ЕП 2016 - елиминациона фаза (1/8, 1/4, 1/2 и финале)

• Креатор на темата Креатор на темата Uli Hoeneß
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е поголем експерт?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Касаи според мене е најдобар судија и мислев дека он ќе го суди финалето.
Ама океј. И Клатенбург е супер судија, само знае некад да напрае тешка глупост и директно да влијае на понатамошниот тек од утакмицата. Се надевам дека нема да ги има една од "своите минути" у финалево.
Sent from my B1-730HD using Tapatalk

Кур мој најбољи судија маџарот, го избркаа на последното СП поради очајно лошо судење. Или у ЛШ нешто беше ама знам беше баниран.

Требаше Рицоли да суди, најбољи судии се италијанците моментално а најпотценети. A само Рицоли е земен од калчо, енглезите сеа глеам 2 судии имаат од кој едниот е Еткинсон моронот.

Ја на Рицоли не му памтам ниту една грешка. Ваљда дека судеше вчера, па нема да му го дадат финалето.

Катастрофална грешка беше пеналот вчера во 47ма за Франција....го смени текот на целата утакмица.

Ниеден француски фудбалер не притрча до Рицоли да бара пенал во моментот кога се случи контактот...дури откако свирна притрчаа тројца,не веруваа ни самите дека досуди пенал.

Голема голема грешка,на која потоа се надоврзаа и неколку други на штета на двете екипи.Лоша судење на Рицоли по подолго време.

Едино што може да му се земе како аргумент е што се ослони на помошникот судија,самите не ја виде ситуацијата и откако му јавија досуди пенал..Али мораше тоа сам да го процени,очајна одлука.

Катастрофална грешка беше пеналот вчера во 47ма за Франција....го смени текот на целата утакмица.

Ниеден француски фудбалер не притрча до Рицоли да бара пенал во моментот кога се случи контактот...дури откако свирна притрчаа тројца,не веруваа ни самите дека досуди пенал.

Голема голема грешка,на која потоа се надоврзаа и неколку други на штета на двете екипи.Лоша судење на Рицоли по подолго време.

Едино што може да му се земе како аргумент е што се ослони на помошникот судија,самите не ја виде ситуацијата и откако му јавија досуди пенал..Али мораше тоа сам да го процени,очајна одлука.
искрено 50-50 ситуација, можеше и да не досуди убаво нагласи и на фрнцузиве не им беше јасно па беа со втф фаци
може пресудно беше што се домаќини французиве...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Секоја чест за Франција, ептен ми е мило што се во финале, дај Боже и да освојат во недела. На вакво првенство каде никој не се истакна како фаворит, за мене Французиве најмногу заслужуваат титула. Гризман е цар, драго ми е што му се случува ова после промашениот пенал во финалето во ЛШ. Им фалеше малку уиграност како екипа низ првенството, ама не се лизнаа. Ако продолжат вака ќе бидат и меѓу главните фаворити на СП во Русија.

Германциве не одиграа ништо посебно па да се сметаат за некакви сигурни фаворити. Требаше да испаднат уште од Италија. Милер за мене отсекогаш бил најпреценетиот играч на светот. Јас ќе изиграв подобро од него. Оваа Германија е три класи послаба од онаа пред две години. Уште во квалификациите се виде тоа, кога загубија од Полска и од Ирска.

Инаку никогаш нема да ги сфатам македонските фудбалски „фанови“ и „експерти“ за кои само Германија (и кога игра Холандија) се мајстори, а другите се „цигани“. Ми се чини од такви муабети Германците ми станаа толку антипатични на СП и ЕП. Мислам нема поголеми провокатори и плачковци од фановите на Германија. Тие биле машинерија, тие биле најдобри, другите не играле фудбал... Шпанија ги посла два пати во 2008 и 2010, Италија едвај еднаш ја минаа на пенали, да не промашеше ретардото Игуаин чиста шанса еден на еден ќе сонуваа и светска титула....

Кур мој најбољи судија маџарот, го избркаа на последното СП поради очајно лошо судење. Или у ЛШ нешто беше ама знам беше баниран.

