Erepublik - помогнете на еМакедонија

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Ипак не бев у право излеа.
Ја изгубивме првата битка.
Мн единици маваа од нивна страна,на крај не можевме да помрднеме од 48 проценти.....

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ама очигледно ја имаат и поддршката од семоќниот плато :mad:
Не може кај нас константно да се мава со 1.500-2.000 а кај нив со 800-1.000 и ние да ја изгубиме предноста
Едноставно нема ни теоретски основи, а не па практични за да се случи ова „чудо“
Plato Almighty !!!

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Се истрошив скроз во првата и втората (над 13 000) дека нема како да останам до покасно. Со среќа и не треба да паѓа моралот!

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Ја изгубивме првата битка за Источна Македонија, ќе мора да се запне појако, многу појако, нема што да се штеди сега мораме да се одбраниме, глупо ќе е да ставам линк за регистрација но кој не се регнал ќе го замолам да се регистира и да се насели во регионот - источна (eastern) македонија, со тоа бројноста ќе ни биде поголема. линк

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Ја земаа и втората битка за Источна Македонија...
Сакам да прашам, у случај да ја земат бугарите Источна, шо се дешава со македонското население таму? (нов играч сум, не знам)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Ја земаа и втората битка за Источна Македонија...
Сакам да прашам, у случај да ја земат бугарите Источна, шо се дешава со македонското население таму? (нов играч сум, не знам)
Ништо особено, ќе се смета за бугарско :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Абе сакам да сменам злато во денари,ама ми бара некој си пасворд,њтф ?:jaj:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ај да непукнете ме натеравте...+1 имате...сеа да фанам да јадам да работам.шо да праам..:jaj:

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.803
Поени од реакции
1.192
Ќе сака да остави некој линк од играва и некое објаснување како се игра сакам баш да видам Солуна града дали ќе падне во наши раце :D ?

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Ќе сака да остави некој линк од играва и некое објаснување како се игра сакам баш да видам Солуна града дали ќе падне во наши раце :D ?
Линк. Во оваа игра најдобро се претставени политичките, воените, економските развивања и интеграции на една држава. Значи не се работи само да се направи битка и да се истепаме, туку баш напротив тука треба да се испланира како таа ќе се одвива, да се одбере вистинскиот момент за неа, како и да се одвојат финансиски средства за истата. Во оваа игра секој жител на еМакедонија уште на почеток на играта се вработува во компанија и оди на тренинг сесии, значи ова го прави еднаш на ден со што со работењето стекнува економски скил кој му помага да заработи повеќе, а со тренирањето стекнува повеќе strenght која допринесува за нанесување на поголема штета во битките. За разлика од РЛ, во оваа игра секој месец се одржуваат избори:
- на 5 се одржуваат Претседателски избори
- на 15 се одржуваат Партиските избори
- на 25 се одржуваат Конгресменски избори
*и за разлика од РЛ тука секој може да стане политичар.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Играва е многу реална - нон стоп трпиш за леб.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
адд Bojan Almighty... Ај ако има некој q4 и q5 оружје нека ми прати одма ќе му ги вратам, ми требаат за мисија

Kajgana Shop

На врв Bottom