ЕМО стил!

• Креатор на темата Креатор на темата ^182^
  • Време на започнување Време на започнување
Si[M]onA;3236961 напиша:
Епа ете од каде е произлезено моето мислење за емофците!
тоа се Фејкери! Значи нашиве си го превземаат само стилот..и браво најдобри се:nenene:
А мене уопште не ми се свиѓа тој стил:))

ова го имаше напишано на претходниот пост:
"Па едноставно ми се допаѓа стилот(на пример) заШо да не се носам така како што се чувствувам најдобро?!!"
Самата си стануваш контрадикторна, или пак јас не те разбрав, сега ти се допаѓа стилот или не, мене лично ништо не ми се допаѓа поврзано со Емо

90% не ни знаат каков став треба да имаат се му се сведува само на облеката,така да не верувам дека има во Македонија некој кој вистина е емо и во размислување и во облека и во се, сите се само бледи копии на идолите од интернет

Затоа и е стил а не религија. Емо стил на облекување и тоа е за 99 проценти од луѓето е сега има 1 процент што сака да драматизира и да вика ова е емо, она е емо, ама на крај се се сведува на облеката.

Затоа и е стил а не религија. Емо стил на облекување и тоа е за 99 проценти од луѓето е сега има 1 процент што сака да драматизира и да вика ова е емо, она е емо, ама на крај се се сведува на облеката.
So true

Каков емо стил бе бегај таму... на пример машко некое ќе направи шишка,ќе облече тесни фармерки залепени за него како педерче некое(нека си го исече курот па нека носи и фустан ако сака после), се сечат по раце,највеќе го мразам ова бидејќи имам другар во клас,глумеше емо нешто почна со жилети да се црта по рацете,еднаш дури на памет му падна да се фрли од тераса.. БОЛЕСТ... :nerv:

Каков емо стил бе бегај таму... на пример машко некое ќе направи шишка,ќе облече тесни фармерки залепени за него како педерче некое(нека си го исече курот па нека носи и фустан ако сака после), се сечат по раце,највеќе го мразам ова бидејќи имам другар во клас,глумеше емо нешто почна со жилети да се црта по рацете,еднаш дури на памет му падна да се фрли од тераса.. БОЛЕСТ... :nerv:

toa ne e glumenje emo stil, toa e bolest :) ja emovcit egi svakjam kao emotivni lugje koi radosta i tagata gi dozivuvaat do maximum ( jes da i drugite obicni lugje go pravat istoto) no ovie dramatiziraat. a muzikata i denesnoto emo dvizenje nema vrska so zborot emotional bolje bi bilo sick-otional :)

ова го имаше напишано на претходниот пост:
"Па едноставно ми се допаѓа стилот(на пример) заШо да не се носам така како што се чувствувам најдобро?!!"
Самата си стануваш контрадикторна, или пак јас не те разбрав, сега ти се допаѓа стилот или не, мене лично ништо не ми се допаѓа поврзано со Емо

Дали ти го примети тоа ‘НА ПРИМЕР‘!!?...
Пошо ти имаше пишано зашто се облакаат така ?, Затоа што им се допаѓа најверојатно!!!
А мене искрено не ми се допаѓа воопшто..ни Е од емо:tapp::wink:

Ме нервираат многу, сечат вени кај ќе стигнат и после теписонот бил црвен. Е не портокалов ќе е!!!

Тууујјј кафето е прегорко(crying):pos2::pos2::tapp:

Ако...они се основа-школа за младите-кога тогаш ќе се свестат.

Имено женска на еден мој пријател беше ЕМО-има и исечоци и се...ама то на 15 години(сега е 16 ил 17) и сфана дека тоа е БУЛШИТ...сечењето...

И сега не се сечат амам се убави Да не сте рекле лошо!!:vozbud::pos2:

(П.С ор 29.03. 1985 year)

Напишано од igor108367
Па хиперболизирано е баш самопоцредувањето

Исто така сакам да се надополнам дека ако ЕМОвците се добри што тогаш не даруваат крв почесто а не само да сечете вени и крвта да оди во неповрат.

Гледам многу добри поштени лица се по тој стил и мака ми е за нив, барем можеше од нив да излезе добри касапи во месарници а не малдоста да си ја трошат обидувајќи се со нож за мачкање путер да си сечат вени и да се жалат дека цел свет бил против нив а они уствари не се свесни дека они не го знаат светот ни па он на нив па како ќе ги мрази?

Џст тинк абаут ит ИМО кидс дет гат ту мени Филингс !

RESTECP!!!