На минатото Европско беше то Украина - Англија во групи, ја истадоја Англичаниве од зад линија и овој не го призна голот, а најтрагично то беше прво големо натпреварување со судии зад гол.:D

Клатенбург сака центар пажња да биде често и некогаш за ситен фаул знае да ја запре играта и да свика цел табор на опомена. Аткинсон на дербиња знае да стави критериум да секој фаул е жолт картон и да ги држи под конец така, па да гледаме досаден и претпазлив фудбал. Подобар избор е Клатенбург, одамна немал некој кикс, го судеше и финалето на ФА купот, убава година за неговата кариера.

E zatoa ne go sakam Klatenburg.Minimum 10 minuti se gubat poradi negovata nepopustlivost i sakanje da bide centar paznja.Prvo na edniotu objasnuva,pa posle i na drugiot igrac.

Какво очајно судење бе, каква очајна одлука, што зборуваш жити господ? Фан на Германија си очигледно си пристрасен во зборувањето. Ниеден француски фудбалер не притрчал пенал да бара и тоа е аргумент дека не треба да има пенал?

Тргни ги боите на страна и суди објективно, вака искрено ништо не се постигнува. Сигурно не му асистираа на Рицоли од ракав да суди пенал, потегот на Швајнштајгер беше очаен, не одлуката да се досуди прекршок по истиот. Раката немаше што да му бара таму, исто како и онаа на Боатенг во минатата утакмица против Италија.

Не беше нешто страшно поразителен судијата за Германија но беше пристрасен, како што кажа @Спојлер

Што има врска тоа дали Французите протестирале или не? Игра со рака, која никако не е во природна положба?
Кај у мајка ти скокаш со рацете напред? И он, и најдобриот дефанзивец во свет, Боатенг?

Не гледам ништо лошо заради консултацијата со помошниот судија, за таква одлука мора да си сигурен 100% зашто е полуфинале.

Одлуката на Рицоли беше чиста,нема тука дискусија..неприродно држење на раката од страна на Швајни кој изреагира како млад и неискусен во таква ситуација очигледно поради временските околности со оглед дека беше крај на полувремето и концентрацијата попушти.

За Клатенбург нема што да се пишува,одличен судија е според мене пред се поради афторитетот кој го поседува и со самиот стекнат критериум заслужува да го суди овој натпревар..и Оливер е одличен судија според мене ама јбг од Англија мораше Еткинсон да го земат како постар и поискусен судија а не дека е поквалитетен.

Од останатите судии сметам дека Чакир е така подобар и поснаодлив судија со оглед дека суди во Турција каде се смета за една од потешки лиги за судење од секаков аспект..во Турција се игра груб фудбал и нечист фудбал,судиите имаат премногу притисок од сите страни,и екипите меѓусебе имаат голем ривалитет со тоа што на теренот има многу жар...и во Италија е скоро исто..додека во Англија и Германија судиите си играат забава и судат во полесни околности.

Можда беше пристрасен во пар наврати на мали прекршоци , али во глобала судењето беше добро , со ништо не дејствуваше на конечниот исход пеналот беше чист како солза. Јас не памтам лошо суден натпревар на Рицоли.

Судиите во домашните првенства во топ 5те лиги да се барем 50 % од тоа што е Рицоли , ќе немаме дрвење заговори секој викенд , особено во шпанската лига каде судиите се дно дна.

Требаше Рицоли да суди, најбољи судии се италијанците моментално а најпотценети. A само Рицоли е земен од калчо, енглезите сеа глеам 2 судии имаат од кој едниот е Еткинсон моронот.
Ете имаш подоле клип зошто беше “избркан“. Не е негова работа да види дали топката ја поминала гол линијата, а не ни може да види. Тоа што тие позади гол беа само за украс е друга работа.
Касаи е одличен судија. Наметнува критериум и се држи строго до истиот, нема заебанција. Според мене моментално е најдобар судија.

Ете имаш подоле клип зошто беше “избркан“. Не е негова работа да види дали топката ја поминала гол линијата, а не ни може да види. Тоа што тие позади гол беа само за украс е друга работа.
Касаи е одличен судија. Наметнува критериум и се држи строго до истиот, нема заебанција. Според мене моментално е најдобар судија.

Оф топик од муабетов, али гледам си ме спомнал за Германија... геј си, а за Кикито и Португалија сум во финале, па ти пак ми јади слатки .!. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom