципелава е кретен со тапија, али интересн кретен со тапија. Може и ќе направи нешо, како фрцкаше! :):):)
Од другите само руската ја слушнав и на прво слушање ич не ми се свиѓаше и се нервирам пошто сум увек фан на Русија, али нема везе.
И така...:toe:

Aj нека ја стави некој песнава на србиве да ја слушнам не го гледав вчера изборот.

А пишуеше у весник имало нешо виртуелна евровизија, демек тие шо не победиле, публиката да ги гласа на нет и да идат на некоја секундарна евровизија. Oд кај нас Влатко Лозановски победил, па и србите овие нека ги одберат и на крај сите тоа ќе глеаме :):):)

А пишуеше у весник имало нешо виртуелна евровизија, демек тие шо не победиле, публиката да ги гласа на нет и да идат на некоја секундарна евровизија. Oд кај нас Влатко Лозановски победил, па и србите овие нека ги одберат и на крај сите тоа ќе глеаме :):):)

Не е виртуелна, многу реална е. Ја организираат ОГАЕ фан клубовите од цела Европа, и од в година ќе биде повеќе и медиумски експонирана, за да се знае се за неа. :)

Слабо некако песните ова година, лани многу песни ме бендисваја. Годинава само на Литванија ми е многу уба песната и нашата, другите не би ги слушал доброволно.

Не е виртуелна, многу реална е. Ја организираат ОГАЕ фан клубовите од цела Европа, и од в година ќе биде повеќе и медиумски експонирана, за да се знае се за неа. :)

Абе у весник беше пишана виртуелна, затоа и јас така кажав, иначе не сум упатена. Али у секој случај забавно би било. Али ај сеа да не забегаваме, да си се држиме до нашава, позната евровизија.:)

Значи не ми јасно колку се буните што победиле тие, а зошто не ОТ бенд, Србија нека си прави што сака,не е наша држава и за нас е подобро што ќе имаме послаба конкуренција
Стварно не ми е јасно, за нашиот евросонг не се буневте толку:toe:

Лелееееееееееееееееееееееееееееееееее па дали се избламирале Србиве. После молитва и ланската на Јелена Томашевиќ ова ѓубре ќе го праќаат на Евровизија. Па мислам дека стварно не им бега последно место во полуфиналето. Годинава од Балканов ми се свиѓаат само нашата и на Босна. Другиве сите се која од која за никаде. Хрвативе со наместен избор за да оди Игор со никаква песна, Србиве со чевлава, црногорците се нешто подобри од претходниве две ама не се нешто посебно и тие. Како и да е имаме шанси годинава барем според мене.

Овој шит ќе иде за Раша

Јас сфаќам што значи да се испрати циркус на Јуровишн, ама ова? :kesa:

П.С. Анкета на МММ, кој има најдобра песна од Екс ЈУ републиките.
Гласовите се засега вака.
Јас гласав за Словенија. Некако најинтересна ми е. :)
На второ место ми е БИХ, на трето Хрватска, на четврто ЦГ, а на крај... the loser is... tadam :)

Словенија 19%
Хрватска 18%
Босна и Херцеговина 33%
Србија 14%
Црна Гора 17%

Еве како се бира песна, најинтересната која може најголемо шоу да направи, да ја заинтересира публиката да гласа. А не ние гласаме за најпопуларниот во моментот, за да го прошетаме. И сите шо гласаа за некст тајм, гледајте ја евровизијата, и ке го видите местото на некст тајм , и на тие од Србија. :smir:

И мислете дали ке беше убаво да ги пуштиме Сленг:smir::smir:

Регина краде песни од министерот Динкиќ?Српските музички стручњаци тврдат дека Босанската евровизиска песна "Бистра вода" која ја изведува групата "Регина" е крадена. Рефренот на "Бистра вода" звучи исто како и рефренот на песната "Олтар", која се наоѓа на последниот албум на Зоран Кики Лесандриќ, некогашниот фронтмен на групата "Пилоти".
regina_0.jpg

Песната "Олтар" е авторско дело на Млаѓан Динкиќ, потпретседателот на Владата на Србија и Министер за економија.
- Јас пред два дена ја слушнав песната "Бистра вода" од "Регина", и тоа по повикот кој го добив од Грција. Моите пријатели од Грција ја слушнале песната на "Регина", па веднаш ми се јавија, затоа што во неа ја препознале мојата песна "Олтар" која излезе пред седум месеци. Со Аца Човиќ, авторот на песната на "Региона" не сме во контакт, и не снимаме во исто студио, но мене нивната песна многу ми личи на нашата. По тој повод се уште не сум се слушнал со авторот Млаѓан Динкиќ, но ќе видиме што ќе преземеме", изјавил Кики Лесандриќ.
Бојан Миличевиќ, член на групата "Регина" вели дека секој би требало да ги преслуша убаво двете песни, па да пресуди дали навистина личат.
- Тврдам дека песната е авторско дело на нашиот гитарист Аца Чолиќ, и тоа ќе го докажеме ако треба и по законски пат", вели Миличевиќ.

Не ми се верувааааааааааа :nesvest:
Малку ви беше расправања за нашиот Евросонг како од животна важност да е тоа што победиле Некст Тајм, па сега уште се преокупирате со тоа зашто не победиле момциве од ОТ него овој бушавиов. Ајде одете на српски форуми и дискутирајте :vozbud:
Многу се значајни овие работи, мноооооогу. Не ми текнува побитна работа друга во моментов.
Ако не тогаш
icon_sad.gif

Само се прашувам за крај дали некој србин го здоболе к*рац за нашиот евросонг?
Си го знаете и самите одговорот :back:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom