Евробаскет 2022

• Креатор на темата Креатор на темата orthodoxMK
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Евробаскетот 2022?

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Браво за Финска. Обично нордискиве земји се очај и тапа во кошарка, ама еве Финска со години е на првенствата а сега и 1/4-финале. Не сум знаел дека имаат и НБА играч (па и слабо пратам кошарка моментално). Гледам овој Марканен игра за Јута, а на секоја утакмица растура со 20+ поени. Денес 43! o_O

Хрватскиов тренер е тешка мизерија, четвртина ипол не мења постава нит стратегија а и дрвото Шариќ ја усра

Уште и утињаа намерно слободно минатата, кога Богданович ја лупна у обрач за да не идат у делот каде што се србите. Ги напатија финциве годинава за сите пари, пред некој месец на нивни терен ги исфрлија од светско, сеа и на ЕП ги нагузија. Мада ужасот се хрвативе со кошаркава, и клупско и национално ниво никад не биле послаби така да не дека ова е некое изненадување, секако беа аутсајдери, и сами се свесни колку е саат таму, ресет им треба.

Финска имаат преслаби американци, ги имаат тројца а ниту еден не прави разлика на терен.
Добро познатиот Копонен е многу паднат, а порано секогаш даваше по 20 + поени за репрезентацијата.
Марканен е во друштво на Дончиќ, Јокиќ и Јанис.

Italijaaaaaa tooooooooooooo
Bravo!!!! Mnogu mi e milo sto gi ispadnaa na srbite.

Знае некој кој беше прв фаворит според кладилниците? Грција, Србија, Словенија? Колку разлика беше меѓу нив?

Никако не ми е мило што испаднаа Србите баш од Жабарите. Види ги колку препотентно се понашаат, се надевам ќе го изедат у следна утакмица

Не играше лошо Србија. Италија се што шутна од три влезе и тоа поготово кога се кршеше резултатот и тука се направи разлика. Башка тренерот не го стави Јокиќ на почеток на четвртата четвртина и тогаш се направи таа разлика. Штета, ама па добро што не пишав тука дека Србија ќе биде првак (а досега и најубаво и најлесно играа).

Баш вчера пишав дека има шанса да кикснат, баш затоа што изиграа перфектна групна фаза. Секое првенство има таква 1 екипа. И еве тоа бидна. Само жабариве ми се апла антипатични, и у фудбал едвај ќе пројдат група и после со по 1-0 ќе исфрлат други екипи за да на крај да освојат првенство така и у кошарка се дешава. Проаѓаат како 4ти и тросед да фрлеа ќе влезеше у кош

Ги извади тој шут за три, но мора нешто да ти се погоди за да победиш како аутсајдер, плус против репрезентација која го има Јокиќ.

Заслужија да се радуваат, тргнаа на нож и храбро од самиот почеток.

Единствено ми е криво, затоа што сакав да гледам балканско дерби во полуфинале и двајца феноменални кошаркари на спротивни страни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom