E што е де турбофолкот?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
vie voopsto ne znaete deka postojat peaci koi se turbo folk ili folk a pod turbo folk znaete samo za darabubamara i takvi razgoleni ko maaja keri i britni spirs taka da ne ste kompetentni da zborite bidejki imate predrasudi i averzii kon toj melos.

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Добро сега, ако трансот го сфаќаш како празнење кондензатори, модулатори (и слични работи) и ништо повеќе, твоја работа. Ама да не бегаме од темата, се согласуваме дека турбофолкот е shit? :)
то е ваше мислење дека турбофолкот е shit и никој не ве фатил за гуша да го слушате......и вашата музика не е кузне шо па никој ништо не вели секој си има свој вкус и секој си знај зошто и како слуша...на крај краева сите ко ке се испијаните на крајот во најубавото слушате турбо и си се ослободвате од вашите тешки маски...:drk:

истото важи и за тебе....па посебно за твојот стил на музика да не прајме муабет....ко некој закржлаени...веќе преку таквото ми дојдовте...само наоѓате мани за се....бил кремац оти носел розево..не знам шо бил таков бил ваков...гледај си за тебе и не глумете многу...:tapp:

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
то е ваше мислење дека турбофолкот е shit и никој не ве фатил за гуша да го слушате......и вашата музика не е кузне шо па никој ништо не вели секој си има свој вкус и секој си знај зошто и како слуша...на крај краева сите ко ке се испијаните на крајот во најубавото слушате турбо и си се ослободвате од вашите тешки маски...:drk:

истото важи и за тебе....па посебно за твојот стил на музика да не прајме муабет....ко некој закржлаени...веќе преку таквото ми дојдовте...само наоѓате мани за се....бил кремац оти носел розево..не знам шо бил таков бил ваков...гледај си за тебе и не глумете многу...:tapp:
Не бе брат. Ако нема каде, дома ќе седам и во кафана не излегувам.
И да, кремци сте ако носете розево.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Koрените на сите овие денешни “модерни“ музики како ип оп, техничарската музика, пунко , металуршката музика, роцкот, шлагерите, Трансуалната и она куќната музика (хаус што ја викаат по енглески) и други забавни песни се во фолк музиката. Фолкот е почетоко на музиката од фолко се изродија после сите правци. Така да не беше Лепа Лукиќ, Благица Павловска, Кенан Таировски, Тозовац... денес немаше ни да рипате наоколу ко скакулци по тие журки со Ди џејови.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Класика во турбофолкот народе тооооооооооооо. А био сам спреман руку у ватру...

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Koрените на сите овие денешни “модерни“ музики како ип оп, техничарската музика, пунко , металуршката музика, роцкот, шлагерите, Трансуалната и она куќната музика (хаус што ја викаат по енглески) и други забавни песни се во фолк музиката. Фолкот е почетоко на музиката од фолко се изродија после сите правци. Така да не беше Лепа Лукиќ, Благица Павловска, Кенан Таировски, Тозовац... денес немаше ни да рипате наоколу ко скакулци по тие журки со Ди џејови.
Корен на било која музика е класичната музика. А турбофолкот е бизнис, не е музика.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Корен на било која музика е класичната музика. А турбофолкот е бизнис, не е музика.
И класичната музика настанала на основи на фолклор. И класичната си има свој почеток некој период кога настана, се знае за делото кога настанало, али за многу народни песни не се знае ни кој ни кога настанале.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Што е турбофолкот? - тивок убиец, подобро умри од природна смрт отколку да слушаш турбофолк :tapp:

Ама што и јас слушам таква музика кога сум со други:kesa: омилен вид на музика ми е рок ама не оди да слушаш рок на матурски, свадби, родендени :wink: :toe:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Што е турбофолкот? - тивок убиец, подобро умри од природна смрт отколку да слушаш турбофолк :tapp:

Ама што и јас слушам таква музика кога сум со други:kesa: омилен вид на музика ми е рок ама не оди да слушаш рок на матурски, свадби, родендени :wink: :toe:
И роко има свои добри страни - имам гледано на дискавери дека рок музика ги брка пацовите и ситните глодари, така да ако имаш пацов во визба клај касетофон и опни му рок до даске (само не заборавај да му оставиш простор да може да избега оти ако остане затворен ќе пцоиса од музиката рокерска)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128

:pos: Во право си за првото.

За второто, зависи од славениците. :smir:

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
катастрофа шо е...мене например најубо за пиење коа ке сум депресиран ми е олд скул рок.. дип парпл... гунс ен розес етц... а коа ке се веселиме.. тешко да најдеш добри рок журки... така да идеме на електро/хоусе журки.. пиј таму веселисе! но пак ке речам НАЈГОЛЕМ ФАКТОР СПОРЕД МЕНЕ Е ДРУШТВОТО.. можеш да си и на ибица да речиме... али ако ти фалат друштвото.. не ваља :)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
3
Above And Beyond, Alex M.O.R.P.H., Tiesto, Armin, Arnej, Paul Van Dyk... Со еден збор, транс. :)[/quote]

malce vkusot mi go utna ama ok e bolje toa nego turbofolk:pos2::pos2:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Песната од Халид Бешлиќ “Неќу неќу дијаманте“ уште е популарна и после скоро 25 години а то Транс хитот од минатата недела веќе ова недела никој не се сеќава.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Песната од Халид Бешлиќ “Неќу неќу дијаманте“ уште е популарна и после скоро 25 години а то Транс хитот од минатата недела веќе ова недела никој не се сеќава.

Тука више збориме за антологиски турбофолк...Па уште и спотот редовно се врти по телевизиите иако е составен од еден кадар :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom