Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Tuka e daleku od med i mleko, pa ete statisticki sme daleku od zapadnoto mleko i med po broj na samoubistva.
Не знам колку пати треба да ја повторам статистиката за да докажам дека не е толку голема разлика, ама ок, времето умерено облачно, Финци паѓаат од небото.

Не знам колку пати треба да ја повторам статистиката за да докажам дека не е толку голема разлика, ама ок, времето умерено облачно, Финци паѓаат од небото.
Ne znam koja statistika ti ja gledase.
Razlikata e poprilicno golema. Ne dvajca na eden, povekje na kaj 30 na prema eden. Ne zboram za Finska konkretno tuku opsto zapadna evropa nasproti ostatokot na evropa, pa i svetot.
I toa za uspesni samoubistva, ne obid. Ako i niv gi zemine vo ravenkata, razlikata bi bila poprilicno golema so ogled deka tamu med i mleko teci. Vo najmala raka spored vas obratno treba da bidi, ama ete ne e. Ne e ni pata pata.
Nesto ne vi izlegva matematikata, taka mi lici mene. Po vase soznam Somalija,Sirija ili tamu nekoj od gospo zaboraeni drzavi treba sekoj vtor da se samoubiva od so e loso, a e loso tamu, da ne se filmame sega, stvarno e loso. Pa ete ne se samoubivat ljugeto ni od daleku tolku kolku so secat veni vo toj vas falen zapad.
Ima nesto tuka :cautious:

Аздисани, јас кога ќе речам дека и многу среден живот не е на арно :)
Плус во тие Скандинавски земји ги отепа и монотонијата, осаменоста итн, тоа е непобиен факт, нема тука многу равенки за решавање, и во другите западни земји е горе долу исто, не секаде нормално.
Времето и тоа игра огромна улога, мене на пример ми се менува расположението инстантно сонце кога има и кога е облачно, не дека не сакам дождливи денови ама сепак.

Канада е доста логичен потег. За Канада, како што стануваат под притисок на САД (со тарифи, политички притисок, и тн), мора да бараат нови партнери и пазари. ЕУ е очигледен избор и по куповна моќ, и по компатибилност. За ЕУ исто има сенс, како што стануваат повеќе под притисок на САД (Гренланд, Сеута, тарифи) и Русија на исток, бараат начин пазарно да се заштитат. На ЕУ и Канада им е во интерес да тргуваат и да градат добри односи.

Ова не е во интерес на САД највеќе. Трамп проба да ја изолира Канада од својот нејзиниот најголем пазар (САД) и да ја изолира ЕУ од сите енергетски пазари на БИ и од Русија кои се надвор од САД, со цел да ги донесе повеќе во својата орбита и да има повеќе моќ над нив. Природно е ЕУ и Канада да се зближуваат, пошто им е во интерес за да не бидат во инфериорна позиција.

813825522_952785457899679_3480477591792310699_n.jpg

Природно е ЕУ и Канада да се зближуваат, пошто им е во интерес за да не бидат во инфериорна позиција.
Вака можат заедно да бидат во инфериорна позиција.

Според тебе, кој стои зад исламизацијата, небитно дали е нападната земја од ЕУ или во САД...
Катар. Во колеџите во САД имаат инвестирано огромни суми на пари. Евреите даваат пари за изградба на џамии низ Европа? Кој ги купува најдобрите Англиски клубови со исклучок на Челзи?
Катар буквално им ги презеде на евреите корисните идиоти како Антифа, левицата, феминистките. Нив ги водат луге од истиот калибар на Заев. Битно им е кој плаќа повеќе.

Последно уредено:
Плус во тие Скандинавски земји ги отепа и монотонијата, осаменоста итн, тоа е непобиен факт, нема тука многу равенки за решавање, и во другите западни земји е горе долу исто, не секаде нормално.
Времето и тоа игра огромна улога, мене на пример ми се менува расположението инстантно сонце кога има и кога е облачно, не дека не сакам дождливи денови ама сепак.
Се е до воспитувањето, особено на детето/човекот што се воспитува од околината. На Запад децата од мала возраст имаат БАШ СЕ, и не знаат како треба да се борат за нешто што го сакаат да го добијат. Како да работат за тоа, и патот како да го достигнат тоа. Туку од мали се научени на лагоден живот, немаат улична школа никаква, изџвакано му е каде и да појдат во кое и да било поле. Имаат буквално се и се презаситени. А старите не за џабе рекле, ако немаш што да работиш, ѓаволот ќе ти најди.. Па затоа запаѓаат во депресии, ништо не ги прави среќни, ништо не ги радува, се чувствуваат неисполнето...

Се е до воспитувањето, особено на детето/човекот што се воспитува од околината. На Запад децата од мала возраст имаат БАШ СЕ, и не знаат како треба да се борат за нешто што го сакаат да го добијат. Како да работат за тоа, и патот како да го достигнат тоа. Туку од мали се научени на лагоден живот, немаат улична школа никаква, изџвакано му е каде и да појдат во кое и да било поле. Имаат буквално се и се презаситени. А старите не за џабе рекле, ако немаш што да работиш, ѓаволот ќе ти најди.. Па затоа запаѓаат во депресии, ништо не ги прави среќни, ништо не ги радува, се чувствуваат неисполнето...
Го има и тоа, човек да нема време да мисли и да прави глупости, а во исто време нешто да му фали, по нешто да копнее. Idle hand's are the devil's instrument. А и да не беа толку аздисани, немаше да идеме у оваа насока со феминизми, џендери и ред други новоизмислени глупости.
Автоматски споено мислење:

Ne znam koja statistika ti ja gledase.
Razlikata e poprilicno golema. Ne dvajca na eden, povekje na kaj 30 na prema eden. Ne zboram za Finska konkretno tuku opsto zapadna evropa nasproti ostatokot na evropa, pa i svetot.
I toa za uspesni samoubistva, ne obid. Ako i niv gi zemine vo ravenkata, razlikata bi bila poprilicno golema so ogled deka tamu med i mleko teci. Vo najmala raka spored vas obratno treba da bidi, ama ete ne e. Ne e ni pata pata.
Nesto ne vi izlegva matematikata, taka mi lici mene. Po vase soznam Somalija,Sirija ili tamu nekoj od gospo zaboraeni drzavi treba sekoj vtor da se samoubiva od so e loso, a e loso tamu, da ne se filmame sega, stvarno e loso. Pa ete ne se samoubivat ljugeto ni od daleku tolku kolku so secat veni vo toj vas falen zapad.
Ima nesto tuka :cautious:
Последно Владе, и ако сакате после може да ја разглабаме. И без тоа тие што не успеале, шпекулација е тоа за да подзасилиш аргумент, но не е основана.

1789624870054.png
Ете, од око се гледа дека има некоја врска на поладни места со самоубиства, значи сонцето е фактор. А која е таа земја што ти изгледа дека луѓе паѓаат од небо? Баш ме интересира. Земи во предвид дека ова се на 100К луѓе, демек ако гледаш на 10К, делиш со 10. Може и надоле ама влагаме во децимали. Повеќето земји се 1 на 10К, потоплите 1 на 20К, тие шокантни разлики јас не ги гледам. Но ајде, изненади ме, како ќе го извртиш да си во право.

Последно уредено:
Во Македонија хара депресијата, не помага ни сонце ни бакрачи. А и самоубиството е табу. Познавам 3 случаи на средовични љуге за кои се шушка дека си го одзеле животот ама се останува некако замаглено. Никој не сака јавно да навлегува во детали.

Последно уредено:
Попаметните на Редит во ЕУ темите не се некако среќни за Канада. Јасно му е дека ќе следи бес од САД.

Еве веќе коментирал.

Последно уредено:
Го има и тоа, човек да нема време да мисли и да прави глупости, а во исто време нешто да му фали, по нешто да копнее. Idle hand's are the devil's instrument. А и да не беа толку аздисани, немаше да идеме у оваа насока со феминизми, џендери и ред други новоизмислени глупости.
Автоматски споено мислење:

Последно Владе, и ако сакате после може да ја разглабаме. И без тоа тие што не успеале, шпекулација е тоа за да подзасилиш аргумент, но не е основана.

Прегледај го приврзокот 487396
Ете, од око се гледа дека има некоја врска на поладни места со самоубиства, значи сонцето е фактор. А која е таа земја што ти изгледа дека луѓе паѓаат од небо? Баш ме интересира. Земи во предвид дека ова се на 100К луѓе, демек ако гледаш на 10К, делиш со 10. Може и надоле ама влагаме во децимали. Повеќето земји се 1 на 10К, потоплите 1 на 20К, тие шокантни разлики јас не ги гледам. Но ајде, изненади ме, како ќе го извртиш да си во право.
Чисто ме занима, пошто постојано го вртиш ова паѓаат од небо, колку е многу за тебе :D 1 на 10? Дали имаш ти претстава колку е 15 на 100к?

Знаеш дека и во Финска и во Македонија бројот на убиства е 1 на 100к? Дека разликата од 1 до 15 е разлика меѓу Финска и Гватемала?

И кажи ми, секој втор ли го убиваат во Хаити со 20 убиства на 100к? Ти звучи на мирно место?

Попаметните на Редит во ЕУ темите не се некако среќни за Канада. Јасно му е дека ќе следи бес од САД.

Еве веќе коментирал.

SAD doprva ke ima problemi na mnogu polinja ete i voenata mokj ima granici.

Ova so Kanada pred se ke znaci ekonomsko doblizuvanje sto za dvete strani i ne e loso. Daleku od nekakvo clenstvo.

Stom Trump olku vreska ne mu se dopagja.

SAD doprva ke ima problemi na mnogu polinja ete i voenata mokj ima granici.

Ova so Kanada pred se ke znaci ekonomsko doblizuvanje sto za dvete strani i ne e loso. Daleku od nekakvo clenstvo.

Stom Trump olku vreska ne mu se dopagja.
Мислам дека за брзо време ЕУ ќе ја осети Monroe Doctrine или како што сега ја викаат Donroe, ако ова со Канада ескалира.

ЕУ е од една страна на граница на војна со Русија, од друга се задева со САД.

Back
На врв Bottom