Eurovision Song Contest (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Доби дупло повеќе гласови од сара јо и од таа зорја :aplauz: Лукас фијаско :pos:

Attachments

• rts.jpg
    rts.jpg
    212,7 KB · Прегледи: 44
Она кокошкана Неда Украден само му даде поени на Лукас и ниеден за Констракта нај пристрасно гласање имаше ова бабетина. Али водителиве беа посебна прича прави циркузнати особено оние двајца по шетаа со микрофонот на пола реченица ги прекинуваа тој дел беше смејурија.

Поќе е спрдња песнава ама ќе ловит поени на Евровизија сепак недоволно за топ5 болје им беа 2-3 пласираните ама ова зема замав од трендингот во Србија се знаеше кој е фаворит Иначе пред сценсскиов настап ова е беше ништо посебно дури и неприметлива.
Не е спрдња си има порака текстот.

Хаха види ги бе Србиве, да не им се надеваш :)

Супер чудно е ова дури и за Евровизија, ќе биде интересно како ќе помине таму пошто вакви трол песни се ризик. Сигурно ќе има добар сценски настап па може и ќе влезе во финале. Рамбо Амадеус имаше пример подобра песна од оваа со многу појака порака ама реално сценскиот настап му беше крш па не направи ништо.

Не поштуем Евровизија ич, but Suomi ftw!

Omg omg omg omg omg

Ќе гледам евровизија! Ќе навивам за Финска!
Автоматски споено мислење:

Не можам да опишам колку ме заболе за курцовизија, чисто информативно, Србите пратија на Евровизија песна во која се пее за слезина и за инфекција на уринарен тракт!
Хахахаха!
Супермене врати се, се ти е простено! :cuc:
Да и јас првично го помислив тоа. Ама кога ќе размислиш подобро песнава има многу пораки...посебно акцентот е ставен на менталното здравје.

Последно уредено:
Српската Фатиме Фетаи :shok2:

Konstrakta.jpg

Да и јас првично го помислив тоа. Ама кога ќе размислиш подобро песнава има многу пораки...посебно акцентот е ставен на менталното здравје.

Ги сфатив јас пораките веднаш, освен што го критикува српскиот здравствен систем и тоа што уметниците немаат лечење, притоа се очекува од нив, посебно од женските уметници секогаш да изгледаат совршено. Затоа поставува и прашање може ли да има здрав дух во нездраво тело? Сепак малце бизарно ми звучи проблеми со јетра и зголемена слезина :D

Фан фект: Госпоѓата Ана Ѓуриќ имала 43 години :cuc::cuc: Мислев дека има помеѓу 25 и 26 и дека сме вршњаци...

@Filip Telford Еве ти ја српската Џенифер Конели

Евровизија стана настан за испраќање пораки, песната мање битна.
Јас разбирам се тоа ама барем да биди мелодијата како шо треба, вака дебилно ми изгледа и ушите ме болат дури ја слушам.
Инаку типката ми е топ, влечи симпатии со изгледот и стајлингот (y)

Евровизија стана настан за испраќање пораки, песната мање битна.
Јас разбирам се тоа ама барем да биди мелодијата како шо треба, вака дебилно ми изгледа и ушите ме болат дури ја слушам.
Инаку типката ми е топ, влечи симпатии со изгледот и стајлингот (y)
Мене па баш мелодијата и ритамот на српската песна ми се ок. Текстот е безвезален малку, али пораката е ок.
Ок песна, онака. :D

Оваа е добра!

Искрено 90тите и 80тите Евровизија кога немало толку технологија било повозбудливо. Се праќале луѓе кој имаат убава боја на глас, гласовни способности, оркестар во живо цела музика и најважното е што не се знаеле сите песни пред почетокот на самата Евровизија, немало многу кореографии и чуда на сцена па гледачите и слушатели прателе кој како пее и ја слушале со внимание песната а не триста други работи да им одземаат внимание. Сега со денешново модерно време на технологија се отиде у курац.

Не е тролска песната на Србија бе. Баш има убава приказна и порака. Тролски би биле „Give That Wolf a Banana“ од Норвешка, или „Eat Your Salad“ (aka Instead of meat, I eat veggies and pussy :pos:) на Латвија. Ова е сосема сериозна песна. Мене не ми се допаѓа многу, ама не заради тоа што е чудна и откачена зашто навикнат сум на чудни и откачени ствари од нив, туку зашто ми фали тој groove по кој беа препознатливи и заради кој ги сакав толку.

Зборувам за Zemlja Gruva!. Ги знам и сакам уште од 2008 година. Тогаш за прв пат се појавија на тогашната Беовизија, кога едно кул девојче во розево фустанче (Зое Кида) пееше за „Чудесни светови“ во еден заразен ритам по кој ми беа препознатливи цело време. Следната 2009 пак пееја на Беовизија, овој пат „Свеједно је“, но сосема друга пејачка (Констракта). Таа песна не ми се допадна воопшто, но интересен ми беше фактот што еден бенд има тројца пејачи и секој од нив пее различни песни. Зое Кида од секогаш ми била бр. 1, па така и вчера:

Царица е! Ја обожавам! Најмногу ги сакав нејзините песни од Zemlja Gruva! : Чудесни светови, Удри јаче манијаче, Најлепше жеље, Вуцибатина, Да би нам... Бев опседнат со Zemlja Gruva! периодот од 2008 до 2105, ми беа еден од најслушаните изведувачи воопшто. Не сум барал на Last.fm, ама да побарам, сигурен сум дека тој период ми биле меѓу топ 5 најслушаните (и тука 100% сум ги постирал, на форумов), реков - особено песните на Зое Кида. Ама и песните на Констракта беа со истиот тој препознатлив грув и луцидна откаченост. Затоа за мене ова од вчера (Констракта) не беше изненадување, уште повеќе што нејзината песна е напишана баш од Милован Бошковиќ, третиот пејач на Zemlja Gruva! додека Зое има потполно нов авторски тим во позадина. Не беше изненадување и што победи, зашто јасно беше деновиве дека цела Србија е воодушевена од оригиналноста и откаченоста на In Corpore Sano, иако кога ги презентираа песните беше тотален аутсајдер. Изненадување беше што победата беше до таа мера убедлива, што беше прва и од жирито (!!!) и од публиката, а од публиката со 44 000 гласови, додека втората Сара Јо имаше само 21 000 гласови. Значи дефинитивно растури на изборот и заслужи да оди на Евровизија. Е сега, таму не верувам дека ќе има некој appeal, и најверојатно нема да се пласира во финале, зашто на Евровизија најчесто поминуваат тралалајки и кур ги боли педерите за оригиналност. Ама и покрај тоа што не ми се допаѓа многу песнава, би бил среќен ако постигне било каков успех таму. Само заради Zemlja Gruva!

Словенечката. :) Интересна е, дечкото малку ми е здрвен, ама не до толку за да е песната досадна. И многу ми се допаѓа што пеат на својот јазик.
Првиот збор што го скапирав од песнава е 'засрал'. :D

Инаку, вчера освен српскиот избор за песна за Евровизија имаше уште неколку други, меѓу кои и францускиот. Французите ги испратија на ESC соработката Alvan & Ahez со песна на бретонски јазик (не сум сигурен, но мислам дека за прв пат во историјата Французите не пејат на француски) со наслов „Fulenn“ (на бретонски значи искра, но и убава девојка, метафорично). Песната беше мој фаворит таму уште кога ги слушнав, само што не верував дека Французите ќе имаат мадиња да ги пуштат нив. Сега, откако го направија тоа, мислам дека го имаме првиот можен победник на ESC годинава. Ќе ве потсетам на муабетов во мај. ;)

Инаку, In Corpore Sano очигледно не е критика само на здравствениот систем во Србија, туку и многу повеќе од тоа.

1646596610079.png

(y) :bravobe:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom