Epson или Hp принтери?

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
hp , epson eftina varijata no hp sepak

И јас ги поседувам двата модели на принтери дома, па од ХП то сум многу позадоволен. Двата се обични (неласерски) и прво ХП то е далеку побрз од Епсонот.
После тоа главата на Епсонот многу брзо се затнува. Без разлика дали купувате оригинал или па неоригинална боја.

GoCcCcCe напиша:
И јас ги поседувам двата модели на принтери дома, па од ХП то сум многу позадоволен. Двата се обични (неласерски) и прво ХП то е далеку побрз од Епсонот.
После тоа главата на Епсонот многу брзо се затнува. Без разлика дали купувате оригинал или па неоригинална боја.

Abe da ne znae nekoj imam epson photo r265 sea treba da idam na odmor 15 dena so da i praam na glavata koga ke se vrata.Da ja cistam ili...

Во глобала HP има подобри "ласери", a Epson ми е некако подобар за Ink Jet.

Како се движет цениве за лазерски ХП (овие шо се печатар, скенер и копирка)??
Ај препорачајте некој...

Ако ме слушаш мене,јас не би ти препорачал да го купиш Епсон 7500 CC модел мислам дека беше.Срањето кое се состои од принтер,фотокопир и скенер е негде околу 3500 денари.Бојата се троши на 40-50 копии (црно бели),полнење на боите е 300 денари а ако сакаш да ставиш екстерен извор на боја ти е 3500 значи исто колку и целиот Епсон :pusk:

Најубаво земи си ХП 1018 негде околу 6000 денари,правиш со него 800 копии,полнење ти е 900 денари и купи си BearPaw скенер од 1100 денари :D

Имав порано еден Epson игличен не ми текнува кој модел беше, те. уште го имам татко ми го користи на машината во другата соба нешто за пресметки кога треба да штампа, а јас кај мене имам HP Laserjet 1018 и од двата сме презадоволни, тој Epsonot којзнае колку е стар, али мака нема, ќе му смениш рибонот само од време на време и нема гајле, HP-то исто до сега сум немал проблеми а имам многу листа испринтано, така и двата се за мене супер.

Не можете општо да правете споредба според брендовите, треба да ги споредувате моделите секои имаат разлика. Јас имам HP и сум доста задоволен од него,(и првиот ми беше Hp но го сменив и го земав овој All in one но тој сеуште работи) можеби е скапа бојата за него (1000 ден. нов кертриџ, дополнување неоргинална боја 100 ден. :) ) но доста добра слика ваде и доста е брз. Со Epson немам многу искуство но мислам дека НP е подобар општо во принтери.

Секако дека Epson е поевтина варијанта но иако HP е поскап сепак е поквалитетен од Epson.
:salut:

Ја разгледував темава и сакав да прашам ваше мислење за HP Desk Jet F2280 All-in-one и некоја информација за цена на кертриџи.

Ја разгледував темава и сакав да прашам ваше мислење за HP Desk Jet F2280 All-in-one и некоја информација за цена на кертриџи.

Скапи му се кертриџите за боја, ако сакаш почесто во боја да принташ само ради една боја ќе треба да го менуваш целиот кертриџ. Ако земаш НР а сакаш во боја да принташ земај од тие што им имаат посебен кертриџ за секоја боја. НР има два система на кертриџи тие со комбинација од црн и тробоен, и тие со секоја боја посебен кертриџ, мислам Вивера се викаа боите. Како ид а е тие се нешто поскапи ама ко ќе ја направиш крајната сметка поевтинот и доаѓа да дадеш 20-30 евра повеќеќ за таков принтер него 20-30 евра за нови кертриџи. А ако не ти е битна бојата, тогаш земај ласерски НР од најевтините, ептен се ефективни.

Canon LBP 3010 или HP 1005 ?
Canon LBP 3010 = понова варијатна на Canon LBP 2900 ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom