eBay (официјална тема)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Има ли производи на кои не се плаќа поштарина?
Конкретно патики , дали некој купувал патики преку amazon ili ebay и дали е исплатливо ?
Од амазон дефинитивно не е исплатливо. Ако начекаш на ибеј со бесплатна достава во голем процент ќе биде некој кинез.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Can anyone help me?? Има ли начин да се направи профил на ибеј и со сметка моја од која можам да нарачам и како?
пс.може има некаде објаснето ама не најдов

Член од
16 ноември 2011
Мислења
222
Поени од реакции
67
Зависи како ќе начекаш и од кого. Ако начекаш евтини од некој и без поштарина, ќе ти се исплати, нормално.
Тоа не зависи од Амазон или eBay туку од продавачот.
а во македонија што се наплатува???
поштарина, шпедиција???
ако може некој да ми ја објасни целосно постапката кога ќе пристигне производот во македонија и за поефтини ( 20-30 дол) и за поскапи и начинот на достава.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Од кинезиве на ebay што имаат free shipping, дали мора да се плати со paypal или може и со картичка директно? И над која цена се наплаќа царина?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Од кинезиве на ebay што имаат free shipping, дали мора да се плати со paypal или може и со картичка директно? И над која цена се наплаќа царина?
Мора исклучиво со пејпал не сум сретнал со скрил. Инаку ако ги прашаш кинезите они би све у ќеш да продаваат ама не им е дозволено.

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Сакам да нарачам нож. Е сега некаде прочитав дека таквите работи ги запленуваат на граница и неможе да стигнат ко купувачот. Вистина е тоа? Да не трошам пари за џабе.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
14
Поени од реакции
1
Да ве прашам нешто, кој има искуство. Имам виза електрон картичка за интернет плаќања од стопанска банка. Сум нарачувал досега од повеке страници , успешни трансакции и ми стигал производот у надедениот рок. Е сеа сакам да нарачам од И-БЕЈ нешто ама коа ке идам да платам, кога бирам држава во која е извадена картичката македонија ја нема... а испорака до македонија вршат. Има бугарија хрватска словенија албанија босна... само нас не нема. Дали ако изберам за држава пример бугарија ке ми биде валидна трансакцијата? Дали ке ми стигне продоктот и дали ке ми земе провизија зашо плакам ко од друга држава да е. Ако има некој искуство нека пише важно ми е :) ке му бидам мн благодарен :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.507
Поени од реакции
24.284
Сакам да нарачам нож. Е сега некаде прочитав дека таквите работи ги запленуваат на граница и неможе да стигнат ко купувачот. Вистина е тоа? Да не трошам пари за џабе.
Мене не ми направиле проблем досега, ама за се има првпат;)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Јас немам нарачувано нож, оптика за снајпер, ласер над 300mw мислам дека може да ти пратат писмо па да те испрашуваат алфи за што ти се и ред други работи.

Член од
23 јули 2012
Мислења
93
Поени од реакции
89
Сакам да прашам исто царина на секој производ ли се плаќа и според што се одредува дали според производ или неговата цена ?

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
За нарачка од ebay (продавачот е од Кина) колку време се чека и со tracking number каде може да ја следам нарачката?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
За нарачка од ebay (продавачот е од Кина) колку време се чека и со tracking number каде може да ја следам нарачката?
Од многу фактори зависи најмалку 20 дена мене ми се случило да чекам 3 месеци. Ќе ти дадат кинезите линк каде можеш да ја следиш. Кога ќе пристигне во европа ќе можеш со posta.mk да следиш до каде е. Мада тие во пошта можат да те направат мајмун и да ти ја сменат дестинацијата како да не е стигната уште во МК. Имав постови овде за ваква работа ама не знам каде ги постирав.

Член од
16 ноември 2011
Мислења
222
Поени од реакции
67
а во македонија што се наплатува???
поштарина, шпедиција???
ако може некој да ми ја објасни целосно постапката кога ќе пристигне производот во македонија и за поефтини ( 20-30 дол) и за поскапи и начинот на достава.
nekoj???

Член од
5 октомври 2012
Мислења
92
Поени од реакции
53
Во Македонија се наплаќа царина. Се царинари производот кој обично ке поскап од 45 евра. Појке информации имаш тука
Поштарината ја плаќаш кога го купуваш производот.

Кога ке пристигне во Македонија производот поштарот ке ти донесе „честитка“ и ке појдеш да си го подигнеш од на пошта. Ако е околу 20-30 долари, не би требало да имаш никави давачки.

Kajgana Shop

На врв Bottom