Евробаскет 2022

• Креатор на темата Креатор на темата orthodoxMK
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Евробаскетот 2022?

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Интересно првенство, натпревари со многу поени, нема однапред завршен натпревар во нокаут фаза, губат фаворити.

Можеби ова е ЕП со најмногу поени во просек по натпревар. Во нокаут фаза сигурно.

Каква скапаница од играч е калатес јас незнам како дечково играше две години во Барса и беше главен плеј во екипата,ти ебам мртвиот играч.Секоја чест за Германија уште во првата утакмица кога ги гледав со Франција знаев дека ќе стигнат најмалку до полуфинале,многу добра кошарка играат ништо чудно и до злато .

Apsolutno se soglasuvam, Kalates e drvo i najdobro mu e da ja privrsuva karierata vo Panatinaikos ili Olimpijakos, ne e za vo Barselona da igra ovaa smejurija od igrac, gledam za narednata sezona potpisal za Fenerbahce.

Barselona napravija BOMBA BOMBA ekipa za narednata sezona, ke mi bidat omilena ekipa za pratenje, kladenje na niv, i osvojuvanje na evroligata i spanskata liga i kup sekako.
Site 3 tituli ke gi osvojat so ovaa ekipa sto ja napravija.
Na mestoto od umreniot Kalates go potpisaa Satoransky koj posle 6 godisna NBA kariera ovaa sezona se vrakja vo evropa, i vo prajmot e.
Go potpisaa i Sanli od Efes, Vesely od Fenerbahce, Mike Tobey centarov od Slovenija, i Nikola Kalinic.
Od starite igraci najdobrite ostanaa, Mirotic, Higgins, Laprovitola, Jokubaitis, Brendon Dejvis, Exum i Kuric.
Nenormalno jaka ekipa napravija so ovoj sostav moze da igraat i vo NBA.

^ Можат во Д-лигата ама.. Реално само Миротич можи во НБА да игра од овие (крај на ротација) и Тоби (единствено во Далас).

Иначе Дончич дефинитивно станува најдобриот Европски кошаркар на сите времиња со уште една титула. МВП на Евролига и фајнл форот (и шампион), 2 пати Европски шампион, топ 4 на Олимписки, 3 пати прв тим Ол-Нба од 4 сезони, втор највисок PPG просек во плејоф после Џордан.. 23 години.

^ Можат во Д-лигата ама.. Реално само Миротич можи во НБА да игра од овие (крај на ротација) и Тоби (единствено во Далас).

Иначе Дончич дефинитивно станува најдобриот Европски кошаркар на сите времиња со уште една титула. МВП на Евролига и фајнл форот (и шампион), 2 пати Европски шампион, топ 4 на Олимписки, 3 пати прв тим Ол-Нба од 4 сезони, втор највисок PPG просек во плејоф после Џордан.. 23 години.

Bi mozele da igraat vo NBA ama sekako deka tamu bi bile edna od najslabite ekipi i na dnoto od tabelata.
Osven Mirotic i Satoransky e NBA igrac, mnogu dobra zamena ke bide za Kalates.
Potpisaa nekolku dobri igraci a gi zacuvaa najdobrite od prethodno, najaka ekipa vo evropa narednata sezona so sigurnost, eventualno Efes moze da gi zagrozi, drugite ekipi ke treba pred utakmica da odat vo crkva/dzamija i da se molat da imaat mnogu srekja protiv Barsa.

Doncic ke bide uste ednas staven na test vo polufinale protiv Francija, mislam deka ovoj pat Slovenija kje izgubi od Francija a iskreno sakam obratno da bide, Doncic povtorno da gi izmoca.

Па добро, Грција испадна. Ама како им се посреќи на шпансково село, неверојатно.

Apsolutno se soglasuvam, Kalates e drvo i najdobro mu e da ja privrsuva karierata vo Panatinaikos ili Olimpijakos, ne e za vo Barselona da igra ovaa smejurija od igrac, gledam za narednata sezona potpisal za Fenerbahce.

Barselona napravija BOMBA BOMBA ekipa za narednata sezona, ke mi bidat omilena ekipa za pratenje, kladenje na niv, i osvojuvanje na evroligata i spanskata liga i kup sekako.
Site 3 tituli ke gi osvojat so ovaa ekipa sto ja napravija.
Na mestoto od umreniot Kalates go potpisaa Satoransky koj posle 6 godisna NBA kariera ovaa sezona se vrakja vo evropa, i vo prajmot e.
Go potpisaa i Sanli od Efes, Vesely od Fenerbahce, Mike Tobey centarov od Slovenija, i Nikola Kalinic.
Od starite igraci najdobrite ostanaa, Mirotic, Higgins, Laprovitola, Jokubaitis, Brendon Dejvis, Exum i Kuric.
Nenormalno jaka ekipa napravija so ovoj sostav moze da igraat i vo NBA.
Ексум отиде у Партизан мислам.

Ексум отиде у Партизан мислам.
А и Санли од лани им е во тим. Не знам, мене Јасикевичиус не ми се допаѓа ко тренер, 300 глупости прави со ротациите, буквално од сите посолидни екипи беше измочан лани.

Шутерско шоу Италија и Франција, се надевам Италија ќе пројде во полуфинале.

Каква среќа имаат овие Французите, пак отидоа во продолжение по промашените две слободни на Фонтекио.

Koja frustracija e ova, isto scenario kako so Turcija.
Fali uste da osvojat zlaten medal. Kopilinja francuski
IMG_20220914_200456_685.jpg
Автоматски споено мислење:

Polska e ova ili Amerika ?

Последно уредено:
Франција како Реал Мадрид у фудбал прошлата сезона у ЛШ, на крај нема да ме чуди да освојат после се што се деси, башка и ние овде изедовме гомна така да ќе ни истераат инает изгледа. :D

Дончиќ кретенот се понаша ко он да го измислил спортот кошарка, нервозно крме му ебам тоа лиглето, земал се буни и вика по сите а дрво е до сега, све живо усра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom