Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Мене мојот газ не ми е помил, ја толку сериозно не гледам на животов....не сум тамаќар. Ја повеќе сум циција кога станува збор за мене лично отколку за некој друг. Ја сум спремен и да се жртвувам ако треба за тие што ги сакам. Ставовите на темава ја ги базирам на тоа каков сум јас и не ме интересира каков е светот надвор од мене, не давам да ме смени.
Не дај боже да треба да се жртвуваме, пу пу ....да не ја предизвикуваме судбината ама тоа е така.
Емоционална интелигенција, све се сведува на тоа....проблем е што повеќето луѓе не се дораснати у принцип. И учат сите у процесот на забивање ножеви у грб.
Едно е каков си ти, а друго е суштината на односите. Многу е едноставно. Партнерот/партнерката се преболува и се заминува од него/неа ако не оди ко што треба. Мајка ниту преболува, ниту си заминува. Тука е до последно.

Белите и жолтите од источна Азија (Кина, Јапан и Кореа) се најинтелигентните.

Африка просечно се на или под нивото на ретардираност.

Прегледај го приврзокот 487400
Убаво би било да не верваш во такви теории кои се напраени за манипулирање, ама си верваш така да е попусто било како аргументирање.
Не постојат паметни и глупи народи има паметни и глупи поединци, не можеш да собираш баби и жаби, нема никакви податоци за тоа колку е и како е вршено некакво си истражување туку се земаат пласирани податоци и си градиме кула.
Имав прилика да видам една група (8 или 9) Палестинци од ПЛО на времето кои беа во ехЈУ на некаква си обука, сите до еден беа со IQ над 130-140 сите на возраст од 19-24 години говорат 3-4 светски јазици а сите велиме Палестинците глупи ама јас за мојот живот не сум видел толку паметни Македонци на едно место ниту пак со тие бројки.

Така да молам немој.
Теоријава е иста како и онаја со еугеника, ние сме ариевци вие сте мајмуни е па не оди така.

Не се давам.

Како год, факти се факти, поглупите луѓе помалку се нервираат.
Да точно затоа што не се компетентни да ги сварат работите.
Но суицидна склоност е БОЛЕСТ, а не е во корелација некој паметен некој глуп, нема врска со тоа.
Исто како и федерите(педерите), педофили зоофили и какви се изроди има веќе не моѓам да ги памтам, тоа е ментално заболување а не избор на нормален човек.
Во 197х од страна на СЗО е напраено дека федерлукот не е болест и потоа се си добива свој тек.

Едно е каков си ти, а друго е суштината на односите. Многу е едноставно. Партнерот/партнерката се преболува и се заминува од него/неа ако не оди ко што треба. Мајка ниту преболува, ниту си заминува. Тука е до последно.
А што е суштината на односите?
Секој разбира онолку колку што му дозволува хоризонтот, некој ќе научи нешто ново по пат и така. За мене лично секој завет е света работа, било да е другар или партнерка.

Се сведува на продолжување на врстата!
Ако не ми верваш најди ја емисијата со нашинец Тошевски кој во почетокот на '90 ја пронашол жирафата во глава/мозокот кај жените меѓу друго има и ставови околу тоа што е суштината на секоја врста, човекот во ништо не се разликува од останатите.

Се сведува на продолжување на врстата!
Ако не ми верваш најди ја емисијата со нашинец Тошевски кој во почетокот на '90 ја пронашол жирафата во глава/мозокот кај жените меѓу друго има и ставови околу тоа што е суштината на секоја врста, човекот во ништо не се разликува од останатите.
Многу комунистичко размислување...свеста не е епифеномен на мозокот и тука треба да се бара суштината на нештата.

Секој разбира онолку колку што му дозволува хоризонтот, некој ќе научи нешто ново по пат и така. За мене лично секој завет е света работа, било да е другар или партнерка.
Добро пак ќе кажам за тебе, ама не се сите луѓе такви ко тебе. Ете имаш и луѓе кои прекршуваат завети и ништо не им значат истите. Луѓе се разидуваат, се менуваат, си заминуваат. Сигурно и ти нема да седиш и да трпиш некој позади грб да те прави будала. Не секогаш наидуваш на такви ко тебе во потрагата по партнер.

Добро пак ќе кажам за тебе, ама не се сите луѓе такви ко тебе. Ете имаш и луѓе кои прекршуваат завети и ништо не им значат истите. Луѓе се разидуваат, се менуваат, си заминуваат. Сигурно и ти нема да седиш и да трпиш некој позади грб да те прави будала. Не секогаш наидуваш на такви ко тебе во потрагата по партнер.
Нормално дека нема да трпиш, ама треба да се научи човек да ги бара луѓето што у суштина се исти како него. Проблемот е што тоа бара препознавање на патерни и потрага по таа основа а не по изглед на нештата. Треба да се бара и да се види суштината на луѓето со кои ќе го делиш лебот еден ден, не по статус, богатство и т.н.

Емоционална интелигенција, све се сведува на тоа....проблем е што повеќето луѓе не се дораснати у принцип. И учат сите у процесот на забивање ножеви у грб.
Емоционална интелигенција, колку што знам, е нов термин во психологија и за разлика од IQ, се поврзува со свесноста на личноста за сопствените емоции и способноста да ги препознаеш и разбереш емоциите на другите и колку е поголема самосвеста, толку е поголема и самодовербата на човекот да ги искаже сопствените емоции. Емоционална интелиенција подразбира и социјална свест и разбирање на вистинските емоции на луѓето преку опсервација и адаптирање кон околината, и за разлика од IQ што подразбира способност за учење (иста е кај човекот на 15 и на 50 години), емоционалната интелигенција е флексибилен сет од вештини кои можат да се научат.
Мозокот кај човекот се состои од три дела: фронтален кортекс, рбетен мозок и лимбичен систем. Основните дразби на мозокот доаѓаат преку рбетниот мозок и поминуваат преку лимбичниот систем (емоционален мозок) пред да дојдат во фронталниот кортекс (рационален мозок) каде се случува анализата. А тоа значи дека мозокот најпрвин емоционално ги процесира дразбите, а потоа аналитички.
Кај психопатите процесот не е обратен, туку недостасува емоционалниот мозок и честопати се вели дека отсуство од емоции и себеспознавање доведува до имитирање(мимезис) на истите од другите луѓе, личноста е убедена во неверојатно изобилство од емпатија и прави свесна манипулација на емоциите на другите со цел постигнување на одредена цел и не водејќи сметка дали ќе ги повреди емоциите на целната група.
Психопатите целиот свој живот се убедени дека имаат изобилство од емпатија и ги разбираат емоциите на Другиот, без воопшто да ризикуваат да ги искажат сопствените емоции и постојано чекаат Другиот да ги искаже своите емоции со цел да манипулираат со истите.

Емоционална интелигенција, колку што знам, е нов термин во психологија и за разлика од IQ, се поврзува со свесноста на личноста за сопствените емоции и способноста да ги препознаеш и разбереш емоциите на другите и колку е поголема самосвеста, толку е поголема и самодовербата на човекот да ги искаже сопствените емоции. Емоционална интелиенција подразбира и социјална свест и разбирање на вистинските емоции на луѓето преку опсервација и адаптирање кон околината, и за разлика од IQ што подразбира способност за учење (иста е кај човекот на 15 и на 50 години), емоционалната интелигенција е флексибилен сет од вештини кои можат да се научат.
Мозокот кај човекот се состои од три дела: фронтален кортекс, рбетен мозок и лимбичен систем. Основните дразби на мозокот доаѓаат преку рбетниот мозок и поминуваат преку лимбичниот систем (емоционален мозок) пред да дојдат во фронталниот кортекс (рационален мозок) каде се случува анализата. А тоа значи дека мозокот најпрвин емоционално ги процесира дразбите, а потоа аналитички.
Кај психопатите процесот не е обратен, туку недостасува емоционалниот мозок и честопати се вели дека отсуство од емоции и себеспознавање доведува до имитирање(мимезис) на истите од другите луѓе, личноста е убедена во неверојатно изобилство од емпатија и прави свесна манипулација на емоциите на другите со цел постигнување на одредена цел и не водејќи сметка дали ќе ги повреди емоциите на целната група.
Психопатите целиот свој живот се убедени дека имаат изобилство од емпатија и ги разбираат емоциите на Другиот, без воопшто да ризикуваат да ги искажат сопствените емоции и постојано чекаат Другиот да ги искаже своите емоции со цел да манипулираат со истите.
да не си и ти комунист :pos:

П.С.
Нешто повеќе за “гуштерскиот“ систем на мозокот кај чоекот може? За кое човеково однесување е задолжен?
И можеби важно, за талибаните ;) , како тој помага во избор на ЕУропска пред Македонија?

П.П.С
Инаку најважно беше прво да се направи поделба на тело и дух/душа после се беше лесно па и креирање на емоционални интелигенции :pos:

да не си и ти комунист :pos:

П.С.
Нешто повеќе за “гуштерскиот“ систем на мозокот кај чоекот може? За кое човеково однесување е задолжен?
И можеби важно, за талибаните ;) , како тој помага во избор на ЕУропска пред Македонија?

П.П.С
Инаку најважно беше прво да се направи поделба на тело и дух/душа после се беше лесно па и креирање на емоционални интелигенции :pos:
Арогантен си малку, тоа произлегува од егоистичноста....размислуваш материјалистички.....баш како што не треба :D

За да ги најдиш одговорите секогаш поставувај си прашања. Карл Маркс е минато. Левицата и либеалите им станаа корисни идиоти на исламистите. Во Шведска победи левицата со помош на муслимански гласови. Зорхан кој е муслиман стана градоначалник на Њу Јорк со гласовите на левицата и либералите . Е сега дај објасни ми каква корист имаат евреите?
Еве ја користа:
- Евреите ги конторлираат САД преку AIPAC,
- САД ги контролираат заливските арапски монархии/нафташи преку легален рекет.

Веќе напишав; денешните леви партии се потполно изгубени и анахрони со реалните состојби и процеси во Светов па се обидуваат да привлечат внимание (од можните гласачи) не со конкретна политичко-економска понуда, туку со „понуда„ која е надвор од умот.

Либералите не се ништо битно поразлични од левите, затоа што западните „леви„ партии се замаскирани преку изразот „либерали„ (како што во В. Британија, комунистите се нарекуваат „лабуристи„).

Да се потсетиме; кога се-се-се-то беше на власт, Филипче нудеше (!!!) бесплатна промена на полот!

Мора да признаеш дека таква политкча „понуда„ никако не смее да се одбиде и пропушти!

Back
На врв Bottom