Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување

... инаку ако замижам и онака ги размислам сите факти што ги знам, све повеќе сум убедена дека Виктор Орбан сево ова сам го организирал, да ја смири топката, да се повлече, онака предадено место без борба, без кочење кон опозицијата, ги имал сите државни механизми во раце, Трамп, Путин, да да, дефинитивно сам себе се симнал од премиер, по некоја препорака или совет.

... инаку околу кој, што, како, за Маѓар, на еден поткаст од политички аналитичари укажале за неговите ниски морални вредности кои се уклопувале во тајфата која го подржувале и сега си се частеле, инаку го прикажале како бисексуалец, наркомаан, тежок алкохоличар, ниски вредности во воспитување на сопствените три деца мастурбирајќи пред нив, сопствена жена која како интелектуалка Министер за правда во Орбаново време, ја тепал со ремен и кога била трудна и кога веќе не можела да издржи кога ја пријавил во полиција поради тајната снимка за потпис на тој некој си осуден педофил кој со притисок на Маѓар кон жената да потпише како Министер за правда, тајно ја снимил и снимката пратена за корупција против Орбан во полиција, сопствена жена кога му рекла дека се разведува го зел нејзиниот миленик и го испекол во микровална пред децата, ете таков премиер сега ќе ја води Унгарија, ќе биде интересно на неговите испади кои верувам ќе бидат скандалозни и многу неморални!

Screenshot 04-14-2026 23.11.59.pngNYKJ_7LvS6tR9j2F.jpg

... покажувајќи ги тестисите и половиот орган на митинг на опозиција против Орбан, денес веќе премиер Peter Magyar.

Последно уредено:
Не би рекол, конкретно беше прашан на пресот за полските министер и заменик министер кои се исто така азиланти во Унгарија, за овој да го спомне директно и Ниче Пајката дека ќе го спакува.

Сигурно не беше тоа главната причина заради која го сменија. Го сменија ради неговите политики и начин на владеење. Сега, што е тоа што ќе се смени? Тоа нека кажат, а не - Беше со народот цело време и се тепаа да се поздрават со него.
Кога ќе објави активности кои ќе значат промени од стариот колосек? Тоа сакам да видам, не некакви славопојки ала Вучиќ.

Сигурно не беше тоа главната причина заради која го сменија. Го сменија ради неговите политики и начин на владеење. Сега, што е тоа што ќе се смени? Тоа нека кажат, а не - Беше со народот цело време и се тепаа да се поздрават со него.
Кога ќе објави активности кои ќе значат промени од стариот колосек? Тоа сакам да видам, не некакви славопојки ала Вучиќ.

Орбан, ама без Путин.

... инаку ако замижам и онака ги размислам сите факти што ги знам, све повеќе сум убедена дека Виктор Орбан сево ова сам го организирал, да ја смири топката, да се повлече, онака предадено место без борба, без кочење кон опозицијата, ги имал сите државни механизми во раце, Трамп, Путин, да да, дефинитивно сам себе се симнал од премиер, по некоја препорака или совет.

... инаку околу кој, што, како, за Маѓар, на еден поткаст од политички аналитичари укажале за неговите ниски морални вредности кои се уклопувале во тајфата која го подржувале и сега си се частеле, инаку го прикажале како бисексуалец, наркомаан, тежок алкохоличар, ниски вредности во воспитување на сопствените три деца мастурбирајќи пред нив, сопствена жена која како интелектуалка Министер за правда во Орбаново време, ја тепал со ремен и кога била трудна и кога веќе не можела да издржи кога ја пријавил во полиција поради тајната снимка за потпис на тој некој си осуден педофил кој со притисок на Маѓар кон жената да потпише како Министер за правда, тајно ја снимил и снимката пратена за корупција против Орбан во полиција, сопствена жена кога му рекла дека се разведува го зел нејзиниот миленик и го испекол во микровална пред децата, ете таков премиер сега ќе ја води Унгарија, ќе биде интересно на неговите испади кои верувам ќе бидат скандалозни и многу неморални!

Прегледај го приврзокот 474805Прегледај го приврзокот 474808

... покажувајќи ги тестисите и половиот орган на митинг на опозиција против Орбан, денес веќе премиер Peter Magyar.
Ај да видиме на Следните избори што ќе праи гЕУ кога овој ќе Губи, ќе ги поништи како во Романија ?????
Друго, набргу ќе видиме кога ќе им убутаат ЛГБТ + како ќе реагираат маџариците :cool:

исто така зборел дека поддржувачите му се смрдливи старци на снимка :kafence: иначе типчево е доста компромитирано, но се вадел дека Орбан го мести.

What Magyar said on the leaked audios (from Vogel's recordings):
  • He complained about his own supporters at rallies: called them "stinky" with "foul breath" (said they smelled bad when they tried to hug him).
  • Referred to some older supporters jokingly as a "pensioner commando" (nyugdíjaskommandó).
  • Made a crude joke suggesting that if someone's grandchild emigrates to the West, tell the grandmother to "buy a new grandchild".
  • About his own MEPs (European Parliament candidates from Tisza Party): called them "braindead", "untalented", "incompetent", and said one specific MEP (Viktor Weisz) is "completely useless as a politician". He also used abusive language toward at least one of them.
  • In other clips: vented about the media, saying he told outlets like ATV, 444, and Index to "go fuck themselves" (used strong swear words like "kurva anyjába"), and that he doesn't need them anymore because he can communicate directly on YouTube/Facebook.
Bogami, epten skandalozni izjavi mu izvadile :D

Bogami, epten skandalozni izjavi mu izvadile :D
Зелембач 2.0.... ќе видиме како ќе се слага со Зелембачот

Еве добар текст за Унгарија

ž yze Kš

1д. ·
Kompletna europska ljevica - a nažalost i veliki dio one izgubljene, beskičmene "desnice" koja je zaboravila što je uopće suverenizam - slavi "poraz" Viktora Orbána. Desnica to valjda slavi jer je Orbán bio jedan od rijetkih europskih vođa koji je stvarno provodio pravu suverenističku politiku: politiku koja stavlja Mađarsku, njezin narod, vjeru, obitelj i domovinu ispred briselskih birokrata, globalističkih elita i woke ideologije. Čovjek koji je ekonomski preporodio Mađarsku i pokazao da konzervativna, nacionalna politika može napraviti nevjerojatne stvari.
Kad je Orbán 2010. preuzeo vlast, Mađarska je bila na rubu bankrota - nezaposlenost preko 11%, javni dug blizu 80% BDP-a, negativan rast. Do 2019. nezaposlenost je pala na samo 3,4%, javni dug je spušten na oko 66-73% BDP-a (prije tkovidi-a), a realne plaće i mirovine su rasle. Uveo je radničko-aktivnu ekonomiju (workfare), porezne olakšice za obitelji i male poduzetnike te privukao strane investicije - sve uz očuvanje fiskalne discipline. Mađarska je postala živi primjer kako se može rasti bez da se proda duša Bruxellesu.
Umjesto da uvozi jeftinu radnu snagu i mijenja vlastiti narod, Orbán je uložio preko 5-6% BDP-a u obiteljske mjere - najviše u Europi. Rezultat? Stopa fertiliteta skočila je s rekordno niskih 1,23 (2011.) na 1,61 (2021.), broj brakova se gotovo udvostručio, a broj pobačaja pao za gotovo 50%. Majke s četvero i više djece oslobođene su plaćanja poreza doživotno, mladi bračni parovi dobivaju zajmove koji se otpisuju rođenjem djece, a porezne olakšice za djecu su udvostručene. To nije "populizam" - to je demografska politika utemeljena na realnosti: bez djece nema nacije.
Bio je nepokolebljivo protiv ubijanja djece u majčinoj utrobi, protiv gender ideologije koja uništava biološku stvarnost i protiv woke ludila koje pretvara škole u centre za indoktrinaciju. "Obitelj je temelj nacije i mora se braniti. Mi jasno kažemo da brak može biti samo između muškarca i žene", poručio je Orbán. To nije mržnja - to je obrana civilizacije.
Orbán nije bio savršen. Nitko nije. Ali je pokazao da se može: smanjiti dug, podići plaće, spasiti demografiju, obraniti granice i reći Bruxellesu "ne" - a da zemlja ne propadne. Pokazao je da su tradicionalne vrijednosti - vjera, obitelj, domovina - jedini temelj na kojem nacija može preživjeti u 21. stoljeću. Zato ga mrze. Jer je dokazao da njihova ideologija - otvorene granice, gender kaos, zeleni fanatizam i gubitak suvereniteta - nije neizbježna sudbina Europe. Ona je izbor. I zato slave svi ljevičari i pogubljeni desničari: jer kult smrti za njih nema alternative.
Автоматски споено мислење:

1776239229584.jpeg

Последно уредено:
Значи почна дупењето на унгарците ....
... нека им е со среќа .....
... го добија тоа што го бараа
Автоматски споено мислење:

Видете ги ненормалниве што прават:
А што може да се очекува од тие што единствен отпор кон нацистите им беше „Кафиќот на Рене“

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
:pos: :D

Маѓар, кој победи на унгарските избори, рече дека ќе преговара со Путин за снабдувањето со енергија.
➖„Ќе мора да седнеме со рускиот претседател. Географската положба ниту на Русија ниту на Унгарија нема да се промени. Нашата енергетска зависност од Русија исто така ќе остане. Ќе преговараме“, рече Маѓар.
▪️Претходно, Орбан побара Украина да дозволи руска нафта да тече низ гасоводот Дружба, блокирајќи го заемот од ЕУ и санкциите против Русија дотогаш.

Премногу радување предвреме не е на арно

Унгарија ќе купува руска нафта и нема да учествува во заемот од 90 милијарди евра за Украина, вели Маѓар
▪️Лидерот на унгарската партија Тиса, која победи на изборите, изјави дека се согласува со одбивањето на Будимпешта за заем од ЕУ од 90 милијарди евра за Украина.
▪️Според него, Орбан се согласил на овој заем во декември под услов Унгарија да не придонесува заедно со Чешка и Словачка, и дека нема да има преиспитување на одлуката.
▪️Тој истакна дека Унгарија ќе продолжи да купува нафта од Русија, додавајќи дека земјата ќе се стреми да ги купи најбезбедните и најевтините енергетски ресурси, и дека прекинувањето на гасоводот Дружба го загрозува снабдувањето со енергија на Унгарија. Маѓар, исто така, верува дека Украина, која е во воена состојба, не треба да биде примена во ЕУ преку забрзан процес.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Back
На врв Bottom