eBay (официјална тема)

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Може ли некој од овде да му пратам пари, и да се приклучи од мојата и-беј сметка со парите што сум му ги пратил да ги стави на сметка и да плати(малку работи мн. ефтини се) ???
:)Јас немам 18г. па неможам да си направам сметка :oops:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Може ли некој од овде да му пратам пари, и да се приклучи од мојата и-беј сметка со парите што сум му ги пратил да ги стави на сметка и да плати(малку работи мн. ефтини се) ???
:)Јас немам 18г. па неможам да си направам сметка :oops:
ЦЦЦ абе дали знаеш што збориш? Па ако платам на тој ибеј треба пејпалот да го вржам со твојот ибеј. Така уствари ќе ти поклонам кредитна картица со 120000 ден. :facepalm:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Дали на ибеј може да се купува со картичка од Стопанска банка за интернет плаќање што е? Значи директно преку оваа картичка а не Пејпал

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
ЦЦЦ абе дали знаеш што збориш? Па ако платам на тој ибеј треба пејпалот да го вржам со твојот ибеј. Така уствари ќе ти поклонам кредитна картица со 120000 ден. :facepalm:
Како ти го вржуваш, а еден братучед мој успешно уплати од кај мене , а си има негова сметка активна??

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.568
Поени од реакции
1.016
Сакам да порачам телефон од Ebay од 250-300 долари, колку би коштало се кога ке стигне во Македонија (царина и други глупости)?

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Сакам да порачам телефон од Ebay од 250-300 долари, колку би коштало се кога ке стигне во Македонија (царина и други глупости)?
За телефон царината е 0%, и ддв е 18%. Што би значело околу 50 долари данок. Јас скоро порачав телефон што кошташе отприлика толку, го замолив продавачот да пише 50 долари вредност на пакетот, и тука не ми наплатија ништо. Напрај муабет со продавачот, ако се согласи на такво нешто. И гледај да дојде со обична пошта, Федекс, Дхл и Упс дерат на лежарина и шпедиција, па ќе те фати сто евра давачки.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 01:29 ---
За телефон царината е 0%, и ддв е 18%. Што би значело околу 50 долари данок. Јас скоро порачав телефон што кошташе отприлика толку, го замолив продавачот да пише 50 долари вредност на пакетот, и тука не ми наплатија ништо. Напрај муабет со продавачот, ако се согласи на такво нешто. И гледај да дојде со обична пошта, Федекс, Дхл и Упс дерат на лежарина и шпедиција, па ќе те фати сто евра давачки.
И да пише 50% помалку пак ќе е повеќе од 40 евра значи ќе се царини

Дали некој знае дали се плаќа царина за лаптоп мини? :)

Член од
1 мај 2008
Мислења
89
Поени од реакции
47
Колку што знам јас.... Мобилни телефони и компјутери подлежат на царина од 15% + 5% ДДВ.
Значи ако порачаш мини компјутер од интернет, при легална постапка треба да имаш давачка од 15 + 5 = 20%. Значи на 100е ќе си платиш 20е. Ама не се замараат многу во царината со вистинската вредност на стоката. Имам порачано ДВД за вкола со вредност над 500 долари, не платив ни динар. А има случаеви кога тие од царина можат да те царинат и повеќе од што е вредноста на самата стока. Така да.. не можиш предвреме да знајш колку ќе те царинат. И + за чиста информација, мислам дека не се исплаќа да порачуваш компјутер од странство. Ќе те фати поскапо од тука. ДДВ кај нас е само 5%. Во другите земји е многу повеќе.
БТВ, ти го кажувам ова од искуство, години сум активен на интернет со купување и продавање.

R1K0

the chosen one
Член од
7 јули 2012
Мислења
116
Поени од реакции
42
иам ли некој купено телефон од ebay и ако може да ми кажетекако оди процедурата од почеток до крај поззз. и фала однапред

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Здраво,
Ме интересира дали двете задни светла ги продаваат комплет или само едно за ALFA ROMEO 156
http://www.ebay.com/itm/Tail-Lights-Alfa-Romeo-156-1998-2003-Chrome-/150861107749?hash=item232005d225&item=150861107749&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr
Тоа најдобро контактирај го продавачот, тој најдобро ќе ти каже а + ќе имаш доказ доколку не ти го испорача како што ти кажал да ти ги врати парите.

Член од
1 мај 2008
Мислења
89
Поени од реакции
47
Здраво,
Ме интересира дали двете задни светла ги продаваат комплет или само едно за ALFA ROMEO 156
http://www.ebay.com/itm/Tail-Lights-Alfa-Romeo-156-1998-2003-Chrome-/150861107749?hash=item232005d225&item=150861107749&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr
Покрај целиот опис...
.Alfa Romeo 156
.Construction year: 98-03
.Version: chrome
.Position light
.Brakelight
.Indicator
.Back up lamp
.Rear fog lamp
.compatible with board computer
.E Mark
.wires and orange lighting included
.suitable also for right hand drive
.Set includes 4 pieces

види ја последната реченица: Сетот вклучува 4 парчиња.
Значи на двете страни по две.

Член од
17 септември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
485
Малку е надвор од темава, но се надевам некој ќе види и ќе ми одговори. Ме интересира како оди продажбара на ebay. Имам paypal но не смеам да го користам, па дали може продажбата да оди преку Visa картичка од некоја банка. Исто ме интересира како е со лимитите за продажба, слушнав дека може 10 производи да се продадат месечно, ама не ми е јасно дали од тие 10 производи може да продадам по повеќе од еден од секој. И да ќе заборавев колку е таксата на ebay што ја земаат за тоа што огласот стои на нивната страна? Фиксна е или според цената на производот?

Kajgana Shop

На врв Bottom