E што е де турбофолкот?

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
Турбофоолк !! тешка глупост

mysterio_lady

NBA Where Amazing Happens
Член од
12 март 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
За мене турбофолкот е срање.Извинете на израз али никогаш не сум слушал таква музика и мислам дека никогаш и нема да слушам....

...Ми Ту... Али нз...ќе почнат демек рок слушале рап овај онај...му одиш дома пинк слушат... ги среќаваш на улица ти пеат песна од шознам како се викат тие цеца меца...шознам... ќе појдиш на нова година пример негде заедно со него...ќе пуштат српски песни сите ги знај... му чепкаш в мобилен гледаш сите песни турбо фолк... стварно многу срање е музиката... Ко Курви се сите пичку матер...(пардон за сите изрази) али тоа е тоа...ајт Уан Лов...:)

S

smart ass

Гостин
Глупа музика е турбо фолк плус е српска
слушам електронска музика македонска народна можам да слушам и то со мерак ама турбофолк незнам одвратно очајна музика е тоа

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
ziva sramota za Sitel sto go reklamira tipot od youtube-postot nad mene demek ke imal koncert vo Ohrid ,neznam dali koga bese prosliot pat isto go reklamirase, kolku sto znam negovoto prethodno gostuvanje bese na ignore od poveketo makedonski mediumi osven od Vecer,bidejki Sitel i Vecer imaat ist urednik Latas uopste ne se cudam.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Музичка гранка слушана од група луѓе.

Сепак е музика и покажете малце почит, говеда. Секој со различни вкусови.
И јас се нервирам кога јадат гомна против трансот, така да одбегнувам да го плукам турбофолкот.

Pl.

Pl.
Член од
16 јули 2009
Мислења
566
Поени од реакции
62
Турбо фолк слушам најмногу,итоа српска,а од македонските ретко која песна е убава-мислам за турбото-
Таа музика ме расположува најмногу.

F

FallenHypaspist

Гостин
Музичка гранка слушана од група луѓе.

Сепак е музика и покажете малце почит, говеда. Секој со различни вкусови.
И јас се нервирам кога јадат гомна против трансот, така да одбегнувам да го плукам турбофолкот.

Не бре брат -_- .....јас мислам ова тема е баш за плукање .....Не е во прашање вкус тука,него веќе духовен и психички развиток.

Реално гледано -

Турбофолкот е уште машина за правење пари и стекнување со слава.....Не музика, веч економски проект:helou:.Музиката е уметност,а онсовните принципи за уметничко креирање се инспирацијата и нејзиното обликување со знаење:smir: Кај турбофолкот го нема ниту 1ното ниту другото.Та и камен кога падне тропа та не е музика,та и камбаната чука та не произведува музика,зар не??? :tapp:

Можеби како што велиш е гранка.....но не од музичкото дрво.....

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Турбофолкот е уште машина за правење пари и стекнување со слава.....Не музика, веч економски проект:helou:.Музиката е уметност,а онсовните принципи за уметничко креирање се инспирацијата и нејзиното обликување со знаење:smir: Кај турбофолкот го нема ниту 1ното ниту другото.Та и камен кога падне тропа та не е музика,та и камбаната чука та не произведува музика,зар не??? :tapp:

Можеби како што велиш е гранка.....но не од музичкото дрво.....
Хаха презирам турбофолк, но аиде да бидам контрадикторен.
Машина за правење пари и слава.. Па во секоја гранка од музиката, во било кој жанр има комерцијала или пеат/творат/свират за пари. Тоа не ги прави помалку музикални.

Камбаната чука, ама нема фанови. Thurbopholk-от за жал има. :smir:

F

FallenHypaspist

Гостин
Хаха презирам турбофолк, но аиде да бидам контрадикторен.
Машина за правење пари и слава.. Па во секоја гранка од музиката, во било кој жанр има комерцијала или пеат/творат/свират за пари. Тоа не ги прави помалку музикални.

Камбаната чука, ама нема фанови. Thurbopholk-от за жал има. :smir:
Да.Скоро во секој жанр има поединци кои какаат и ја злоупотребуваат музиката како уметност за да дојдат до ебаната материја:kesa:...така да Миле Китич=Риана=Булет Фор Мај Валентајн=Џастин=Грин Деј=Јован Јованов=Џеј, не гледам некои разлики...:pos2::pos2:.Само што турбофолкот за разлика од мн други жанрови е создаден единствено за комерциални цели:helou:....Додека фановите на турбофолкот би ги споредил со фановите на ''Кристал зајтин'',''Битолско млеко'', ''Гонг прашок за перењеќ' итд итд...:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::smir:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.093
Поени од реакции
30.150
Турбофолкот е најголемата пандемија што хронично се шири низ топ лисите на светот.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Турбофолкот е најголемата пандемија што хронично се шири низ топ лисите на светот.
Ако светот = Балкан тогаш можеби да. Турбофолкот ме прави да се чувствувам подобро околу себеси, знаејќи дека можам да разликувам музика од ѓубре кое има намена да биде музика. Исто така турбофолкот е сквернавење на народната музика. Ако сакате народни звуци слушајте Синтезис или Анастасија. Секој кој слуша турбофолк според мене има слух за музика и разбира музика исто толку колку што магарињата знаат да играат ракомет.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ако светот = Балкан тогаш можеби да. Турбофолкот ме прави да се чувствувам подобро околу себеси, знаејќи дека можам да разликувам музика од ѓубре кое има намена да биде музика. Исто така турбофолкот е сквернавење на народната музика. Ако сакате народни звуци слушајте Синтезис или Анастасија. Секој кој слуша турбофолк според мене има слух за музика и разбира музика исто толку колку што магарињата знаат да играат ракомет.
Слушам турбо од ко знам за мене... исто така слушам и класика, имам цели колекции дома од Моцарт, Бетовен, Бах, Вивалди и тн. Тоа ако слушаш турбо ти си тапа и не знаеш да видиш подалеку од носот и не ти е баш некое мерило.

А дека е сквернавење на народната музика можам да се сложам со тебе, еден вид на модерна народна музика кој и не така ми се допаѓа (ама го слушам повремено оти го нервира комшијата :baeh:), мада се случува да излезат со нешто квалитетно на 1000 песни 1 ке се погоди...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Турбо-фолкот е нус-продукт на транзицијата,својствен за балканот...
Еве што на таа тема духовито објаснуваат Електрични Оргазам...

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.792

Kajgana Shop

На врв Bottom