Георгиевска воопшто не напредуваше како што посакувавме, исто игра уште од тогашНадеж беше Ѓеоргиевска, која уште на 17 години знаеше да изведе солиден скок-шут и не ретко да гаѓа добри голови во аглите. Нешто што некогаш и далеку поискусни имаат мака да го прават. Ете го резултатот, Ѓеоргиевска денеска е член на Будуќност![]()

А и во Будуќност колку што знам не се наигруваше многу, можеби сум грешка.
Тоа се должи на фактот што од распадот на Кометал, во Македонија немаше некое поголемо вложување, си земаа пари во Металург, а со минимални сили си ги плескаа противниците, така да изгледа ништо не тренирале во последниве 5 години...
Да се вложуваше како на времето во Кометал, Георгиевска сигурно ќе беше два-три пати подобро од тоа што е денес.
Надеж ми даваат Русите во Вардар, пошто ми изгледаат дека сериозно ќе вложуваат на подолг рок. Ако имаат само краткорочни планови ондак за некоја година сигурно ни квалификации нема да играме...
И Саздовски почнала во Ѓорче, али после отишла во странство а игала и во Жито Прилеп.
Од нејзе не очекував нешто многу, затоа позитивно ме изненади, има одлична градба, има добар скок, мора да работи уште многу на шутот. Со тоа што е дел од вардар во кој бар во моментов ги имаат сите услови за тренинзи, ми дава насдеж дека ќе ја биде за некоја година...