За мене турбофолкот е срање.Извинете на израз али никогаш не сум слушал таква музика и мислам дека никогаш и нема да слушам....
Музичка гранка слушана од група луѓе.
Сепак е музика и покажете малце почит, говеда. Секој со различни вкусови.
И јас се нервирам кога јадат гомна против трансот, така да одбегнувам да го плукам турбофолкот.
Хаха презирам турбофолк, но аиде да бидам контрадикторен.Турбофолкот е уште машина за правење пари и стекнување со слава.....Не музика, веч економски проект:helou:.Музиката е уметност,а онсовните принципи за уметничко креирање се инспирацијата и нејзиното обликување со знаење:smir: Кај турбофолкот го нема ниту 1ното ниту другото.Та и камен кога падне тропа та не е музика,та и камбаната чука та не произведува музика,зар не???
Можеби како што велиш е гранка.....но не од музичкото дрво.....
Да.Скоро во секој жанр има поединци кои какаат и ја злоупотребуваат музиката како уметност за да дојдат до ебаната материја:kesa:...така да Миле Китич=Риана=Булет Фор Мај Валентајн=Џастин=Грин Деј=Јован Јованов=Џеј, не гледам некои разлики...:pos2::pos2:.Само што турбофолкот за разлика од мн други жанрови е создаден единствено за комерциални цели:helou:....Додека фановите на турбофолкот би ги споредил со фановите на ''Кристал зајтин'',''Битолско млеко'', ''Гонг прашок за перењеќ' итд итд...:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::smir:Хаха презирам турбофолк, но аиде да бидам контрадикторен.
Машина за правење пари и слава.. Па во секоја гранка од музиката, во било кој жанр има комерцијала или пеат/творат/свират за пари. Тоа не ги прави помалку музикални.
Камбаната чука, ама нема фанови. Thurbopholk-от за жал има. :smir:
Ако светот = Балкан тогаш можеби да. Турбофолкот ме прави да се чувствувам подобро околу себеси, знаејќи дека можам да разликувам музика од ѓубре кое има намена да биде музика. Исто така турбофолкот е сквернавење на народната музика. Ако сакате народни звуци слушајте Синтезис или Анастасија. Секој кој слуша турбофолк според мене има слух за музика и разбира музика исто толку колку што магарињата знаат да играат ракомет.Турбофолкот е најголемата пандемија што хронично се шири низ топ лисите на светот.
Слушам турбо од ко знам за мене... исто така слушам и класика, имам цели колекции дома од Моцарт, Бетовен, Бах, Вивалди и тн. Тоа ако слушаш турбо ти си тапа и не знаеш да видиш подалеку од носот и не ти е баш некое мерило.Ако светот = Балкан тогаш можеби да. Турбофолкот ме прави да се чувствувам подобро околу себеси, знаејќи дека можам да разликувам музика од ѓубре кое има намена да биде музика. Исто така турбофолкот е сквернавење на народната музика. Ако сакате народни звуци слушајте Синтезис или Анастасија. Секој кој слуша турбофолк според мене има слух за музика и разбира музика исто толку колку што магарињата знаат да играат ракомет.