Eмо e култура koja опишува нешто што не е поврзана со секаков вид тренд...
Како култура на ефектот на eмо е види на мода и култура....
Секој доаѓа со свој стил на мода и живеење, која е уникатна и ја изразува своите состојба на умот.
Нема голема разлика меѓу многу трендови, вклучувајќи ја готиката и емо стилот кој е мода и начин на живот.
Е сега двете се прилично различни и не ми е чудно ако многу и не слушнале за готскиот стил кој што е многу потемен за разлика од емо стило на пр:"Мерилин Менсон,, и други темни фигури.
Готика-луѓето многу малку се среќни и тие се облекуваат така заради музиката музиката и начинот на живеење.-А тоа се подразбира и за емовците..
Eмовците носат темни алишта и нивната боја на косата е карактеристична. Но, тоа не значи дека прават нешто лошо, а сите вие имате причини да ги мразите..лол
emo:
1. Е вид на музика и стил.
2. Повеќето eмовци имаат кул изглед и носат облека која е прилично тесна.
3.Не треба да се пресечеш да си емо.
Уште дилеми има ли???:tapp::tapp::tapp:

Eмо e култура koja опишува нешто што не е поврзана со секаков вид тренд...
Како култура на ефектот на eмо е види на мода и култура....
Секој доаѓа со свој стил на мода и живеење, која е уникатна и ја изразува своите состојба на умот.
Нема голема разлика меѓу многу трендови, вклучувајќи ја готиката и емо стилот кој е мода и начин на живот.
Е сега двете се прилично различни и не ми е чудно ако многу и не слушнале за готскиот стил кој што е многу потемен за разлика од емо стило на пр:"Мерилин Менсон,, и други темни фигури.
Готика-луѓето многу малку се среќни и тие се облекуваат така заради музиката музиката и начинот на живеење.-А тоа се подразбира и за емовците..
Eмовците носат темни алишта и нивната боја на косата е карактеристична. Но, тоа не значи дека прават нешто лошо, а сите вие имате причини да ги мразите..лол
emo:
1. Е вид на музика и стил.
2. Повеќето eмовци имаат кул изглед и носат облека која е прилично тесна.
3.Не треба да се пресечеш да си емо.

Има. Дали ти си емо или wanna be емо.

Емото започнало како екстремен брз вид на музика, поджарн на панкот кој денеска еволуирал во нешто многу поразлично од она за кое бил наменет. Денес е плачипичкарење! Сечење вени, депресии.. wtf? До вчера се смееле прст да им покажеш, играле жмурки а денес плачат зашо мајка им забранила излез од дома. Дали воошто знаат што е депресија? Што е уникатно во тоа неможам да разберам.

А до стилот, се нарекува Visual-Kei /J-Rock произлезен е од Јапонија во 1979 и е промовиран од страна на Mana (Malice Mizer). Со тоа сум сосема океј, ако сакаат нека си ја креваат косата у вис, нивна работа. Го почитувам тоа како нивно право, иако понекогаш изгледа невкусно така кога ќе ги видиш.
Ама за оние физички рани што си ги нанесуваат себеси со ножеви и жилети, само за да бидат у тренд или емо е у мода незнам ти што, не оправдувам ама ич.

Е сега едното нема врска со другото. Тој што не сече вени, немора да значи дека е позер, едноставно му се допаѓа стилот и така се носи.

тоа е најмалку важно, јас се изјаснив...ако го про4иташ убаво ќе најдеш одговор да ја одговориш твојата дилема...

Го про4итав. И не се согласувам за ништо!

Прво, емото не е култура, туку субкултура измислена од искомплексирани копиљаци кои од што ги игнорирале дека се клошарчиња, сакаат да бидат забележани.
После, имаш емо стил и емо музика, и емо понашање! Емо музика е исто што и жабјо крекање, боље Слаткар ќе го слушам отколку да ме присилат емо да слушам. Емо стил имаат исто така луѓе што не се готици, ама сакаат да привлечат внимание и затоа се праат фрикови. Емо понашање ти е СЕЧЕЊЕ ВЕНИ И ПРЕПОНИ. Што, не е нормално. Не е.
Секој доаѓа со свој стил на мода и живеење, која е уникатна и ја изразува своите состојба на умот - ете, сама признаваш дека се работи за состојба на умот. А ако истата таа состојба претпочитува да се сечеш со жилет, значи ти фали нешто. Нормалните не се сечат со жилет. Нормалните немаат аспирации да си сечат делови од телото.
Готскиот стил и емото и тоа како имаат разлика! Дали си видела готик и дали си видела емо? Најди двајца, застани ги еден до друг и обсервирај ги (само гледај емото да не се расплаче у меѓувреме) и пиши заклучок.
Мерлин Менсон не е "темна фигура". Има разлика помеѓу темна фигура и идиот.
Како ќе дефинираш - имам другарки, готици, кои се најпозитивните луѓе што ги знам? Контрадикторно, isn't it?
Eмовците прават нешто МНООООГУ лошо! Живеат! Постојат!

Емо:
-е начин на живот (не е само музика и стил, има и како што кажав претходно, и понашање меѓу другото)
-и повеќето трешери носат тесни пантолони. Значи, треба ако се палиш на трешери и на емовци да се палиш?
-ако не си сечиш а мислиш дека си емо, тогаш си ПОЗЕР.

Пак имаш дилеми?:smir:

Има !!!

Зошто морате да сечете вени со жилет? Зошто не пробате (еволуција во стилот) со :

hand_saws.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom