Miss.Independent
Me,Myself & I
- Член од
- 26 јуни 2013
- Мислења
- 1.392
- Поени од реакции
- 3.420
Лорен, Шведска.Кој победи?
Лорен, Шведска.Кој победи?
а кој изгуби ?Лорен, Шведска.
Па ок...Шведска треба да влезе во НАТО, а и ФинскаДа не биде дека само Џони два пати победил еве сеа и Лорен. Иначе песнава почетокот некој плагијат ми мава дека е многу познато ми е од некаде...
Како на пример? Од кога? Уште во 1997 победи лезбејка на Евросонг. После во 1998 - транџа. Кога била Евровизија нешто што не е денес? Во 60-тите?Евровизија не е веќе евровизија што беше..
Google TranslateКога нема македонски претставник, Србите се наши.
Или само буквален превод од српски портал.![]()
Прегледај го приврзокот 378374
Откако памтам за себе, евровизија била политички мотивирана...Како на пример? Од кога? Уште во 1997 победи лезбејка на Евросонг. После во 1998 - транџа. Кога била Евровизија нешто што не е денес? Во 60-тите?
Па истото е и кај нас - ние на Србија, Србија нам, тоа на сите ни е познато, не знам зошто имаме потреба да вергламе за тоа одново и одново. Годинава сепак мислам дека block voting-от беше помалку изразен. Пр. Грција на Кипар (btw пејачот е Грк што живее во Австралија) даде само 2 или 4 поени, така нешто. И други имаше „чудни“ гласања како на пр. Полска не даде поени на Чешка и сл.Откако памтам за себе, евровизија била политички мотивирана...
Нордијските земји отсекогаш си делеле меѓу себе по 12 поени...
Промотор на некои западни „вредности“...
ииииииииииии да ја немаш АББА и Селин Дион, најсилните вокали?Пробав да направам листа со според мене најдобрите евровизиски победници, или подобро: моите најомилени победнички евровизиски песни, и еве што испадна:
1. 1987 Ireland "Hold Me Now" Johnny Logan
2. 2019 Netherlands "Arcade" Duncan Laurence
3. 2015 Sweden "Heroes" Måns Zelmerlöw
4. 1995 Norway "Nocturne" Secret Garden
5. 2021 Italy "Zitti e buoni" Måneskin
6. 2014 Austria "Rise Like a Phoenix" Conchita Wurst
7. 2016 Ukraine "1944" Jamala
8. 2013 Denmark "Only Teardrops" Emmelie de Forest
9. 2012 Sweden "Euphoria" Loreen
10. 2022 Ukraine "Stefania" (Стефаніја) Kalush Orchestra
11. 2007 Serbia "Molitva" (Молитва) Marija Šerifović
12. 1996 Ireland "The Voice" Eimear Quinn
13. 2010 Germany "Satellite" Lena
14. 1990 Italy "Insieme: 1992" Toto Cutugno
15. 2009 Norway "Fairytale" Alexander Rybak
16. 1997 United Kingdom "Love Shine a Light" Katrina and the Waves
17. 1989 Yugoslavia "Rock Me" Riva
18. 2004 Ukraine "Wild Dances" Ruslana
19. 2003 Turkey "Everyway That I Can" Sertab Erener
20. 1991 Sweden "Fångad av en stormvind" Carola
Автоматски споено мислење:
Па истото е и кај нас - ние на Србија, Србија нам, тоа на сите ни е познато, не знам зошто имаме потреба да вергламе за тоа одново и одново. Годинава сепак мислам дека block voting-от беше помалку изразен. Пр. Грција на Кипар (btw пејачот е Грк што живее во Австралија) даде само 2 или 4 поени, така нешто. И други имаше „чудни“ гласања како на пр. Полска не даде поени на Чешка и сл.
Да не биде дека само Џони два пати победил еве сеа и Лорен. Иначе песнава почетокот некој плагијат ми мава дека е многу познато ми е од некаде...
Па песните не се ништо особено, ни Waterloo, ни Ne Partez Pas Sans Moi.ииииииииииии да ја немаш АББА и Селин Дион, најсилните вокали?