Human
Explorer
- Член од
- 10 октомври 2009
- Мислења
- 13.141
- Поени од реакции
- 6.029
Тоа беше тогаш, сега може до 150 да е стигнат.Se plasam da ne go izgubime @Ron Burgundy so negovite kolku bea 137 IQ![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа беше тогаш, сега може до 150 да е стигнат.Se plasam da ne go izgubime @Ron Burgundy so negovite kolku bea 137 IQ![]()
И вака и така не се во добра позиција. Прашање е: зошто би биле во подобра позиција ако се сами, споредено со тоа ако се во економска заедница? Во корист им е и ради пристап до подобри стоки и услуги, поголема пазарна конкуренција, помали ценовни притисоци. И на двете страни им е во корист.Вака можат заедно да бидат во инфериорна позиција.
The talk of the town e дека за ваква работа се разговара за Мексико.Нека им направи превентивна инвазија ко што им направи Русија на Украина.
Слава Мексико !!! Слава на картелашите !!!И вака и така не се во добра позиција. Прашање е: зошто би биле во подобра позиција ако се сами, споредено со тоа ако се во економска заедница? Во корист им е и ради пристап до подобри стоки и услуги, поголема пазарна конкуренција, помали ценовни притисоци. И на двете страни им е во корист.
The talk of the town e дека за ваква работа се разговара за Мексико.
Прати им објави во последни неколку години и реторика околу Мексико: https://www.whitehouse.gov/presiden...s-and-specially-designated-global-terrorists/Слава Мексико !!! Слава на картелашите !!!
Се знае нешто кога севернокорејски, белоруски, ирански, кинески инструктрори ќе идат да ги обучуваат ?Прати им објави во последни неколку години и реторика околу Мексико: https://www.whitehouse.gov/presiden...s-and-specially-designated-global-terrorists/
Веќе има прецедент за копнена инвазија со цел спречување на "тероризам". Се збори дека делумно Венецуела е и ради тоа (освен нафта) - вршење притисок на Мексико.
Да заврши последна сезона од Есмералда, и доаѓаат.Се знае нешто кога севернокорејски, белоруски, ирански, кинески инструктрори ќе идат да ги обучуваат ?

Jas od muabetot sfativ deka vsusnost ti si vo nekoja blaga depresija i ne ti odgovara drustvoto, okolinata,muabetot, vozduhot, klimata, komarcite, orbitata .....Не бе Владе, и тоа кажав, а и го живеам, и многу арно не е на арно. Ја од досада посегнувам по алкохол, нит е депресија нит е алкохолизам во биолошка форма, аздис. Еве сеа не сум пиел веќе 15 дена, нит се тресат нит сум депре. Ама ќе ми падне забраната и пак ќе се фатам на шишето. Да имам канцелариска или физичка работа, и да се враќам од работа сигурно другаде ќе ми иде мозокот, но се ла ви. Сосема ми е јасно.
Тоа што пробувам да доловам се 2 работи, прво, разликата во стапката на самоубиства не е толку голема, ко што се запнавте поназад и 2, и кај нас има депресии, и тоа не малку, ама не сме ментален склоп да посегнеме по себе и тоа не не прави посреќни. По набљудување, во депресија сме склони на самоуништување, но не и на самоубиство. А за чудо, поради некоја причина, иако ги имаме сите предуслови да сме среќни, сепак сме скриено гневен народ. Мноооогу ретко и со мноооогу малку луѓе сум правел муабет за патувања, спорт (без зајадување и се е местено филмови), стрипови, документарци, 7ма уметност, класична уметност и музика, итн. да на крај да се чувствувам исполнет и да знам дека сум имал исполнет соговорник кој се надевам дека сум го оставил макар процент порасположен од пред муабетот. Стандардниот муабет е политика, локална и светска, потсмевања како унијата ќе пропадне од т.н. „просветлена“ фела, што ја знаат „вистината“, некој ќе се фати на тапет да се исмева или оговара и се дур претежно се седи у една та иста кафана и се пребројува што е порачано и се калкулира дали ќе остане за цигари ко оној дебелион у хенговер. Или пред кооперација на ефтино и ливинг ларџ. У грч финаниски се, што ги тормози на едно основно ниво и на крај муабетот секогаш бил ограничен и претежно ситење на некој, што ми укажува на тоа дека луѓето не се среќни. Едно време беше различно, но дееволуираа, немавме пари ама сите имаа многу интереси, со ретки исклучоци. И секој обид да направам муабет различен од форматот завршува на 2 начина: или ќе се почне за мој атер и пак патиштата нJadа разговорот ќе водат кон истите теми од горе или ќе ми се каже нешто комично ко ооо професоре, кај беше до сеа, и нема ни да почне. Пример еднаш се возеше редок муабет за патување, каков бил охрид, каква била грчка, и им викам ако сакаат да видат кеиф да идат до малдиви сите ме нападнаа со пасивно-агресивни шеги ко кој знае што да им кажав. Епа ајде идете до смрт кај охриѓанине и бројте ги различните камчиња или идете кај педерине доле да ве вреѓаат и бројте им ги местата што сте ги посетиле. Едноставно тоа е нивото, кое што не го гледај кај моите колеги од ЕУ држави. Једино ќутуци се они колеги од југоисточна азија.
Горе-долу те сфатив, а и така си е кај нас, тоа е нивото. Може е до мене, може е до нивото, може е и до двете, ова за мене лично. Ако отидам да живеам во некоја од мене земјите од соништата ко Ирска, Шпанија или Јапонија некад, ќе ти кажам дали сум дигнал висока летва. А за луѓето околу мене, уште се држам до истото, набљудувањето дека не се среќни и тоа е тоа.Jas od muabetot sfativ deka vsusnost ti si vo nekoja blaga depresija i ne ti odgovara drustvoto, okolinata,muabetot, vozduhot, klimata, komarcite, orbitata .....
I deka tamu gore se nekoj Hans, Bjorn, Helga dlabokomislitelni muabeti ke pravis za smislata na zivotot i ke gi opravate misteriite na vselenata.
Jbg, takvi si sme tuka, mediteranski tip na ljuge, podtip balkanci. Znaci ne interesira koj mu ja pleska zenamu na Pero, koja mu e novata svalerka na Mile, od kaj mu se parite na Mende za nova kola a ti bordji pari i ne ti gi vrakja. Kolku praj Zoran pari so firmata i oti ne mu daj poke plata na vrabotenite. Pa tuka normalno geopolitika, lokalna i svetska, posle normalno koli, koja kolku trosi i kolku kosta za odrzavanje. Pa kako nekoj si go zaebal , si mu prodal kanta, a voedno tebe nikogas te nemat zaebano posto mnogu od koli se razbiras. I se toa zacineto so alkohol i meze. I od so maka da se samoubies i da te fakja depresija koga suma sumarum, sporedeno so komsijata tebe top ne te bie, toj e za da go placis i da go zalis. Vo megjuvreme ke mu iznakaras se zensko so mu vrvi niz pragot na toj nekoj so ti go sekol patot ili ne ti dal prednost i odma polesno ke ti bidi, ke se istusis i site srekjni i veseli. Kakvo samoubistvo, kakvi gluposti, ni na kraj na pamet mi pagja. Zivotot skoro ko Svajcarija, sovrsen, osven toj chek enginot so sveti, ali so go ebis, kaj site sveti, so mu e rabota. Vo megju vreme crevoto i prskaj po ulica, baftaj se, kur te boli. Znam deka propustiv eden kup raboti ama generalno mislam me sfati.
Do tebe eГоре-долу те сфатив, а и така си е кај нас, тоа е нивото. Може е до мене, може е до нивото, може е и до двете, ова за мене лично. Ако отидам да живеам во некоја од мене земјите од соништата ко Ирска, Шпанија или Јапонија некад, ќе ти кажам дали сум дигнал висока летва. А за луѓето околу мене, уште се држам до истото, набљудувањето дека не се среќни и тоа е тоа.

Нема никогаш да бидат среќни ако конзумираат само дневно-политички материјал, на ТВ и на социјални мрежи.Горе-долу те сфатив, а и така си е кај нас, тоа е нивото. Може е до мене, може е до нивото, може е и до двете, ова за мене лично. Ако отидам да живеам во некоја од мене земјите од соништата ко Ирска, Шпанија или Јапонија некад, ќе ти кажам дали сум дигнал висока летва. А за луѓето околу мене, уште се држам до истото, набљудувањето дека не се среќни и тоа е тоа.
Добро, у таков случај, по мое набљудување, луѓето се релативно несреќниDo tebe e
Srekjata inaku e relativna rabota![]()

Пробано Дарлинг, цемент, никој нејќе да смени рутина. Порано дур немавме пари и мобилни чопоративно идеш сегде, муабети секакви, и глупи да, ама различни. Сега едни исти места, едни исти муабети. Буквално денот на мрморецот. А не мислам дека сум једини што го гледа тоа. Блазе им на тие што во таа ситуација се чуствуваат ко риба у вода. Ко што рече еден мудар филозоф Владе, среќата е релативна работа.Нема никогаш да бидат среќни ако конзумираат само дневно-политички материјал, на ТВ и на социјални мрежи.
Предложи им и одете на некоја свирка, или некој филм. Сепак на крај промената доаѓа од внатре, треба сами да сакаат да сменат нивни навики.
А знаеш воопшто која е дотичната и какво мислење има за нас Македонците?![]()
Afroditi Latinopoulou: ‘Now EVERYTHING Is Called Fascism’
Afroditi Latinopoulou, Member of the European Parliament and leader of Voice of Reason, delivers a fiery speech on nationalism, religion, family values, and ...www.youtube.com
![]()
3,2 мил. прегледи · 127 илј. реакции | Κα φον ντερ Λάιεν, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ρατσίστρια από σας με τους Ευρωπαίους, με αποδείξεις! Μας γεμίσατε λαθρομετανάστες. Μας πνίξατε στους φόρους και τη γραφειοκρατία. Τσακίσατε τους αγρότες, τους κτηνοτρό
Κα φον ντερ Λάιεν, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ρατσίστρια από σας με τους Ευρωπαίους, με αποδείξεις! Μας γεμίσατε λαθρομετανάστες. Μας πνίξατε στους φόρους και τη γραφειοκρατία. Τσακίσατε τους αγρότες,...www.facebook.com
... после овој говор на грчката европска парламентарка и' се одзел имунитетот за да можат да ја осудаат за било која ситница за да ја скинат од ЕУ Парламент за што е избрана од грчкиот народ, а тоа го направи со својот авторитет Претседателката Урсула од никого избрана по легален пат да биде претседателка, едноставно поставена од Меркел по нејзин ќеф, кој ќе се буни во парламентот ќе го тргнат, тоа е правичната ЕУ за кои сите се борат да влезат!
![]()
Afroditi Latinopoulou: ‘One-Way Ticket’ Speech ✈️
Afroditi Latinopoulou, Member of the European Parliament and leader of Voice of Reason, delivers a blunt and controversial speech on immigration, cultural id...www.youtube.com