E што е де турбофолкот?

Член од
7 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1
Абе кој не сака нека не ја слуша али некогаш и таков тип музика може да те расположе :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
E па јебига, не можете на свадба на маса да играте чочек уз Блек Сабат или 50 цент..... Фолкот (и турбо и не турбо) се за народ за радост пеење и уживање... ова остало шо се секти како метал панк техничари , ип оп, то је све не од убајна туку шо сакаат да имитираат странци. Скокаат и тресат со глајте ко ненормални а абер не разбираат од песната на енглески и германски шо им ја пеат... можи да му карат мајче шајче можи глупости да траскат, можи пропаганда против македонија да му кажват. Друго е кога Неџад ќе запее “Не клепеќиииии нанулааамааа кад силазиш са чардаааакааа..:“ а друго оние дрогашите ко ќе врескаат “ФЉФЉ ГРРР ГРРР АУУУУУ АВ АВ АВ АУУУУ ГРТ ГРТ ФРТ ФРТТ ТРТ“ а шприцоите му висат од вените.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Turbofolkeri,sto e vsusnost Turbofolk?Kakov pravec na muzika pretstavuva?

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
super e turbofolkot, koj ne mu cini neka ide da slusa mozart i bach

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Одаме. :vozbud: А веќе кога си кај класична музика, ти препорачувам и Samuel Barber. :vozbud: Adagio For Strings :back:.
Уфф, многу добра песна. Штета што некои ја запустуваат со додавање на електронски звуци.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
3
kako moze muzika sto cel svet ja mrazi i ja narekuva antiglobalisticka samo nie na balkanov da ja sakame?? bez najmalku umetnost i cuvstva pevaljki razgoleni peet pesni so glup tekst i nikakva muzika eden ist takt im se povtoruva celo vreme!! katastrofa!! ama posto i nie sme si balkanci ne mozeme da poegneme od turbofolkot kaj i da odimeima turbofolk, pa sakale nejcele ke podnaucime po nekoj stih i po nekoe pesnice.. so da pravime toa e... pa koga so malce alkohol ke pomesame turbofolk opasno stanuva!!!!:pos2::pos2: pocit za tie sto se skroz imuni na ovaa glupos balkanska!!kazuvajte lek???

-Trance-HCI

Трансер до срж...
Член од
18 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
16
Незнам кој лек да ти го препишам.. тоа е вродено, мене пример ми се топат ушите кога ке слушнам малку турбо фолк, и како последица имам привремено глувило се до моментот кога ке поминам 2-3 сати "прочистување" на ушите со Trance or House... :D

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Уфф, многу добра песна. Штета што некои ја запустуваат со додавање на електронски звуци.
Баш напротив... Многу е подобра верзијата на Тиесто. :vozbud:

pocit za tie sto se skroz imuni na ovaa glupos balkanska!!kazuvajte lek???
Above And Beyond, Alex M.O.R.P.H., Tiesto, Armin, Arnej, Paul Van Dyk... Со еден збор, транс. :)

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
super e turbofolkot, koj ne mu cini neka ide da slusa mozart i bach
Со задоволство ќе слушам музика која се зачувала со векови и ќе трае понатаму отколку да си ги трујам ушите со некое ѓубре чиј рок на траење истекува за една недела.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Баш напротив... Многу е подобра верзијата на Тиесто. :vozbud:
Нема шанси преработка некогаш да е подобра од оригиналот. Не го сакам трансот, ама и метал верзија да имаше песната, оригинал си е оригинал. Тиесто само испразнил неколку кондензатори во песната и ја убрзал песната, ништо повеќе.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Нема шанси преработка некогаш да е подобра од оригиналот. Не го сакам трансот, ама и метал верзија да имаше песната, оригинал си е оригинал. Тиесто само испразнил неколку кондензатори во песната и ја убрзал песната, ништо повеќе.
Добро сега, ако трансот го сфаќаш како празнење кондензатори, модулатори (и слични работи) и ништо повеќе, твоја работа. Ама да не бегаме од темата, се согласуваме дека турбофолкот е shit? :)

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Добро сега, ако трансот го сфаќаш како празнење кондензатори, модулатори (и слични работи) и ништо повеќе, твоја работа. Ама да не бегаме од темата, се согласуваме дека турбофолкот е shit? :)
Оф корс. :)

mile_panikaaa

Нормален
Член од
28 април 2008
Мислења
348
Поени од реакции
9
Неам нишо против турбофолкот и слушам све шо е убоо за слушање,од а до ш богами,ма да не го слушам многу скоро ич ама и со тоа најбоље е да пивнеш и да се расположиш.Слушам метал и рок,али и поради друштвото само мораш и друго да слушаш.тоа е.:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom