ЕМО стил!

• Креатор на темата Креатор на темата ^182^
  • Време на започнување Време на започнување
За цена на срањето што го имаме денес настрадуваат тие бендови кој настанале во 80 и 90тите.
Што е сега емо ? My Chemical Romance ? Обичен Alternative Rock бенд ... Ништо посебно за да биде наречен емо . И поврзаноста на изгледот на еден/два члена од бендот со музиката што ја прават... Чиста глупост.
Bring%20me%20the%20Horizon.jpg

Bring me the Horizon ...Емо бенд ? Не , во никој случај . Deathcore/Metalcore бенд ... Таква музика прават иако членовите можеби изгледаат како дел од емо движењето.

A што е битно тоа. Некогаш било емо тоа денес веќе не. На некој порано му текнало ќе биде плачење Емо (иако ова никогаш не било точно) денес не е. Денес емо ти е стил на облекување ништо друго.

И реално гледано баш прифатливо и убаво облелкување бидејќи ги прави да бидат доста позгодни. А тоа што на некој му текнало да вика вакви се или такви се или не се прави емо или глуспоти тоа малку важи.

Има луѓе на кои не им е битно што мислат другите за нив.Мислам дека не можеш да знаеш како се чуствува и што мисли некој.Ако за тебе тоа е несватливо за некој е нормално.Значи не избрзувај со заклучоци.Емо стилот не мора да значи сечење вени но е малку излитен и ептен детска филозофија е.Значи тоа е резервирано за пубертетлии кои уште ги немаат средено хормоните.А за музиката па и не е толку чудна иако не ми е баш нешто омилена.Во емо бендови се сметаат и My chemical romance и fall out boy.Не се нешто посебно ама не се сечење вени.Ако е за така најголеми емо бендови ќе беа нашиве турбофолк ,,ѕвезди,,

Ова не се емо бендови. Значи тие не прават емо музика. Луѓето кои ги слушаат нив не се емо и не шират емо стил ( под стил не подразбирам облека туку тип на музика што човекот ја слуша, исто како некој е рокер затоа што слуша рок или е турбофолкер што слуша турбофолк).
Blind има убаво опишано погоре што се случува со емото односно што се смета за емо во денешно време а што вистинско емо (односно емо музика што двајца без тројца ја знаат и ја имаат чуено ).

ај нема смисла да не кажам и јас нешто за стилот ... ммм

Блјак
не вреди да се збори за такви суштества ..:ne:

Ова не се емо бендови. Значи тие не прават емо музика. Луѓето кои ги слушаат нив не се емо и не шират емо стил ( под стил не подразбирам облека туку тип на музика што човекот ја слуша, исто како некој е рокер затоа што слуша рок или е турбофолкер што слуша турбофолк).
Blind има убаво опишано погоре што се случува со емото односно што се смета за емо во денешно време а што вистинско емо (односно емо музика што двајца без тројца ја знаат и ја имаат чуено ).
И сепак не е само музика.Исто како хип-хопот тоа е целосен стил на живеење што ја подразбира и музиката.За хип-хоп тоа е рап и R'n'B музиката,за емо тоа е love-rock или што ти ја знам таму.Искрено не ми се допаѓа таа животна филозофија бидејки се базира на кукање.На сите ни е тешко,сите сме биле разочарани,сите сме доживеале грди работи.Е сега некои луѓе избираат да продолжат и да не се замараат многу а овие решиле да кукаат и да се депресираат за се.Мразам пречуствителност,премногу излишна работе е.А што се однесува ди групите и јас не би ги класифицирала како емо, особено не Fall out boy,но пошироката јавност ги класифицира така:toe:

И сепак не е само музика.Исто како хип-хопот тоа е целосен стил на живеење што ја подразбира и музиката.За хип-хоп тоа е рап и R'n'B музиката,за емо тоа е love-rock или што ти ја знам таму.Искрено не ми се допаѓа таа животна филозофија бидејки се базира на кукање.На сите ни е тешко,сите сме биле разочарани,сите сме доживеале грди работи.Е сега некои луѓе избираат да продолжат и да не се замараат многу а овие решиле да кукаат и да се депресираат за се.Мразам пречуствителност,премногу излишна работе е.А што се однесува ди групите и јас не би ги класифицирала како емо, особено не Fall out boy,но пошироката јавност ги класифицира така:toe:
Не е само музика, да, но се водам според музиката го создава стилот, а не стилот ја создава музиката. Инаку тоа кукање и депримирање за кое и двете зборуваме е само за да се биде заприметен во друштвото, пред симпатија и слично. Нити некој има проблем со нешто нити некој знае што се проблеми на 15 години. Бендовите кои ги спомна се класифицирани во емо од овие групи, како што и емо стилот е сечење вени, боење црни нокти (специфично кај машки) тажење и слично. Тие што слушаат real емо им се чудат на овие пубертетлиски фази и движења(кои поминуваат за година/две).

tazna sum .... i ete ama za ova se so og kazav ne lesno da se napravi

posto sekoj den tazna da se bide ne e lesno duri i jas ponekogas znam

da se nasmeam i ete...emo....emo stilot e ubav i e ov tren
Ете на пример зошто си ти тажна скоро секој ден?
Животот те изневери па сега ти паѓаш во депресии или ... не ти обрнуваат внимание многу?
Кажи ми пошто сакам да знам како му е на еден емовец. :)

ali ja podrzuvam bebus mene site me vikaat emo

haha i nemozae nikoj da kaze deka ako se oblekuvam kako emo ne sum

emo.... jas go pocituvam praviloto na Emo se oblekuvam taka

se sminkam slusam takva muzika imam pirsovi go sakam hello kitty

a poso nekoj ne probal kako e da si emo nema vrska i misli

kojznae so e toa Emo ...emo e Dark Angel odnosn o crn angel crn bidejki najvise e vo rcno oblecena i nasminkana

a angel bidejke evo devojkite (deckovcite) se dobri ...ednostavno :pipi:

haha pa lesno e da se kaze deka si emo

ama vistinski da se bide

e pretesko

pa i ja sum emo

Ти си друже класичен фејкер.. А ако си женско - фејкерка.
Башка во делот со музика се кладам дека слушаш Bullet for my vallentine , My Chemical Romance , Fall out boy....

И од кога Hello Kitty е неизбежен Emo детаљ ?

kojznae so e toa Emo ...emo e Dark Angel odnosn o crn angel crn bidejki najvise e vo rcno oblecena i nasminkana

ama vistinski da se bide

e pretesko

pa i ja sum emo

Господ нека ти е на помош само:uvo:

Господ нека ти е на помош само:uvo:
Hello Kitty Kitty! :pos2::pos2:

ama vistinski da se bide

e pretesko

pa i ja sum emo

Hello Kitty Kitty! :pos2::pos2:

Видам Емо - Фатам Згазам. So simple :P

пази,да си го одржиш зборот кога ке те однесам кај емо другар/другарка ок??:pos2::pos2:

имаше една песна, плукни емо,шутни емо,уништи гиии!!!... македонска...ја имаше и на форумов мислам...

Ако може администраторот да ја избрише горната порака испратена од мој ник. Тоа не сум јас, некој што нема живот ми влегол во акаунт вчера.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom