THE_CHOSEN_ONE
1903-2012
- Член од
- 13 август 2007
- Мислења
- 3.735
- Поени од реакции
- 1.341
Losho se izraziv.
Edemskata gradina se naogala na bliskot istok.
Edemskata gradina se naogala na bliskot istok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Brat fala na sovet ama jas baram mesto kade sto nema da imam zapovedi kade nema nekoj da mi kazuva toa da go pravam drugo da pravam. Ednostavno sakam sloboda na umot. Ne sega sloboda na umot kako taa vo Matrix sto e, ama baram mesto kade ke imam sloboda na umot.
Абе ајде ....:uvo:
Кажи си убаво се претпоставува дека е таму , нема докази дека е таму .. да беше таму сите ќе знаевме за неа ..
Последнава реченица ти вредиМоре Мастер, Апостолот Павле вели дека „...можете да бидете робови на гревот или робови на послушноста...„ Ниедна религја не ти нуди можност за своеглавост, но надвор од религиите, таа можност (за своеглавост) ти е речиси неограничена.
Во православието велиме вака.„ ,,,надвор од Црквата, можете да имате се-освен спасение...„. Ти текнува?
A zo[to него му отвараат работа он е модератор тукаftopic:која работа му ја отварате на маркус тоа чудо едно!
прво нео како може да бираш вера?
имаш дома каталог на вери и си бираш?
ова последново со будизам не ти требаше ама баш ич.
до вчера кога ти збореа за христијанство не ти чинеше зашто имало инцести
која грешка ја најде во муслиманството?
да те известам нема совршена вера...да имаше сите ќе беа нејзини следбеници...
сите....
ај иди зачленисе во гурпата за атеисти затоа што верата не треба да ја бираш како тебе ти одговара,како си расположен во тековниот ден...
верувањето во господ го носиш во срцето,вербата те прави тоа што си...ти не си верник и тоа е во ред,не си ни прв ни последен...
енивеј
што се однесува до едемската градина верувам дека постои таму некаде на небото,место каде што одат нашите души за да го достигнат совшенството...
Трета смена во железара..:baeh:ftopic:која работа му ја отварате на маркус тоа чудо едно!
Едемската градина се наоѓала на Исток..меѓу реките Фисон, Геон, Хидекел (Тигар) и Еуфрат .Едем би требло да значи нешто како насладување...што се однесува до едемската градина верувам дека постои таму некаде на небото,место каде што одат нашите души за да го достигнат совшенството...
Pa nikoj ne kazuva deka Buda bil Gospod. Buda bil ucitel po koj trgnale mnogu luge.A zo[to него му отвараат работа он е модератор тука
Едно сакам да му кажам на детето
На удистите и Муслиманите они веруваат едните во уда а другите во Мухамед тие умреле и нивните коски се во гробовите но Коските на Исус нашиот господ не се на земјава нашиот Господ е жив и јас верувам во Живиот Исус а не во мртсви луѓе.
Epa znaci ako i nie se teleportirame tamu so tela i nie ke mozeme da vlegvame tamu so tela.Види вака. Едемската градина била на Земјата, ама после му текнало на Господ дека ќе ја телепортира во друга димензија каде што ќе влегуваат нашите 21 грам откако ќе испуштиме душа.
Адам и Ева имале право да се шетаат низ Еденот во тела, останатите ќе имаат право да влегуваат само како духови.
Па добро јас те сваќам дека може би ги учел но не бил пратен од Господ зошто доволен беше Исус да ги начи а не буда...Pa nikoj ne kazuva deka Buda bil Gospod. Buda bil ucitel po koj trgnale mnogu luge.
No vcera pocnav da meditiram i meditiram po 2-3 casa na den. Koga meditiram osekam kako dobivam energija, sila. Ne znam kako da go opisam custvoto no se osekam moken.Па добро јас те сваќам дека може би ги учел но не бил пратен од Господ зошто доволен беше Исус да ги начи а не буда...
буда е мртов и кога умрел он умира се но Исус е жив тоа нели сваќаш.
Сети се што ми кажа на МСН дека откако ти кажав како да го прифатиш Исус рече дека нешто се сменило на подобро во тебе ајде објасни дека Исус не е жив ???
Е па јас не знам како си се чуствувал моќен дали кога си така моќен можеш да поместиш ПЛАНИНА??? Толкава Моќ имаше или нешто како да си дрогиран па леташ на седмо небо или ... де малце појасни или отвори тема медитирање.No vcera pocnav da meditiram i meditiram po 2-3 casa na den. Koga meditiram osekam kako dobivam energija, sila. Ne znam kako da go opisam custvoto no se osekam moken.
Ej brat jas ne se drogiram. Ama znaes sega osekam mala mok a ako meditiram 10 godini mislis deka nema da bidam dovolno moken. I ima tema meditacija vo filozofija i psihologija.Е па јас не знам како си се чуствувал моќен дали кога си така моќен можеш да поместиш ПЛАНИНА??? Толкава Моќ имаше или нешто како да си дрогиран па леташ на седмо небо или ... де малце појасни или отвори тема медитирање.
No vcera pocnav da meditiram i meditiram po 2-3 casa na den. Koga meditiram osekam kako dobivam energija, sila. Ne znam kako da go opisam custvoto no se osekam moken.