Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Чисто ме занима, пошто постојано го вртиш ова паѓаат од небо, колку е многу за тебе :D 1 на 10? Дали имаш ти претстава колку е 15 на 100к?

Знаеш дека и во Финска и во Македонија бројот на убиства е 1 на 100к? Дека разликата од 1 до 15 е разлика меѓу Финска и Гватемала?

И кажи ми, секој втор ли го убиваат во Хаити со 20 убиства на 100к? Ти звучи на мирно место?
Прво да ти направам факт чек, во хаити е нешто као 70 на 100К и расте и не е мирно место затоа што има многу насилство, не поради стапката на убиства. Во Финска е опасно според вас само ако Финец ти падне врз глава, зашто толку многу паѓале. Ете гледаш како се извртуваат работите лесно. Има голема разлика човек да е опасен по себе и околина. Некој од хаити може да повреди многу луѓе и да суреди 2-3ца пред да некој поголем мајстор да му пресуди на него. И дали имам претстава колку е 15 на 100К, да, имам, тоа е 1.5 на 10К, и што, тоа е многу? Сакаш да играме лотарија? Секој ден давај ми 100 денари, за премија од милион, а шансата ти е 1.5 во 10000? Прифаќаш? Очигледно е висока шанса. Пак ќе кажам, со оглед на тоа сонце што не гледаат онде, и добри се. Кажав и погоре, со тековна ситуација, се смениме ли само локациски, ќе изгледаме ко самурајска јапонија со харикири на секој чекор. Ја знам едно 5-6 души кои веќе имаат депресија, но не сме таков ментален склоп, нема да посегнат по себе, најверојатно ќе се уништат со алкохол и дроги.
На крај не знам што сакате да постигнете. Беше кажано голем проблем, ете повели статистика, нит леб јаде нит вода пие. Ајде после, ние сме посреќни семејства дружби сонце домати и сирење. Пак нашите самите не се осеќаат среќни за да стигнат едни финци утепани од облаци, и тоа сами, човече, дури и не проработел оној наш викај ура инает и да дадат 10 на сите прашања. Што повеќе да ви кажам. Вие убедувате тука како сме посреќни а нашите сограѓани што ги земале за фокус група, не го гледале тоа така очигледно. Јас ви давам статистики, вие ја интерпретирате по друг начин, да излезете прави. Пробувам да дебатирам неутрално, вие пробувате да ја свртите на ваше.
Добро, еве, капитулирам, ние сме посреќни, само насмеани луѓе гледам околу себе по улици, нема нервозни шофери, финските пијандури гомна да ни јадат на нашиот исполнет и одличен животен стил со огромни семејства што не обожаваат и со пријатели пред кооперација важно со добар домат (y)

Мислам дека за брзо време ЕУ ќе ја осети Monroe Doctrine или како што сега ја викаат Donroe, ако ова со Канада ескалира.

ЕУ е од една страна на граница на војна со Русија, од друга се задева со САД.

Mnogu dramaticno. Vojna EU so Rusija ne mi izgleda kako verovatno scenario a i ostetenite na carinite Kanada i EU vekje si baraat alternativi. Ne deka Amerikanskiot pazar ne e vazen ama se pretera so carinite odnosno osven haos nisto korisno ne donesoa ni za SAD. Negovoto kvikanje i onaka nikoj ne go sfakja seriozno.

Добро, еве, капитулирам, ние сме посреќни, само насмеани луѓе гледам околу себе по улици, нема нервозни шофери, финските пијандури гомна да ни јадат на нашиот исполнет и одличен животен стил со огромни семејства што не обожаваат и со пријатели пред кооперација важно со добар домат (y)
Ne sme posrekjni vo smisla na toa ti so smetas deka go pravi nekoj covekj srekjen, i zatoa si imas pretstava deka tamu nema sansi da secat veni, od se se udovoleni. E pa mozi i toa e problemot. Da bese taka Somalija, Avganustan i ajde eden kup gi ima mizerni zemji sporedeni so zapadot , po tvoe sekoj vtor veni ke secese, a sepak ete ne secat.

I slepa kokoska nekogas ke kolvni nekoe zrno :D
Tuku so vi e muabetot, na zapad nema imotno pravni problemi ili ? :cautious:
Немит.
Там се знае кој е газда сите останати се кираџии (98% и охохооо), си плајчат и ако не платат на улица.

Депресија ги мава поинтелигентните.

Поголем дел од Африка (Хаити е јебига Африка ако не е на тој континтнт) е ретардиран. Буквално ретардиран.

Коко горилата (нека и е лесна земја) беше поинтелигентна од пола Африка.

Поголем дел од Африка (Хаити е јебига Африка ако не е на тој континтнт) е ретардиран. Буквално ретардиран.

И тебе те мава инти(е)лигенција изгледа.
Белите се паметни црните, жолтите и црвените се глупи :sneaky:

И тебе те мава инти(е)лигенција изгледа.
Белите се паметни црните, жолтите и црвените се глупи :sneaky:

Белите и жолтите од источна Азија (Кина, Јапан и Кореа) се најинтелигентните.

Африка просечно се на или под нивото на ретардираност.

1789639878467.png

Aaaa, toa da ti bilo rabotata :cautious:
Znaci sto pointeligenten, to poverojatno da secis veni. Interesna teorija, moram da priznam.
No ova povlekuva drugo prasanje. Ti idat vaka nagoni da secis veni ili IQ ne ti e vo opasnata zona :свиркам:

Aaaa, toa da ti bilo rabotata :cautious:
Znaci sto pointeligenten, to poverojatno da secis veni. Interesna teorija, moram da priznam.
No ova povlekuva drugo prasanje. Ti idat vaka nagoni da secis veni ili IQ ne ti e vo opasnata zona :свиркам:

Не се давам.

Како год, факти се факти, поглупите луѓе помалку се нервираат.

Ne sme posrekjni vo smisla na toa ti so smetas deka go pravi nekoj covekj srekjen, i zatoa si imas pretstava deka tamu nema sansi da secat veni, od se se udovoleni. E pa mozi i toa e problemot. Da bese taka Somalija, Avganustan i ajde eden kup gi ima mizerni zemji sporedeni so zapadot , po tvoe sekoj vtor veni ke secese, a sepak ete ne secat.
Не бе Владе, и тоа кажав, а и го живеам, и многу арно не е на арно. Ја од досада посегнувам по алкохол, нит е депресија нит е алкохолизам во биолошка форма, аздис. Еве сеа не сум пиел веќе 15 дена, нит се тресат нит сум депре. Ама ќе ми падне забраната и пак ќе се фатам на шишето. Да имам канцелариска или физичка работа, и да се враќам од работа сигурно другаде ќе ми иде мозокот, но се ла ви. Сосема ми е јасно.
Тоа што пробувам да доловам се 2 работи, прво, разликата во стапката на самоубиства не е толку голема, ко што се запнавте поназад и 2, и кај нас има депресии, и тоа не малку, ама не сме ментален склоп да посегнеме по себе и тоа не не прави посреќни. По набљудување, во депресија сме склони на самоуништување, но не и на самоубиство. А за чудо, поради некоја причина, иако ги имаме сите предуслови да сме среќни, сепак сме скриено гневен народ. Мноооогу ретко и со мноооогу малку луѓе сум правел муабет за патувања, спорт (без зајадување и се е местено филмови), стрипови, документарци, 7ма уметност, класична уметност и музика, итн. да на крај да се чувствувам исполнет и да знам дека сум имал исполнет соговорник кој се надевам дека сум го оставил макар процент порасположен од пред муабетот. Стандардниот муабет е политика, локална и светска, потсмевања како унијата ќе пропадне од т.н. „просветлена“ фела, што ја знаат „вистината“, некој ќе се фати на тапет да се исмева или оговара и се дур претежно се седи у една та иста кафана и се пребројува што е порачано и се калкулира дали ќе остане за цигари ко оној дебелион у хенговер. Или пред кооперација на ефтино и ливинг ларџ. У грч финаниски се, што ги тормози на едно основно ниво и на крај муабетот секогаш бил ограничен и претежно ситење на некој, што ми укажува на тоа дека луѓето не се среќни. Едно време беше различно, но дееволуираа, немавме пари ама сите имаа многу интереси, со ретки исклучоци. И секој обид да направам муабет различен од форматот завршува на 2 начина: или ќе се почне за мој атер и пак патиштата на разговорот ќе водат кон истите теми од горе или ќе ми се каже нешто комично ко ооо професоре, кај беше до сеа, и нема ни да почне. Пример еднаш се возеше редок муабет за патување, каков бил охрид, каква била грчка, и им викам ако сакаат да видат кеиф да идат до малдиви сите ме нападнаа со пасивно-агресивни шеги ко кој знае што да им кажав. Епа ајде идете до смрт кај охриѓанине и бројте ги различните камчиња или идете кај педерине доле да ве вреѓаат и бројте им ги местата што сте ги посетиле. Едноставно тоа е нивото, кое што не го гледај кај моите колеги од ЕУ држави. Једино ќутуци се они колеги од југоисточна азија.

Катар. Во колеџите во САД имаат инвестирано огромни суми на пари. Евреите даваат пари за изградба на џамии низ Европа? Кој ги купува најдобрите Англиски клубови со исклучок на Челзи?
Катар буквално им ги презеде на евреите корисните идиоти како Антифа, левицата, феминистките. Нив ги водат луге од истиот калибар на Заев. Битно им е кој плаќа повеќе.
Лично, не би ги мешал намерите и дејанијата од чифутините и од Арапите.

Јасно дека реалната власт во светот ја имаат чифутините, пред се‘ преку финансискиот капитал, со кој купуваат се‘ што може да се купи, и секако, преку корисните идиоти, кои ги инсталираат на власт преку т.н. демократија.

Чифутините навистина немаат корист од градење џамии, што може да значи и дека Арапите ја користат таа „луфта„ за да протнат некоја своја намера. Исто така, чифутините не се нешто заинетресирани за спорт и спортски клубови, па и таа можност е искористена на арапските нафташи.

Спред моќта, Арапите се далеку за чифитините.

Навалата од „сечени„ е насочена кон белиот човек од Европа и САД, како што напишав претходно. Белиот човек е носител на христијанската вера, оти другите човечки раси нешто не се заинтересирани за неа, ама затоа „офарбаните„ се (најчесто) припадници на Исламот, како најагресивна религија во реално време.

Само хритијанската вера го има точното учење за Светот, за историјата, за животот и за човекот, како и вистината за тековните движења во Светов и крајот од Светов па е е тешко за се собере „2+2„ за да се (у)види зашто токму таа вера е најнапаѓана.

Тие напади и на белиот човек и на верата Христова се од корист и за чифутините, кои го чекаат нивниот месија, како и за „сечените„ кои во релано време ја спроведуваа својата агендна за „шеријатизирање„ на Светов.

Пречка за доѓањето на антихристот и на општата исламизација е самата вера Христова, поточно Неговата Црква и благодатта Божја, која се излева само во Црквата, која е носител и столб на вистината.

Штом виситната згасне, секоја лага ќе стане реалност...како што веќе се случува.

Меркел: Бил Гејтс го уценуваше светот со вакцините

Во задоцнето, но невообичаено искрено признание, поранешната германска канцеларка Ангела Меркел го опиша застрашувачкото влијание што милијардерот Бил Гејтс го имал врз демократски избраните влади ширум светот. Користејќи ја моќта на финансиска принуда, Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс го претворила глобалното здравство во сопствен феуд.

The state does what corporations order.

Меркел: Бил Гејтс го уценуваше светот со вакцините

Во задоцнето, но невообичаено искрено признание, поранешната германска канцеларка Ангела Меркел го опиша застрашувачкото влијание што милијардерот Бил Гејтс го имал врз демократски избраните влади ширум светот. Користејќи ја моќта на финансиска принуда, Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс го претворила глобалното здравство во сопствен феуд.

The state does what corporations order.
Бил Геј(тс) е главен финансиер на СЗО со 70% од донациите. СЗО е приватизирана „меѓународна„ (над)институција па ништо чудно што во времето од п(л)андемијата, сите држави следеа исти инструкции кон своето население.

А фрау Меркел може да изнесува било какви вистини, ама „малку„ е доцна...

Канада е доста логичен потег. За Канада, како што стануваат под притисок на САД (со тарифи, политички притисок, и тн), мора да бараат нови партнери и пазари. ЕУ е очигледен избор и по куповна моќ, и по компатибилност. За ЕУ исто има сенс, како што стануваат повеќе под притисок на САД (Гренланд, Сеута, тарифи) и Русија на исток, бараат начин пазарно да се заштитат. На ЕУ и Канада им е во интерес да тргуваат и да градат добри односи.

Ова не е во интерес на САД највеќе. Трамп проба да ја изолира Канада од својот нејзиниот најголем пазар (САД) и да ја изолира ЕУ од сите енергетски пазари на БИ и од Русија кои се надвор од САД, со цел да ги донесе повеќе во својата орбита и да има повеќе моќ над нив. Природно е ЕУ и Канада да се зближуваат, пошто им е во интерес за да не бидат во инфериорна позиција.

Прегледај го приврзокот 487395
Нека им направи превентивна инвазија ко што им направи Русија на Украина.

Back
На врв Bottom