Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Од сигурни извори, МЕНАЏМЕНТ треба да се учи и петта глава. :(:toe: :helou::pusk::tapp:

Decki, aj nekoj ako moze neka prasa i da mi kaze koga izleguva konkursot za postdilomski studii kaj vas na ekonomski.

Fala odnapred.

Може некој накратко да ми каже околу математиката на Економски, знам дека ја има само во прва ама ме интересира дали е нешто комплицирано, и дали полагањето е тешко, сериозно размислувам да се запишам на Економски ама само математиката ме колеба, ептен сум тапа :icon_neut

Од сигурни извори, МЕНАЏМЕНТ треба да се учи и петта глава. :(:toe: :helou::pusk::tapp:

епа нека ни е на здравје.. го папавме... и тоа дебело...

ffs не знам какви прашања би поставил... дај некој од постарите нека отвори учебник и нека се сети што прашања паѓаја на повеќекратниот и нека ги напиши тука... да знаеме од прилика што трикови има ...

епа нека ни е на здравје.. го папавме... и тоа дебело...

ffs не знам какви прашања би поставил... дај некој од постарите нека отвори учебник и нека се сети што прашања паѓаја на повеќекратниот и нека ги напиши тука... да знаеме од прилика што трикови има ...
Па еден од триковите му е исто прашање да го има во еден тест од два до четири пати :) Па ако го знаеш добро ќе поминеш, ама ако не го знаеш, е тогаш ќе го окркаш добро. Инаку сигурен сум дека ги има некаде прашањата што ги поставува, ги имаа едни другари, ама не можам да ги најдам сеа :(

ни ги кажаа датумите за колоквиумов, ме фати страв. особено сметководство. може некој од поискусниве да каже што дава, што треба да се учи итн... вика требало да се учат 100икусур страни, а има предадено 30инешо. најтрагично е што не сфаќам баш (прв пат слушам за 99% од работине). ама ме теши што иам чуено дека не било нешо којзнае колку тешко, или се лажам ?!

ни ги кажаа датумите за колоквиумов, ме фати страв. особено сметководство. може некој од поискусниве да каже што дава, што треба да се учи итн... вика требало да се учат 100икусур страни, а има предадено 30инешо. најтрагично е што не сфаќам баш (прв пат слушам за 99% од работине). ама ме теши што иам чуено дека не било нешо којзнае колку тешко, или се лажам ?!
Прва година си?
Обично за прв колоквиум ги даваше прашањата од збирката, 90%, ама може да се премисли. Инаку не е тешко, бар мене не ми беше на времето :)

Се запишав вонредно.
Дали ке може да присуствувам (кога ке бидам слободен) на предавањата?
Денес бев и се запишав на листот како присутен.

Се запишав вонредно.
Дали ке може да присуствувам (кога ке бидам слободен) на предавањата?
Денес бев и се запишав на листот како присутен.
Може бе брат, зашто да не може, само што нема да ти водат редовност (ако некој ја глеа, ама никој не ја глеа) :)
Само како што знам некои професори не дозволуваат на вонредните да полагаат колоквиуми, ама тоа не е во прва година.

Може бе брат, зашто да не може, само што нема да ти водат редовност (ако некој ја глеа, ама никој не ја глеа) :)
Само како што знам некои професори не дозволуваат на вонредните да полагаат колоквиуми, ама тоа не е во прва година.
Еве денес професорот рече дека ќе ни дадел можност и ние - ВОНРЕДНИТЕ да полагаме преку колоквиуми.
Инаку ти во ск студираш?

Да, во Скопје студирам. И денес ме боли главата од многу што студирав :)

Луѓе, јас ќе побудалам
emoticon-0146-punch.gif

Кажа ли маркетинг нешто за тие што се условно 3-та година, а им останал маркетинг од втора (за колоквиуми)? Ми се совпаѓаат други предавања со него и не можам да одам да разберам што и како. Денеска разбрав дека ќе им дозволела на тие што се квадрати, кубови etc но што е со тие што им е условно? Дали треба да се купи учебникот?
emoticon-0179-headbang.gif

Luge HELP!!!!! Matematika sum trup niso ne svakam! Go pominav cel materijal sto ni e za kolokvium od knigata i niso ne razbiram!!! Kako e na kolokvium?Dava li zeznati zadaci ili dava samo od zbirka sto se???? Aj neka mi pomogne nekoj so informacija nekakva, zosto mnogu se nerviram!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom