EMO RAP?

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Како бре не постое Емо рап ? Јас пишам емо рап текстови,еве дел од мојата последна емо-рап песна :

Девојката ме ОСТИ а ми снема и маскара,
што ќе правам сега немам ебе*а пара.
Од сестра ми тражам немала ни таа,
економска криза друже тоа не е шала.
Патот накај ВЦ жилети да барам,
по раката сега со нив ќе си шарам,
знам дека боли ама што да правам,
на сето ова мора крај да ставам.

Он топик: глупости како може емо рап ? :tapp: Не е рап ако некој се жале дека девојката го оставила, едноставно самосожалување :)
Хахахахахаха!Како слатко само сум се изнасмеал!
Каков емо рап бре?Што е следното?:pos2:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Поправка , Емо е поджнар на Хардкор Панкот кој се издвојува со
емотивни лирики. Е сега под емотивни лирики се подразбира и Омразата.
Saetia , Fugazi , Circle Takes The Square , Orchid (до негде..)...
абе сеа поджанр на хардкор панкот или не, јас пишав шо ми кажа чичко википедија...

Emo (pronounced /ˈiːmoʊ/) is a style of rock music typically characterized by melodic musicianship and expressive, often confessional lyrics. It originated in the mid-1980s hardcore punk movement of Washington, D.C., where it was known as "emotional hardcore" or "emocore" and pioneered by bands such as Rites of Spring and Embrace. As the style was echoed by contemporary American punk bands, its sound and meaning shifted and changed, blending with pop punk and indie rock and encapsulated in the early 1990s by groups such as Jawbreaker and Sunny Day Real Estate. By the mid 1990s numerous emo acts emerged from the Midwestern and Central United States, and several independent record labels began to specialize in the style. Emo broke into mainstream culture in the early 2000s with the platinum-selling success of Jimmy Eat World and Dashboard Confessional and the emergence of the more aggressive subgenre "screamo". In recent years the term "emo" has been applied by critics and journalists to a variety of artists, including multiplatinum acts such as Fall Out Boy and My Chemical Romance and disparate groups such as Coheed and Cambria and Panic at the Disco.
In addition to music, "emo" is often used more generally to signify a particular relationship between fans and artists, and to describe related aspects of fashion, culture, and behavior.

“Emo EMERGED from the hardcore punk scene of early-1980s Washington, D.C.,......“

настанал од хардкор панкот...а хардкор панкот настанал од рок...така да те заебав :)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Па да , и Металот настанал од Рок па ај кажи дека Гор металот е Рок :baeh:.
Него на Википедија ако читаш убаво имаат напишано дека Емото го сменило жанрот :pos: .
Како може музички жанр да смени жанр ? :toe:

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Ќе има ли во иднина Емо метал?
Како треш метал или блек метал и сл.
Сериозна сум со прашањево.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Не , нема да има , бидејќи Емото во суштина е Емоционален Хардкор .
А фузија на Емо и Метал веќе има , и се нарекува Металкор.
Значи не зборам за цел Металкор , меѓутоа има некој Металкор бендови кој имаат силна инфлуенца од Емото (И не незборам за педерчиња со шишки кој вриштат на микрофон , него луѓе на кој што горенаведените од мене бендови Саетиа и остали имаат оставено голем впечаток).

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Мислев на педерчиња со шишки и розови шнолчиња со цветчиња.
Емото ќе го владее светот набрзо.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
пак нешто поврзано со емо бе аман абе кај е тој метеорот шо викаат ке падни ке ја уништи земјата нека падни сите ке не поеби ама барем и емовците ке ги снема:baeh:

S

stefi

Гостин
Ja gleam temava i vikam wtf...
makedonskive fejkerchinja so ''emo frizura'' i ti vikaat deka se emo i slushaat rap
go zaebaa cel stil.

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
АБЕ АЈДЕ....сеа и фолклор pап ке извадат.... ве молам не го прљајте името на рапот...
а според мене од ЕМО нема поголемо СРАЊЕ на СВЕТОВ !!!!!!!:nenene::nenene:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Ќе бидам искрен кога ќе кажам дека повеќе сакам Емовци (со геј став) одколку Рапери (со „Gangsta`“ став) :).

А инаку и двете ги мрзам :).

Kajgana Shop

На врв Bottom