Elden Ring

• Креатор на темата Креатор на темата iceiceice
  • Време на започнување Време на започнување
Абе уште осеќам фрустрација кога ќе ја помислам :mad:
Има четири различни работи кои мислам дека мора да се нерфнат за да добиеш фер борба.

Не знам ништо за босов апсолутно, но според ова што го напиша ме потсети на едно комбо од Soul of Cinder со кое ако те фати во рејнџот те убива инстантно. Мораше однапред да го процениш на кое ниво му е хелтбарот и да предвидиш кога ќе го активира. Требаше буквално да трчаш позади него или на голема дистанца да бегаш од него.
Ako mislis na comboto na Gwyn, ne e ich za sporedba.

Ako mislis na comboto na Gwyn, ne e ich za sporedba.
Не ми текнува дали и Gwyn го имаше истиото unstoppable combo. Него само еднаш го фејснав и го убив со parry, али Soul of Cinder неколкупати го употребуваше тоа комбо во борбата, а јас безброј пати се заробував во рејнџот. Ни се блокираше ни се одбегнуваше пошо беше ептен долго и буквално те креваше во воздух со замавнувањата.

Не ми текнува дали и Gwyn го имаше истиото unstoppable combo. Него само еднаш го фејснав и го убив со parry, али Soul of Cinder неколкупати го употребуваше тоа комбо во борбата, а јас безброј пати се заробував во рејнџот. Ни се блокираше ни се одбегнуваше пошо беше ептен долго и буквално те креваше во воздух со замавнувањата.
Ne sakam da otkrivam plus raboti za borbata, no ne e za sporedba, bidejki samoto kombo na Gwyn Cinder e staticno.

Jas uste ti stojam na raspolaganje za summon :)

Абе уште осеќам фрустрација кога ќе ја помислам :mad:
Има четири различни работи кои мислам дека мора да се нерфнат за да добиеш фер борба.
Moite problemi so nea se tie 2, bukvalno so site drugi potezi se vo red i nauchiv da se spravuvam, koga da rollam i slicno, duri i za samoto kombo.
Mislam deka poradi odredeni bullshit elementi vo celata igra, ne samo vo Malenia, samite devs imaat nekoja samosvest i poradi toa se vovedeni tie ashen summons.
Inaku, moja schizo teorija e deka Malenia e konceptualizirana ko za u Sekiro i im e ostatok kako ideja od toa vreme :D

Moite problemi so nea se tie 2, bukvalno so site drugi potezi se vo red i nauchiv da se spravuvam, koga da rollam i slicno, duri i za samoto kombo.
Mislam deka poradi odredeni bullshit elementi vo celata igra, ne samo vo Malenia, samite devs imaat nekoja samosvest i poradi toa se vovedeni tie ashen summons.
Inaku, moja schizo teorija e deka Malenia e konceptualizirana ko za u Sekiro i im e ostatok kako ideja od toa vreme :D
Сите шардберерс во стил ми беа повеќе накај Секиро, и ми се свиѓа тоа. Јас мислам дека ја дале на 10 тестери и ставале бафови се додека никој не можел да ја тепа :D

• Хаха
Reactions: wot
Godfrey the grafted??????

Nekoj da spojlne i da kaze so e fintata so evergaol-ite, koja e prikaznata?

Pred skoro se zafanav so prikazna i citanje itemi, primer ne znaev deka Torrent moze da go hranan i lecam, mislev 2 3 udari i no more horsey za bosot so go tepam hahaha

Nekoj da spojlne i da kaze so e fintata so evergaol-ite, koja e prikaznata?
Ko ja sho razbrav, evergaol u prevod e - vecen zatvor - ever jail
GodeFroy e a ne Godfrey, GodeFroy e zatvoren mislam oti preteral so kalemenje i Kristoff go zatvoril vo vojnata Shattering taka razbrav :D

Гледам ја завршувате пополека, супер.
Супер јас али имам пар ствари кои морам да ги кажам кои ме нервираат во играва.

Прво и можда не толку битно-
Crafting and harvestable materials respawning.
Собирам крафтинг материјали, одам на грејс, се враќам - повторно истите на истото место од кое сум ги собрал.
ЕЈ WTF??!!!!!! :facepalm: WHY? Имате ли вие памет бре идиоти? Д гејм лукс соу факинг броукен.

А сега и големото-
Сите ја хајпавме „леелее open world souls, прекраснотија„ "Леелее оваа игра заснова нови стандарди" бла бла бла.
Па и уште „не се секирајте, не ве форсира да правите конкретни ствари кои не ги сакате во даден момент во текот на играта, секогаш сте слободни да правите што сакате". "Сакате да шибате само мејн стори- ноу проблем, сакате да истражувате и да фармате - ноу проблем, ју дисаjд!".
Јееееа ноу факинг проблем, тенкс а лот Елден Ринг!!!!!!!!
Elden Ring Screenshot 2022.03.25 - 01.54.53.92.png
Ова е проблем за мене. Ова ми крши филм.
Случајно прочитав некаде дека факинг првиот бос не е опционален (а сум бил грешка) и мораш да го минеш ако сакаш да отклучиш нов контент и да одиш даље... и со таа помисла играв веќе неколку недели- спремаќи се за кај Маргит.
Преминав од Limgrave без да свртам баш таму кај што треба и заминав таму кај што не треба.
Цела недела играв и експлорав во оваа област, мислеќи дека на мостот ме чека првиот мејн бос и се надевав дека треба да се соочам баш на ова место. А уствари босот ме чекал овдека а јас го скокнав. Го скокнав затоа што мапата не ми беше пронајдена, а откако ја пронајдов веќе бев длабоко во другата област и не очекував дека сум го скипнал.
Сношти случајно поминав на истото место и ги приметив војниците со катабултот и не бев сигурен дали бев веќе на тоа место или не. Сфатив отакако ја преминав капијата, али веќе ми падна мрак.
Но на целата таа нервоза не успав да се воздржам а да не се насмеам на босот, кој кутриот толку се потруди да се испрезентира самиот што умре само од промајата замавнуваќи со тоа хамерот... Ете толку беше очаен.
А поочаен се почувстував јас што играва ми допушти вака да прескокнам етапи.

Ок, дај ми слобода на движење и слобода во истражувањето на играта, но не ме оставај несвесно да залутувам.
Ќе бев малку посреќен доколку имаше барем малку поконкретни дирекции во кој правец ми е главниот квестлај. За жал ги нема. Успеав уместо во Stormveil Castle да заминам под мостот, преку тој прелазот од урнатини кај што е првиот фингер ридер.

Вичер, АК и TES се open world да, ама ти даваат слобода во прогресот. Добро ти е јасно што треба да правиш и каде да се движиш ако сакаш стреитфорвард да ја минеш, а што треба да правиш ако сакаш паралелно мејн и сајд квестинг да правиш. Можеш сите сајд квестови да ги поминиш, но мејн сторито ти стои на нивото до кое си стасал.
А овдека ... "Очу д бест опен ворлд да будем"- е нечеш!

Сите ја критикуваа Скајрим - „лееее overpower те прави, не е интересна„. Не е интересна затоа што ти така си одлучил да играш. Имаш јасни дирекции што треба да правиш ако сакаш да си ОР. Ти си се согласил на тоа штом си решил да отепаш 100 саати по пештери собираќи материјали за крафтање на оружје и армори. Си имал опција да ја одиграш почеленџинг, но си одбрал полесен начин а цимолиш и ругаш.
Овдека немаш никакви инструкции, едноставно те пушта ко теле на ливада и пасиси ти. А кога ќе ти го здрват стапот дека си влегол во ливадата од комшијата веќе ќе биди касно...
Да не се разбереме погрешно -ја сакам играва и ја играм со голема страст, пошо е наше чедо али ОW-от им е broken.

Ме невира затоа што дозволи да се нафидам далеку повеќе отколку што имав намера да бидам. Сакав тој „првиот„ бос да го осетам баш вистински.
Па за беља ни фидбек не добив дека непријателите се ор спрема мене во Liurnia of the Lakes, сѐ ми течеше онака глатко. Лесно ја пердашев целата област па дури и мејџот босот - „кралицата на месечината„ не ме даде дознаење дека сум на место на кое не треба да бидам. Ја поминав пред Маргит, а не требаше... :unsure:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom