Експериментално глувче...

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување

Дали свесно би биле дел од експеримент?

• Вкупно гласачи
    53
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
Дали би биле дел од експеримент?
Мислам на свесно пристапување во таков настан без разлика дали експериментот е физички или психички (се разбира, пред тоа да бидете известени за што станува збор) ?

И каква би била вашата реакција ако некој ве извести дека без ваше сознание, вршел експерименти на вас (во случајов би биле психички)?

Па зависи до експериментот. Ако би бил во полза за целото општество би бил дел од некој експеримент.

Во случај ако сум дел од некој експеримент без мое сознание ако се како што напоменав горе се би било Ок, во спротива нема да биде пријатно...

Се за науката!:smir:

Да, зошто да не??
Сега сепак не би прифатила се и сешто, треба да бидам целосно запозната со условите на експериментот ама доколку сметам дека нема некоја изразена опасност по моето здравје,зошто не би прифатила.
Сепак, експерименталните глувчиња го движат светот напред:pipi:
Доколку некој врши експеримент без мое сознание....хммм па би сакала да ги дознамам резултатите.

Дали би биле дел од експеримент?
Мислам на свесно пристапување во таков настан без разлика дали експериментот е физички или психички (се разбира, пред тоа да бидете известени за што станува збор) ?

И каква би била вашата реакција ако некој ве извести дека без ваше сознание, вршел експерименти на вас (во случајов би биле психички)?

тие се забранети односно се вршат но однапред испитаниците знаат дека веќе се вршат испитувања(нормално не знаат се)

инаку во интерес на науката би се пријавил.

секако нема правило без исклучок,напротив исклучокот го потврдува правилото.

тогаш мој исклучок би бил ако се работи за антидепресанти,хормонална терапија,антипсихотици,антипаркинсоници и риталин(кога ќе го воведат сега мислам користат церебросилин или грешам??)

сеедно:helou:

Таking test drugs rulz. Аnd the cash is ОK.

Јас би. Ама без да знам. Реален резултат да даде тестот. Збориме за психички.
Физички.. шознам. Релативно е. Зависи од многу фактори.

тие се забранети односно се вршат но однапред испитаниците знаат дека веќе се вршат испитувања(нормално не знаат се)
Добро, еве седиме ја и ти и си праиме муабет.
Уз муабетот јас ти праам некој експеримент за кој не си ни свесен дека е експеримент.
После некој саат те известувам шо сум напраила...
[Вметни твоја реакција]

Би бил експериментално глувче доколку немам поима ама би бил.

Добро, еве седиме ја и ти и си праиме муабет.
Уз муабетот јас ти праам некој експеримент за кој не си ни свесен дека е експеримент.
После некој саат те известувам шо сум напраила...
[Вметни твоја реакција]

не чини...патем и сноси тешка кривична одговорност инаку јас не би презел ништо(значи зборам лично) инаку јасно ти е податоците се нели доверливи бла бла...така даа и да си вршела ако веќе прецизно го извршиш експериментот и се придржуваш барем кон останатите принципи(едниот го прекрши нели треба да знам дека е експеримент)

јас не би имал мака,но дури и јас кога не би реагирал.......

законски е...тоа е исто како доктор да труе пациент наместо да го лечи...така да во секој случај сносиш одговорност...а ако имаш диплома и ја губиш.

инаку штета...тоа е ограниченоста на психологијата иако приметив донекаде суровата статистика помага навистина.

Таking test drugs rulz. Аnd the cash is ОK.

Јас би. Ама без да знам. Реален резултат да даде тестот. Збориме за психички.
Физички.. шознам. Релативно е. Зависи од многу фактори.

да релативно е...некои мажи завршуваат со женски гради.

законски е...тоа е исто како доктор да труе пациент наместо да го лечи...така да во секој случај сносиш одговорност...а ако имаш диплома и ја губиш.

инаку штета...тоа е ограниченоста на психологијата иако приметив донекаде суровата статистика помага навистина.

Mалку претера со примерот, ама океј е.
Јасно ми е мене, но понекогаш за да се добијат реални резултати потребно е субјектот да не знае дека е испитуван.
Во спротивно, се добиваат послаби и нереални резултати.
Како и да е, некогаш мора да се ризикува.

Каков експеримент? На пример да тестираат на мене вакцина за ХИВ вирус, или некоја друга опасна болест не само што нема да прифатам туку и со самото размислување во врска со тоа е надвор од здрав разум.
Е сега психички експеримент :raz:, не би учевствувал во Биг брадер емисии и во мачење како што спореведува ЦИА со лишување од сон доброволно :icon_lol:.

Mалку претера со примерот, ама океј е.
Јасно ми е мене, но понекогаш за да се добијат реални резултати потребно е субјектот да не знае дека е испитуван.
Во спротивно, се добиваат послаби и нереални резултати.
Како и да е, некогаш мора да се ризикува.

како што кажав и да не се повторувам овде психологијата како наука е ограничена....етички причини.:toe:

Каков експеримент? На пример да тестираат на мене вакцина за ХИВ вирус, или некоја друга опасна болест не само што нема да прифатам туку и со самото размислување во врска со тоа е надвор од здрав разум.
Е сега психички експеримент :raz:, не би учевствувал во Биг брадер емисии и во мачење како што спореведува ЦИА со лишување од сон доброволно :icon_lol:.

кој спомна вакцина лишување од сон..

еве ти пример на психолошки експеримент.

имаме група А и Б слушатели првата група е составена од 50 машки 50 женски.

втората исто,сега кажано им е ова е експеримент ќе имате предавање за бла бла(некоја х-тема)

кај првата група ќе презентира некој како јас(ко од чернобил сум:pos2:)мала шала на моја сметка....а кај другата група ќе презентира типка во минич убаво средена И.Т.Н.

од крајните резултати ќе видиме...јасно ти е..

понатаму исти групи...презентатори 2машки...едниот ќе користи бихејвористички пристап кон испитаниците,а другиот ќе се обиде да се наметне како авторитет па да видиме....бучио има експерименти ееејјјј

Гради НА машко тело се машки гради. No matter the size. :icon_lol:

ДА ама нешто сепак не се д**а на тие гради а:icon_lol:

Избришав неколку мислења од темава... Добро бе, нели читате дека темава е во Општи каде се дебатира, а не во ЧДА или во Хумор за да пукате сеир. Мајко му стара, воздржете се од непотребни (да не речам глупи комантари). Ако немате јасен одговор на прашањата кои се дел од воведот на темата, употребете ја само анкетата и задржете се на читање на темава и ништо повеќе.

На темата:
Инаку не, никогаш не би бил дел од никаков експеримент. Не можам да бидам сигурен во туѓите замисли и цели. Без разлика што тој експеримент можеби би ми помогнал, сепак не сакам да ризикувам да ги искусам евентуалните негативни последици.

Ако покасно дознаам дека би бил дел од експеримент без да знам, логично е да се налутам. Меѓутоа не би ми преостанало ништо друго освен да се помирам со тоа. Евентуално да терам правди во некои повисоки институции за нарушување на начин на живот.

Јас би била само ако е нешто корисно за човештвото или ако ме платат онака дебело:-)Дебело во смисла ако има некои последици од експериментот, со тие пари да можам да ги санирам последиците:-)

Не благодарам.
Здравјето пред се! Ако немам здравје, немам ништо. А со здравјето не се ризикува. Бар така јас сметам.
Може не се многу ризични испитувањата кај нас што ги вршат, затоа што како што сум слушнала за секој лек да може да се продава во Македонија прво мора да се тестира на некое лице тука па потоа да добие дозвола за продажба. Што значи тие претходно и во други земји се тестирани. А големи ризични експерименти нема кај нас, затоа што и ние немаме достигнувања во медицината големи и некои изуми на лекови и вакцини.
Сепак јас за ниедна цена не би се подложила на експеримент, било каков и да е. За некоја илјадарка не вреди здравјето да го ризикувам.

би ако ми кажат отприлика какви последици би имало тоа врз моето здравје и дали би ми наштетило. ако да тогаш не би пробала, ако не би пробала помош за да напредне науката, а па некој денар ако пуштат ееееее со раширени раце одам:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom