Ел Класико: Барселона - Реал Мадрид 29.11.2010

• Креатор на темата Креатор на темата Iceboy
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи на дербито?

• Вкупно гласачи
    307
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа за тебе... за останатата фудбалска јавност, се знае кој е број еден. А и фали да гледаш еден натпревар на Барса за да видиш зошто е Меси најдобар.
Роналдо беше (и е) најдобар во 2 големи клуба, во 2 различни лиги. Кога Меси ќе биде најдобар во Англија, тогаш ќе праиме муабет.

Роналдо беше (и е) најдобар во 2 големи клуба, во 2 различни лиги. Кога Меси ќе биде најдобар во Англија, тогаш ќе праиме муабет.

И на Манчестер почна да се :drk: на велико а???
Ако ако и тоа е за деца ваљда.

А демек тоа е мерило за најдобар играч, да бидеш најдобар играч во две лиги :pos2: А и незнам кога бил Роналдо најдобар во Шпанија. Да, добар е, неможе да се негира тоа, али ќе биде најдобар кога Меси ќе биде повреден на подолг период:smir:

Секој си е добар на свој начин. Што кур терате безвезални детски муабети, и двајцата се класа играчи, а никогаш нема да дојдете до заеднички одговор за тоа кој е најдобар. Заебете наградите, и Снајдер сеа ќе ја освои, и што најдобар е нели ? И наградите претежно се доделуваат гледајќи ги и успесите на тимот во кој што игра играчот. Мене лично Роналдо повеќе ми се свиѓа како играч, неколку пати го имам зборувано ова зошто Роналдо, и во што е тој подобар од Меси, неам намера пак да го повторувам. И ништо не може да ме увери во спротивното.

Ronaldo bese najdobar koga igrase vo Man Utd ne vo Real Madrid. Tesko deka ke bide pak proglasen potrosen material e deckoto uste 2-3 meseci mu davam rok i ke pocne da mu opaga formata osobeno posle 29.

Ronaldo bese najdobar koga igrase vo Man Utd ne vo Real Madrid. Tesko deka ke bide pak proglasen potrosen material e deckoto uste 2-3 meseci mu davam rok i ke pocne da mu opaga formata osobeno posle 29.

До неговата 29-та година,има уште четири долги години...:smir: До тогаш тој можи да биде прогласен за најдобар по втор пат и да освои се...Поздрав

Кога сме веќе на оваа идиотска дискусија да си дадам мислење..Роналдо е покомплетен играч што може да игра на повеќе позициии ..Меси е подобар играч односно меси има толку неверојатен талент за фудбал што му го надминува сите предиспозиции на Роналдо..едноставно Месси е величенствен фудбалер што тешко е да се споредува со него било кој фудбалер...еве еден наједноставен пример за сите да разберете...од теренрска преспектива ќе ви образложам...многу лочигно ,за да го спречите Роналдо да не биде опасен кон вашиот гол ќе ви треба еден екстра физички спремен и силен фудбалер до него и Роналдо тешко дека ќе има некаков простор за покажување на квалитетите кои мус е неоспорни..а за да го спречите Меси да не дејствува кон вашиот гол ќе ви треба цела одбранбена шема да ја изработите специјално за него и зонски да го маркирате со посебно движење на дефанзивците!...сега мислам поедноставно ќе ви биди да заклучите кој е подобар играч!

абе ти се слушаш ли што збориш, дај не провоцирај безвезе кога и ти самиот знаеш дека роналдо уште миниму 4-5 години ќе игра фубал на ова ниво, ко сега да речам ја дека Меси догдина нема везе да има, не се заборава фудбал за 2 месеца, па дај не заебавај не е овој Роналдињо па за две години да игра вотра постава у Милан :pos2:

До неговата 29-та година,има уште четири долги години...:smir: До тогаш тој можи да биде прогласен за најдобар по втор пат и да освои се...Поздрав
Сакаше да каже после 29 ноември.

Кога сме веќе на оваа идиотска дискусија да си дадам мислење..Роналдо е покомплетен играч што може да игра на повеќе позициии ..Меси е подобар играч односно меси има толку неверојатен талент за фудбал што му го надминува сите предиспозиции на Роналдо..едноставно Месси е величенствен фудбалер што тешко е да се споредува со него било кој фудбалер...еве еден наједноставен пример за сите да разберете...од теренрска преспектива ќе ви образложам...многу лочигно ,за да го спречите Роналдо да не биде опасен кон вашиот гол ќе ви треба еден екстра физички спремен и силен фудбалер до него и Роналдо тешко дека ќе има некаков простор за покажување на квалитетите кои мус е неоспорни..а за да го спречите Меси да не дејствува кон вашиот гол ќе ви треба цела одбранбена шема да ја изработите специјално за него и зонски да го маркирате со посебно движење на дефанзивците!...сега мислам поедноставно ќе ви биди да заклучите кој е подобар играч!

Тоа е тоа, ни ја не можав да го кажам подобро :pos:
Иначе тој со гелот ми го расипа уживањето во утакмиците на двата омилени клуба од Англија и Шпанија, фали уште во Интер да дојде за да ми скине нерви, не можам да го поднесам кога дрибла воздух со неговите ју тјуб финтици... ама како и да е, се надевам дека Реал ќе ја плесне Барса па макар и со гол на Роналдо... :)

Na Messi vo Anglija nema da mu dozvolat da igra posto e mnogu jak za tamu !

Мислим дека најсигурен тип за утакмицава би била 3+ голови. Посигурен здравје =]

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom