Ел Класико : Барселона - Реал Мадрид 1:0

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување

Koнечен епилог од натпреварот

• Победа на Барселона

Гласови: 142 59,2%
  • Нерешено

Гласови: 25 10,4%
  • Победа на Реал Мадрид

Гласови: 73 30,4%

• Вкупно гласачи
    240
Статус
Затворена за нови мислења.
Сликата вреди илјада зборови:

alcorcon.jpg

be-quiet.jpg
4660_2009091536.jpg

Koга го изјавил Ферги тоа, дека се кае, имаш точна информација или ова од тепка го извади ? :)
Јас колку што знам Ферги никогаш не се покајал што го шитнал Пике зашто на таа позиција има двајца класа подобри од него а тоа се Вида и Рио, и мислам, не сум сигурен, во една прилика кажа дека мило му е што дечкото просперираше во Барселона зашто помеѓу такви играчи нема место за него во првиот тим на Манчестер . :wink:

А за мечов, гледајки ги Реал како смешно играат во одбрана, т.е. ништо подобро од лани кога тимовите доаѓаа лесно до шанси не веруем дека имаат капацитет да издржат против Барса, па дури и Ибра и Меси да не играат .
Немам сега црно на бело,ама сигурен сум дека имаше таква изјава ако не точно таква како што напишав ама слична.
А за тоа дека се Видиќ и Фердинанд боље од Пике и дека он немаше да просперира покрај нив немаше,пред се затоа што овие 2ца се 5-6 години постари од него.Пике во Манчестер беше никој и ништо не знам дали ја имаше и улогата на Еванс моментално,и кога потпиша за Барселона ни јас сам не очекував дека за толку брзо време може да се развие во еден од најдобрите дефанзивци,ама еве ме демантира и се надевам дека ќе се подобрува се повеќе и повеќе,иако во последниве неколку натпревари не игра на ниво,ама сигурно ќе се поправи.

Koга го изјавил Ферги тоа, дека се кае, имаш точна информација или ова од тепка го извади ? :)
Јас колку што знам Ферги никогаш не се покајал што го шитнал Пике зашто на таа позиција има двајца класа подобри од него а тоа се Вида и Рио, и мислам, не сум сигурен, во една прилика кажа дека мило му е што дечкото просперираше во Барселона зашто помеѓу такви играчи нема место за него во првиот тим на Манчестер . :wink:

А за мечов, гледајки ги Реал како смешно играат во одбрана, т.е. ништо подобро од лани кога тимовите доаѓаа лесно до шанси не веруем дека имаат капацитет да издржат против Барса, па дури и Ибра и Меси да не играат .

Ако ги гледаме минатата, и оваа сезона, Реал Мадрид има многу подобра одбрана од лани. Лани до 11 коло имаа примено 15 гола, а сега само 8. Не е константна како што треба да биде, примаат понекогаш и лесни голови, меѓутоа имало натпревари оваа сезона кога противникот немал речиси никаква закана кон Касиљас. Одбраната на Реал оваа сезона изгледа посолидна затоа што и Чаби и Лас имаат големо влијание на неа, односно доста им помагаат на дефанзивците.

Не дека имат врска со темава, слики ми се клавет, мерак иам.

pi_2.jpg

438px-Number_4.jpg

ka_logo.jpg

Види, развиваме креатива и насочуваме енергија кон позитивно творење, наместо да се колиме, што е супер варијанта :)

И да ви го претставам тимот кој ФИФА го избра за најдобар на сите времиња. Познати се како „Жолтите Гепарди“, опасни како лут сос за дебело црево, ефективни како тинејџер со Џена:

al2h.jpg

Шала на страна, за утакмицава :), нема што многу да се филозофира, ако Барса ги има на располагање најдобрите...Реал ке доживее нов потоп, со тоа што овој пат место на злосторството ке биде Ноу Камп.:toe:

Страшна екипа, која нема загубен натпревар во своето село, дури и ако берберот од селцето не може да игра (секоја втора недела држи втора смена на работа).

ОМГ слика од казан...асоцира на Рубин Казан? Двојниот шампион на Русија. Ам со гаддемн офендед.

Немам сега црно на бело,ама сигурен сум дека имаше таква изјава ако не точно таква како што напишав ама слична.
А за тоа дека се Видиќ и Фердинанд боље од Пике и дека он немаше да просперира покрај нив немаше,пред се затоа што овие 2ца се 5-6 години постари од него.Пике во Манчестер беше никој и ништо не знам дали ја имаше и улогата на Еванс моментално,и кога потпиша за Барселона ни јас сам не очекував дека за толку брзо време може да се развие во еден од најдобрите дефанзивци,ама еве ме демантира и се надевам дека ќе се подобрува се повеќе и повеќе,иако во последниве неколку натпревари не игра на ниво,ама сигурно ќе се поправи.
Па да де, грев е играч ко Пике да биде втор избор 3-4 години ради овие двајца, затоа и е тргнат од тимот, да, супер играч е ама во Јунајтед до ден денес ке останеше само алтернатива и ништо повеќе а тоа верувам нему како играч не му одговара а и на Ферги исто зашто само ке се нарушуваше атмосфера во тим. Нема логика Ферги да се кае зашто буквално ништо не изгубил т.е. се што изгубил е играч од клупата .

Ако ги гледаме минатата, и оваа сезона, Реал Мадрид има многу подобра одбрана од лани. Лани до 11 коло имаа примено 15 гола, а сега само 8. Не е константна како што треба да биде, примаат понекогаш и лесни голови, меѓутоа имало натпревари оваа сезона кога противникот немал речиси никаква закана кон Касиљас. Одбраната на Реал оваа сезона изгледа посолидна затоа што и Чаби и Лас имаат големо влијание на неа, односно доста им помагаат на дефанзивците.

Али глеј го капацитетот на оние екипи кои играа против нив, во сите посериозно тестови примија по 2 гола, со Севиља дури и загубија, со Атлетико примија 2 и беа пред реми иако водеа 0-3, со Депортиво дома прво коло, кога играше и Роналдо среќата ги спаси зашто ако не се лажам на 2-2 Депротиво утнаа празен гол, сега со Расинг чист гол им поништија по мешање на цела одбрана со предобар пас на Гарсија ( штета само ради пасот што такво нешто се поништи ), со Милан дома 3 примија а гости чист гол на Пато му поништија . . . :toe:

А дојде некоја посилна екипа, Реал ко од шала прима голови, а Барса денес се нумеро уно со напад кој лани даде над 100 гола у Примера и 6 сред Мадрид :) .

Види, развиваме креатива и насочуваме енергија кон позитивно творење, наместо да се колиме, што е супер варијанта :)

И да ви го претставам тимот кој ФИФА го избра за најдобар на сите времиња. Познати се како „Жолтите Гепарди“, опасни како лут сос за дебело црево, ефективни како тинејџер со Џена:

al2h.jpg
Казан или козон (узбешки: qozon, МФА: [qɒzɒn]; казашки: қазан, МФА: [qazán]; киргиски: казан, МФА: [qazán]) е тип на голем готвачки сад кој се користи во Централна Азија, приближно еднаков на бојлер или на сач. Тие постојат во разни големини (малите модерни готвачки садови се нарекуваат понекогаш казани), и често се мерат по нивниот капацитет, на пример „50-литарски казан“. Казаните се користат за приготвување на разни оброци, како на пример плов, сумалак, шорпа и баурсаки, и поради тоа се важен елемент при прославите, кога се приготвува храна за голем број на гости.
Казаните може да се поставуваат над огнот на повеќе начини. Понекогаш се користат метални рамки, или пак (особено за големите казани) може да се ископа дупка во земјата која што ќе го држи казанот и ќе овозможи да има доволно простор да гори оган под него.
:tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom