то е ваше мислење дека турбофолкот е shit и никој не ве фатил за гуша да го слушате......и вашата музика не е кузне шо па никој ништо не вели секој си има свој вкус и секој си знај зошто и како слуша...на крај краева сите ко ке се испијаните на крајот во најубавото слушате турбо и си се ослободвате од вашите тешки маски...Добро сега, ако трансот го сфаќаш како празнење кондензатори, модулатори (и слични работи) и ништо повеќе, твоја работа. Ама да не бегаме од темата, се согласуваме дека турбофолкот е shit?
Оф корс.
Не бе брат. Ако нема каде, дома ќе седам и во кафана не излегувам.то е ваше мислење дека турбофолкот е shit и никој не ве фатил за гуша да го слушате......и вашата музика не е кузне шо па никој ништо не вели секој си има свој вкус и секој си знај зошто и како слуша...на крај краева сите ко ке се испијаните на крајот во најубавото слушате турбо и си се ослободвате од вашите тешки маски...
истото важи и за тебе....па посебно за твојот стил на музика да не прајме муабет....ко некој закржлаени...веќе преку таквото ми дојдовте...само наоѓате мани за се....бил кремац оти носел розево..не знам шо бил таков бил ваков...гледај си за тебе и не глумете многу...
Корен на било која музика е класичната музика. А турбофолкот е бизнис, не е музика.Koрените на сите овие денешни “модерни“ музики како ип оп, техничарската музика, пунко , металуршката музика, роцкот, шлагерите, Трансуалната и она куќната музика (хаус што ја викаат по енглески) и други забавни песни се во фолк музиката. Фолкот е почетоко на музиката од фолко се изродија после сите правци. Така да не беше Лепа Лукиќ, Благица Павловска, Кенан Таировски, Тозовац... денес немаше ни да рипате наоколу ко скакулци по тие журки со Ди џејови.
И класичната музика настанала на основи на фолклор. И класичната си има свој почеток некој период кога настана, се знае за делото кога настанало, али за многу народни песни не се знае ни кој ни кога настанале.Корен на било која музика е класичната музика. А турбофолкот е бизнис, не е музика.
И роко има свои добри страни - имам гледано на дискавери дека рок музика ги брка пацовите и ситните глодари, така да ако имаш пацов во визба клај касетофон и опни му рок до даске (само не заборавај да му оставиш простор да може да избега оти ако остане затворен ќе пцоиса од музиката рокерска)Што е турбофолкот? - тивок убиец, подобро умри од природна смрт отколку да слушаш турбофолк
Ама што и јас слушам таква музика кога сум со други:kesa: омилен вид на музика ми е рок ама не оди да слушаш рок на матурски, свадби, родендени :wink:
Во право си за првото.Што е турбофолкот? - тивок убиец, подобро умри од природна смрт отколку да слушаш турбофолк
Ама што и јас слушам таква музика кога сум со други:kesa: омилен вид на музика ми е рок ама не оди да слушаш рок на матурски, свадби, родендени :wink:
Песната од Халид Бешлиќ “Неќу неќу дијаманте“ уште е популарна и после скоро 25 години а то Транс хитот од минатата недела веќе ова недела никој не се сеќава.