eBay (официјална тема)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Еве им се јавив...Можам да извадам иако иам 18 години Visa Electron, али за неа ќе плаќам 300 денари ГОДИШНО...Што е ситница :D У понеделник ја враќам оваа и ќе извадам Visa Electron.
Почнаа да си играат курташак со народот и овие .. јас имам виза електрон а да немав ке им испечатев тоа што им стои на страницата и ич не им плаќам !

Visa Electron е основна идентификациона картичка за Вашата лична трансакциска сметка и дебитна картичка со која можете да плаќате безготовински и да подигате готовина од банкомати во земјата и странство.

Тоа е картичка на која е отпечатен бројот на Вашата лична трансакциска сметка, поради што се користи при вршење трансакции во банка, при вршење трансакции преку НЛБ Клики при плаќање со негарантирани чекови.
Можете да ја користите за безбедно и едноставно безготовинско плаќање на сите продажни места каде се прифаќаат картичките на Visa International и за подигање готовина на банкомати на кои е истакнат знакот на Visa ширум светот.
За кого е наменета?

Сите кои имаат отворено лична трансакциска сметка во НЛБ Тутунска банка добиваат Visa Electron како основна идентификациона картичка која е бесплатна за целиот период на користење.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Почнаа да си играат курташак со народот и овие .. јас имам виза електрон а да немав ке им испечатев тоа што им стои на страницата и ич не им плаќам !

Visa Electron е основна идентификациона картичка за Вашата лична трансакциска сметка и дебитна картичка со која можете да плаќате безготовински и да подигате готовина од банкомати во земјата и странство.

Тоа е картичка на која е отпечатен бројот на Вашата лична трансакциска сметка, поради што се користи при вршење трансакции во банка, при вршење трансакции преку НЛБ Клики при плаќање со негарантирани чекови.
Можете да ја користите за безбедно и едноставно безготовинско плаќање на сите продажни места каде се прифаќаат картичките на Visa International и за подигање готовина на банкомати на кои е истакнат знакот на Visa ширум светот.
За кого е наменета?

Сите кои имаат отворено лична трансакциска сметка во НЛБ Тутунска банка добиваат Visa Electron како основна идентификациона картичка која е бесплатна за целиот период на користење.
И ја знам дека беше бесплатна, сестра ми има 29 години и ја зема без плаќање и глупости...
Не дека ќе постигнеш нешто кај нив со тоа...Може не им е апдејтирана информацијата, оди ти по судови, давај пари, па ќе видиме што ќе испадне поскапо :D

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Да ве прашам,може ли да се нарачува со visa electron картичката преку интернет,и конкретно e-bay&amazon?

и како иде царина и некој ако може да ми појасни како иде тоа све...

фала.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Да ве прашам,може ли да се нарачува со visa electron картичката преку интернет,и конкретно e-bay&amazon?

и како иде царина и некој ако може да ми појасни како иде тоа све...

фала.
Може со виза електрон, треба позади на картицата да има троцифрн број CVV и да е пуштена од банката за интернет купување. За ибеј имаш посебна тема како да ја регистрираш картицата на пејпал.
Царината е вкупната цена на производот + транспортот доколку е над 45евра плаќаш царина а докажуваш за платеното со извод од картицата.

Член од
25 ноември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
3
Ај помогнете ми нешто.. Сакам да купам од иБеј (англискиот) ebay.com.uk една работа и сеа гледам типот прифака плакање со кредитна картица и јас го купив значи стиснав purchase е сеа не знам како да му платам одам во account има нели едно one time payment и кога ќе стиснам таму ми вика
We're sorry but this feature is for eBay sellers to pay their eBay seller fees.
му пишав на продавачот како да ти платам а овој ми вика јави се на еден број или прати ми ги податоците од кредитната картичка.Ууууу луд човек како да му ги пратам податоците може да ме ограби.
Ај кажете ми како да платам
И едно прашање работи ли payPal со visa electron од тутунска банка а да се регистрираш од друга држава???

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Дали можиш да ми дајш линк до постот со инструкциите како треба да ја регистрираш картицата?
Ако тебе те мрзи да побараш за себе, мене уште повеќе ме мрзи да барам за друг.

Член од
9 ноември 2008
Мислења
28
Поени од реакции
3
Ако тебе те мрзи да побараш за себе, мене уште повеќе ме мрзи да барам за друг.
не ме мрзи да барам него на сите теми за paypal има 100тици начини како некој успеал и како подолу некој го пробал истото и не чинело - едноставно нема дефинитивен пост-туторијал како за да работи и да функционира.

Памтам еднаш на бадијала форумот имашe туторијал пред 3-4 години и функционираше за многу членови а сега нема ништо конкретно точно. Тие што знаат или ги мрзи да напиша како што кажа ти или пак не сакаат да кажат друго нема.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
не ме мрзи да барам него на сите теми за paypal има 100тици начини како некој успеал и како подолу некој го пробал истото и не чинело - едноставно нема дефинитивен пост-туторијал како за да работи и да функционира.

Памтам еднаш на бадијала форумот имашe туторијал пред 3-4 години и функционираше за многу членови а сега нема ништо конкретно точно. Тие што знаат или ги мрзи да напиша како што кажа ти или пак не сакаат да кажат друго нема.
Ако не си имал пејпал никогаш, не можеш веќе да направиш нов.

Ако веќе си имал пејпал, можеш да смениш нова картица.

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Сакам да го нарачам овој ајфон од ebay,еве линк http://www.ebay.com/itm/Apple-iPhone-4-16GB-Black-AT-T-Smartphone-MC318LL-FAST-SHIP-/280940408270?pt=Cell_Phones&hash=item41695a6dce#ht_500wt_1202

Кажете ми колку одприлика би била царината дали би можел да платам со виза електрон?(досега со неа имам плаќано преку интернет само низ Македонија)
Благодара однапред

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Сакам да го нарачам овој ајфон од ebay,еве линк http://www.ebay.com/itm/Apple-iPhone-4-16GB-Black-AT-T-Smartphone-MC318LL-FAST-SHIP-/280940408270?pt=Cell_Phones&hash=item41695a6dce#ht_500wt_1202

Кажете ми колку одприлика би била царината дали би можел да платам со виза електрон?(досега со неа имам плаќано преку интернет само низ Македонија)
Благодара однапред
115$ е царината. Визата треба да ја регистрираш на пејпал. Имаш посебна тема.

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
115$ е царината. Визата треба да ја регистрираш на пејпал. Имаш посебна тема.
Ја имам регистрирано бар така мислам нема проблем ќе се снајдам за тоа, а кажи ми каде би можел да гледам колку е царината дали има некоја страна на нет и дали ова за ајфон 4 е стандарт толку?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ја имам регистрирано бар така мислам нема проблем ќе се снајдам за тоа, а кажи ми каде би можел да гледам колку е царината дали има некоја страна на нет и дали ова за ајфон 4 е стандарт толку?
За производ над 45 евра 30% царина + 18% ддв. Тоа е царината. Има некаде на www.customs.gov.mk треба да побараш.

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Фала ти многу друже
--- надополнето: 12 август 2012 во 16:14 ---
-Поштенско царинска декларација: ако вредноста на стоката во пратката е помала од 800 ЕУР во денарска противвредност и се применува единствена царинска стапка од 15 % и стапка на ДДВ од 18% или 5% во завосност од видот на стоката. Неа ја пополнува царинскиот службеник, а давачките се плаќаат при приемот на пратката и

Kajgana Shop

На врв Bottom