Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Арогантен си малку, тоа произлегува од егоистичноста....размислуваш материјалистички.....баш како што не треба :D
Ааааа не може така или сум комунист(по алтруизам се препознава) или сум демонкрат(својствен егоизам) не може да бидам комунист а да сум егоист затоа одлучи се за нешто не може антиподи..

Некој да ми кажеше дека самата ЕУ ќе се стави во ваква ситуација пред 10-15 години не само што немаше да верувам туку и ќе се кладев со се живо дека тоа нема никогаш да се случи.
Наравоучение има?
(ех таа дијалектика мамето им го ... на сите пресметки)

Ако и сега Ле Пен не победи, значи никогаш и нема да победи.
Според даденово(состојбите во и околу) таа никогаш нема да победи, возот за неа е одамна заминат.
Но тоа е според даденово, а секогаш се можни пресврти, но не очекувам.
Инаку ултрадесница многу блиска до итало-фашизмот што го промовира денешнава Мусолинка, кој за чудо во Италија не драми многу, но во Фанција не знам колку системот би издржал таков експеримент а да не се распадне (во секој случај многу полоша опција за Македонија и Македонците е таја од сегашново ротшилд копиле Макарон).

Жива среќа е што „нашата земјата„ можеме и пешки да ја прошетаме...што значи голема заштеда на гориво и што е најбитно, карбонскиот отисок е „изузетно„ низок при одење пешки...освен издишувањето CO2, на што тетка Фон Ван Дер Де Ла Лајна може да се сети па да ни го оданочи. :confused:

Последно уредено:
Жива среќа е што „напата земјата„ можеме и пешки да ја прошетаме...што значи голема заштеда на гориво и што е најбитно, карбонскиот отисок е „изузетно„ низок при одење пешки...освен издишувањето CO2, на што тетка Фон Ван Дер Де Ла Лајна може да се сети па да ни го оданочи. :confused:
На електричните автомобили ќе оди Данок на километри
Автоматски споено мислење:

На електричните автомобили ќе оди Данок на километри
Автоматски споено мислење:

Има некоа посебна причина оданочувањето на коли на струја? Спречување на абењето на асфалтот од автопатите? Дополнително осиромашено население ради зголемени даноци? Демотивирање на движењето надвор од својот двор? Предмерка како „загревање„ за воведување „15 минутни градови„? Спречување или намалувае на продажбата на кинески е-коли низ ЕУ?...

Еве ја користа:
- Евреите ги конторлираат САД преку AIPAC,
- САД ги контролираат заливските арапски монархии/нафташи преку легален рекет.

Веќе напишав; денешните леви партии се потполно изгубени и анахрони со реалните состојби и процеси во Светов па се обидуваат да привлечат внимание (од можните гласачи) не со конкретна политичко-економска понуда, туку со „понуда„ која е надвор од умот.

Либералите не се ништо битно поразлични од левите, затоа што западните „леви„ партии се замаскирани преку изразот „либерали„ (како што во В. Британија, комунистите се нарекуваат „лабуристи„).

Да се потсетиме; кога се-се-се-то беше на власт, Филипче нудеше (!!!) бесплатна промена на полот!

Мора да признаеш дека таква политкча „понуда„ никако не смее да се одбиде и пропушти!
Чоек Европа се исламизира. Шо има врска со рекетот на заливските монархии? Кој ја спонзорира исламизацијата? Тоа е прашањето како не ти е јасно?

Последно уредено:
Чоек Европа се исламизира. Шо има врска со рекетот на заливските монархии? Кој ја спонзорира исламизацијата? Тоа е прашањето како не ти е јасно?

Не читаш што ти се пишува и одговара...

#4.302
#4.272

Кај нас 35 год е криза па вака масовно нема ситен криминал.
Божиќните маркети се како воена зона, со барикади, полиција и додатно обезбедување кое пази наоколу
Дека е безбедно, затоа така е тоа не за друго ..

Кај нас 35 год е криза па вака масовно нема ситен криминал.

Божиќните маркети се како воена зона, со барикади, полиција и додатно обезбедување кое пази наоколу
Дека е безбедно, затоа така е тоа не за друго ..
Imam chitano na net deka vo Germanistan na redbul limenki stavale takvi tagovi / alarmi (ili onie sho se kaj nas na Gilette produkti i parfemi, kako i da se vikaat). Taka li e?

Imam chitano na net deka vo Germanistan na redbul limenki stavale takvi tagovi / alarmi (ili onie sho se kaj nas na Gilette produkti i parfemi, kako i da se vikaat). Taka li e?
Не сум начекал до сега

Знам други примери каде влагаат луѓе, отвараат се и сешто, јадат/пијат и дим да ги нема.

Од маркет до маркет можи зависи, немам сретнато јас, кај нас во дм имаш на козметика и на парфеми.
Ромите од Битола пара направија во Германија со крадење и препродавање, од прехранбени до брендирани работи.

Back
На врв Bottom