eBay (официјална тема)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
http://www.ebay.com/itm/Samsung-Galaxy-S-II-Epic-4G-Touch-SPH-D710-White-Sprint-Smartphone-CLEAN-ESN-/181030052678?pt=Cell_Phones&hash=item2a263b6346

нека пише некој дали има наручувано ваков телефон и дали ке работи на наша мрежа??
Кога бараш телефон гледај да има долу мрежа GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 за 2G и HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 за 3G.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Поминаа веќе 45 дена од денот кога требаше да се направи испорака на еден предмет, но досега нема ништо сеуште.
Тракинг бројот ми кажува дека пратката е сеуште во транзит, но за жал не можам да ја следам пратката кога веќе еднаш ќе замине надвор од САД.
Имал некој искуство што треба да преземам понатаму за да ми ги вратат парите или пак донесат производот.
Технички можам да му пишам дека производот е загинат по 45 дена, но го добив на аукција и не знам дали ќе можам да го начекам толку ефтино нареден пат.
Колку време најкасно сте ја добиле пратката?

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Поминаа веќе 45 дена од денот кога требаше да се направи испорака на еден предмет, но досега нема ништо сеуште.
Тракинг бројот ми кажува дека пратката е сеуште во транзит, но за жал не можам да ја следам пратката кога веќе еднаш ќе замине надвор од САД.
Имал некој искуство што треба да преземам понатаму за да ми ги вратат парите или пак донесат производот.
Технички можам да му пишам дека производот е загинат по 45 дена, но го добив на аукција и не знам дали ќе можам да го начекам толку ефтино нареден пат.
Колку време најкасно сте ја добиле пратката?
Кажи им, ако го поминало времето кажано во описот на предметот, должен е или да ти го прати истиот , или да ти ги врати парите...

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Вака, никогаш досега немам порачувано нешто од интернет, сега ми треба нешто па направив профил на ebay. Moже некој да ми објасни како оди порачувањето затоа што ми бара да се регистрирам на PayPal нешто...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Вака, никогаш досега немам порачувано нешто од интернет, сега ми треба нешто па направив профил на ebay. Moже некој да ми објасни како оди порачувањето затоа што ми бара да се регистрирам на PayPal нешто...
Welcome to hell. :) Треба само да се регистрираш на пејпал а тоа е pain in the ass во мк. треба да ја посетиш официјалната тема за пејпал на форумов.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Welcome to hell. :) Треба само да се регистрираш на пејпал а тоа е pain in the ass во мк. треба да ја посетиш официјалната тема за пејпал на форумов.
Oфицијалната тема на пејпал има 9986854 страни :cautious: Може некој само накратко да ми објасни што треба да направам при регистрирањето?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Oфицијалната тема на пејпал има 9986854 страни :cautious: Може некој само накратко да ми објасни што треба да направам при регистрирањето?
Во најкратки црти треба да излажеш дека си од околлните држави каде има пејпал а притоа да користиш македонска картичка. Притоа водејќи сметка пејпал да не те забележи.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Во најкратки црти треба да излажеш дека си од околлните држави каде има пејпал а притоа да користиш македонска картичка. Притоа водејќи сметка пејпал да не те забележи.
Значи кога ќе се регистрирам треба само да одберам околна држава и толку? А што ако пејпал ме забележи?

Член од
31 декември 2009
Мислења
582
Поени од реакции
163
pretezno slovenija stavaa vo registracija.
edno prasanje so neverifikuvan paypal acc dali moze da se naraca od ebay??

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Значи само Словенија да ставам во регистрација и тоа е тоа нема да имам проблеми?

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
на 22 евра ли ги сведоа пратките без царинење или ова се само шпекулации ?
има ли некој скоро нешто над 50 евра порачано

инаку има ли некој искуство со Хонг Конг поштата
т.е имам тракинг број ама секогаш кога и да проверам ми пишува дека пратката се процесира веке повеке од недела дена... дали не го апдејтираат статусот или дали навистина не е тргната сеуште
како што знам треба да напише has left hong kong

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

т.е имам тракинг број ама секогаш кога и да проверам ми пишува дека пратката се процесира веке повеке од недела дена... дали не го апдејтираат статусот или дали навистина не е тргната сеуште
Сметај си дека за околу 25-30 денови (вкупно) ќе ти стигне пратката од денот кога е пратена. Тоа со тракингот малку им касни, а и малку се спори.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53

Ми стигнаа патики со вкупна вредност од 40 долари, па не платив никакви дополнителни трошоци.

Тракинг бројот не го земај за веродостоен, не се апдејтира од тоа што јас сум го приметил, за 1 месец пратката треба да ти стигне.

Kajgana Shop

На врв Bottom