Европско Првенство за жени 2012 - Србија | 4 - 16 декември |

Статус
Затворена за нови мислења.
Надеж беше Ѓеоргиевска, која уште на 17 години знаеше да изведе солиден скок-шут и не ретко да гаѓа добри голови во аглите. Нешто што некогаш и далеку поискусни имаат мака да го прават. Ете го резултатот, Ѓеоргиевска денеска е член на Будуќност (y)
Георгиевска воопшто не напредуваше како што посакувавме, исто игра уште од тогаш :)
А и во Будуќност колку што знам не се наигруваше многу, можеби сум грешка.
Тоа се должи на фактот што од распадот на Кометал, во Македонија немаше некое поголемо вложување, си земаа пари во Металург, а со минимални сили си ги плескаа противниците, така да изгледа ништо не тренирале во последниве 5 години...
Да се вложуваше како на времето во Кометал, Георгиевска сигурно ќе беше два-три пати подобро од тоа што е денес.
Надеж ми даваат Русите во Вардар, пошто ми изгледаат дека сериозно ќе вложуваат на подолг рок. Ако имаат само краткорочни планови ондак за некоја година сигурно ни квалификации нема да играме...
И Саздовски почнала во Ѓорче, али после отишла во странство а игала и во Жито Прилеп.
Од нејзе не очекував нешто многу, затоа позитивно ме изненади, има одлична градба, има добар скок, мора да работи уште многу на шутот. Со тоа што е дел од вардар во кој бар во моментов ги имаат сите услови за тренинзи, ми дава насдеж дека ќе ја биде за некоја година...

Што направи Црна Гора?

ЕДИТ: Со Унгарија ќе биде прцање... :P
Crna Gora sjutra sa Mađarskom
08. decembar 2012.

rukomet_cg_nova_r_adzic.jpg
Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore respektuje Mađarsku i svjesna je njenog kvaliteta, ali vjeruje da može odigrati još jedan dobar meč i nastaviti seriju pobjeda, kazao je selektor Dragan Adžić.
Crna Gora i Mađarska odigraće sjutra u Novom Sadu utakmicu prvog kola novoformirane druge grupe Evropskog prvenstva u Srbiji.
Adžić očekuje težak meč, podsjećajući da je Mađarska u grupi pobijedila Španiju, po mnogima jednog od favorita za titulu prvaka.
"Biće teško, ali uradićemo sve da pobijedimo. Pripremili smo se za nih, daćemo sve od sebe da odigramo još jedan dobar meč. Imaju širu bazu, puno kvalitetnih igrača i dva kluba u Ligi šampiona. Pobjeda protiv Španije, po meni jednog od favorita, najbolje govori o kvalitetu Mađarske", rekao je Adžić agenciji MINA.
On je kazao da je crnogorska ekspedicija zbog loših vremenskih uslova dan uoči utakmice tri i po sata putovala od Vršca do Novog Sada, u kojem će biti odigrane utakmice druge grupe.
"Mi smo tri i po sata sa ogromnim problemima sa povredama proveli u autobusu, dok su mađarske rukometašice mogle da se odmore i da se u miru pripremaju za meč. To im je velika prednost što se tiče oporavka", rekao je Adžić.
On je kazao da ga je iznenadila pobjeda Mađarske protiv Španije.
"Očekivao sam pobjedu Španije, na osnovu igre u prva dva meča, a i sastava sa kojim su došli na EP. Španija je kompletna, a jača je sa lijevog beka Aleksandrina Barbosu. Po sastavu trebala je da bude prvi favorit, ali vjerujem da će grupu odigrati kvalitetno i plasirati se dalje", rekao je Adžić.
Crnogorski selektor još jednom je pohvalio svoje
izabranice prikazanim u prvoj fazi takmičenja, navodeći da su način igre i odnos prema dresu za divljenje.
On je kazao da je iznenađen kvalitetom EP, navodeći da smatra da je možda i jače od prethodnog.
Crna Gora je prvu fazu takmičenja završila sa maksimalnim učinkom, pobjedama protiv Islanda, Rusije i Rumunije i prvim mjesto u D grupi.
Mađarska, koja je kao Crna Gora u drugu grupu prenijela četiri boda, nakon startnog poraza od Hrvatske pobijedila Njemačku i Španiju.
Utakmica u Novom Sadu počeće u 20 sati i 15 minuta.
U 16 sati i 15 minuta počeće duel Španije i Rumunije, dok će se dva sta kasnije sastati Njemačka i Rusija.
Izvor: http://www.rtcg.me/vijesti/sport/rukomet/61498-crna-gora-sjutra-sa-madjarskom.html

Надеж беше Ѓеоргиевска, која уште на 17 години знаеше да изведе солиден скок-шут и не ретко да гаѓа добри голови во аглите. Нешто што некогаш и далеку поискусни имаат мака да го прават. Ете го резултатот, Ѓеоргиевска денеска е член на Будуќност (y)

Ѓеорѓиеска грее клупа во Будуќност.

Битола мој роден крај си ја пеат гагаџиине :LOL:
Арно НЕЗАВИСНА БИТОЛА шо не ја почнаа...;)
П.С.
Како шо очекував,не преслушаа....разликата во класи е евидентна.....реално немаше шо да бараме овде....
37 гола да примиш во ракомет е понижување,газење,едноставно прифаќање на реалноста на нашиот ракомет,а таа не е нималку розова....:mad:

Е па толку ни е силата и квалитетот. Едино Андреева, Николич, Црвенковска и Бајрамовска имаат колку толку квалитет и искуство. Другиве се како аматерки. Ако не друго барем ќе гледаме скандинавки и понатаму :drk:

Се надевам дека е се во ред со Пецевска. :(

Саздовски ми е мн ко машко во фацата,може ќе биде ракометарка ама грдичка е :S

Гол разлика -31 :pos: која брука сме значи,подобро турчинкине да одеа,ГАРАНТ немаше олку бедно да изиграат. Како и да е,дур не се појават вистински ракометарки нема потреба да се мачиме по првенства.
А па другите лепотици се. Саздовски е една од посимпатичните, ако не и најсимпатична!

Не сме бетер од Словенија:icon_mrgr:
Постигнавме над 16 гола на еден меч, за финалето каква форма ќе имавме..:pipi:
Пијачка / ping leandra:cool:

Јас изгледа сум гледал друга Ѓорѓиевска во изминатите години...
Инаку, денес изиграа добро... и Драгана Пецевска наликуваше (барем малце) на нејзиниот најдобар период. Да тренираат сериозно може да имаме солидни настапи на меѓународна сцена... треба Савевски и Глигоров да се вратат во репрезентацијата (и Металург) за година дена ќе си дојдат и резултатите. Имаме неколку квалитетни ракометарки, што постари, што помлади, далеку од оние кои некогаш ги имавме, но доволно добри да не се брукаат по Европа :)

Мора да се извади уште некоја ракометарка иначе сме го нае*бале гадно.Еве ја Црвенковска што ја баравте пред некој ден си изигра на ниво секоја чест :cuc: сега е во тие години кога го дава максимумот.Ивана Саздовски релативно млада има 22 години,се крева на шут не се плаши,уште малце да поработи иначе има доста силен шут.Славица Мркиќ исто релативно млада ракометарка има висина доста снажна.Тоа десното крило што влезе при крај Симона Гроздановска од Металург исто е солидна се гледа дека се трудеше да даде гол.Само на местото на оваа Митрева сакам да ја видам Ива :pipi: Што е со Наташа Коцевска игра во Германија слушнав??Зошто Гино не ја зема неа знам беше во поширокиот список.

Битола мој роден крај си ја пеат гагаџиине :LOL:

Остај тоа...кога ќе ги видам се зелени шалови или маици ми се повраќа.Некој што не ги знае ќе си помисли дека се навивачи на Ирска. :D

Играта ни беше катастрофална денес...поготово играта во одбрана.Ми се чини дека никогаш немам гледано полоша одбрана и полошо поставување на голман.Андреева јес да е искусен голман ама е чиста нуларица во поставување.На два или три пати кога и шутираа од крило го бранеше надворешниот дел на мрежата,а еднаш отиде да брани на втора статива и остави цели 2м простор на прва статива.:eek:Не може целата вина да се префрли на нејзина сметка зошто и оние што играа одбрана играа со страв ама онакво поставување од репрезентативен голман јас до сега немав видено.Нападот без ниту една одиграна акција.Цело време се форсираше индивидуален потег на Црвенковска и Николиќ и горе-доле овие две добро си ја завршија работата ама затоа другиве нигде ги немаше.Бајрамовска на 3 пати се крена на шут од 15м и 3 пати ја залепија...ама она НБА лепење. :icon_lol: Крилава за греота ни се....толкави незналици да имаш во репрезентација...не знам. :)

Мора да се извади уште некоја ракометарка иначе сме го нае*бале гадно.Еве ја Црвенковска што ја баравте пред некој ден си изигра на ниво секоја чест :cuc: сега е во тие години кога го дава максимумот.Ивана Саздовски релативно млада има 22 години,се крева на шут не се плаши,уште малце да поработи иначе има доста силен шут.Славица Мркиќ исто релативно млада ракометарка има висина доста снажна.Тоа десното крило што влезе при крај Симона Гроздановска од Металург исто е солидна се гледа дека се трудеше да даде гол.Само на местото на оваа Митрева сакам да ја видам Ива :pipi: Што е со Наташа Коцевска игра во Германија слушнав??Зошто Гино не ја зема неа знам беше во поширокиот список.
Наташа игра за Борусија Дортмунд во втора германска лига, можеби би била добра за одбрана. :) Ива тешко дека ја бидува... Пецевска се надевам ќе се врати после ова што и се случи денес, може да даде многу со правилен пристап, иако се ближи лека полека кон крај на кариера. Требаше Десподовска да добие далеку повеќе шанса, ете изигра една минута и одлично асистираше до Меческа.

Наташа игра за Борусија Дортмунд во втора германска лига, можеби би била добра за одбрана. :) Ива тешко дека ја бидува... Пецевска се надевам ќе се врати после ова што и се случи денес, може да даде многу со правилен пристап, иако се ближи лека полека кон крај на кариера. Требаше Десподовска да добие далеку повеќе шанса, ете изигра една минута и одлично асистираше до Меческа.

А па сигурно оваа Митрева ја бидува.Нека ја земе и Ива нека проба малце нема ништо да изгуби.Барем Ива е посолидна во одбрана.

Јас цел состав би го сменила. Освен Саздовски која изигра добро и баш пријатно ме изнанеди на ова првенство, сите други дома. Биле иако има силен шут нема никаква техника за центар и тоа и е голем минус. И не е организатор, туку меткач на топки. Жалосно имаше голем капацитет кога се појави, али бранот на беспарица ја фати и неа. Пецевска се надевам е добра и ако не најде клуб да игра како што треба нема потреба да биде во репрезентација. Играч со прекрасна техника на шут, слаба брзина и слаба снаодливост до позиција не ни треба. Мечевска е слаба за одбрана и ниска, за напад е непрецизна. Млаедновска такуѓаре. Бајрамовска под хитно да излезе од овој состав, ниту техника, ниту силина, ниту желба за напредок. Тања Андреева во пензија, Наумовска ме изненади покажа некој си одбрани, добра е за втор голман. Папуџиева во пензија, Деспотовка треба уште да учи ракомет. Другите не ги ни видов. Портјанко ти благодарам за се она досега што го направи за тимот, замини додека е време по добро да се збориш.
Се на се ни треба нов тим, со овој неможеме, да не се лажеме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom