E што е де турбофолкот?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Абе кој не сака нека не ја слуша али некогаш и таков тип музика може да те расположе :)

E па јебига, не можете на свадба на маса да играте чочек уз Блек Сабат или 50 цент..... Фолкот (и турбо и не турбо) се за народ за радост пеење и уживање... ова остало шо се секти како метал панк техничари , ип оп, то је све не од убајна туку шо сакаат да имитираат странци. Скокаат и тресат со глајте ко ненормални а абер не разбираат од песната на енглески и германски шо им ја пеат... можи да му карат мајче шајче можи глупости да траскат, можи пропаганда против македонија да му кажват. Друго е кога Неџад ќе запее “Не клепеќиииии нанулааамааа кад силазиш са чардаааакааа..:“ а друго оние дрогашите ко ќе врескаат “ФЉФЉ ГРРР ГРРР АУУУУУ АВ АВ АВ АУУУУ ГРТ ГРТ ФРТ ФРТТ ТРТ“ а шприцоите му висат од вените.

super e turbofolkot, koj ne mu cini neka ide da slusa mozart i bach

Одаме. :vozbud: А веќе кога си кај класична музика, ти препорачувам и Samuel Barber. :vozbud: Adagio For Strings :back:.
Уфф, многу добра песна. Штета што некои ја запустуваат со додавање на електронски звуци.

kako moze muzika sto cel svet ja mrazi i ja narekuva antiglobalisticka samo nie na balkanov da ja sakame?? bez najmalku umetnost i cuvstva pevaljki razgoleni peet pesni so glup tekst i nikakva muzika eden ist takt im se povtoruva celo vreme!! katastrofa!! ama posto i nie sme si balkanci ne mozeme da poegneme od turbofolkot kaj i da odimeima turbofolk, pa sakale nejcele ke podnaucime po nekoj stih i po nekoe pesnice.. so da pravime toa e... pa koga so malce alkohol ke pomesame turbofolk opasno stanuva!!!!:pos2::pos2: pocit za tie sto se skroz imuni na ovaa glupos balkanska!!kazuvajte lek???

Незнам кој лек да ти го препишам.. тоа е вродено, мене пример ми се топат ушите кога ке слушнам малку турбо фолк, и како последица имам привремено глувило се до моментот кога ке поминам 2-3 сати "прочистување" на ушите со Trance or House... :D

Уфф, многу добра песна. Штета што некои ја запустуваат со додавање на електронски звуци.

Баш напротив... Многу е подобра верзијата на Тиесто. :vozbud:

pocit za tie sto se skroz imuni na ovaa glupos balkanska!!kazuvajte lek???

Above And Beyond, Alex M.O.R.P.H., Tiesto, Armin, Arnej, Paul Van Dyk... Со еден збор, транс. :)

super e turbofolkot, koj ne mu cini neka ide da slusa mozart i bach
Со задоволство ќе слушам музика која се зачувала со векови и ќе трае понатаму отколку да си ги трујам ушите со некое ѓубре чиј рок на траење истекува за една недела.

Баш напротив... Многу е подобра верзијата на Тиесто. :vozbud:
Нема шанси преработка некогаш да е подобра од оригиналот. Не го сакам трансот, ама и метал верзија да имаше песната, оригинал си е оригинал. Тиесто само испразнил неколку кондензатори во песната и ја убрзал песната, ништо повеќе.

Нема шанси преработка некогаш да е подобра од оригиналот. Не го сакам трансот, ама и метал верзија да имаше песната, оригинал си е оригинал. Тиесто само испразнил неколку кондензатори во песната и ја убрзал песната, ништо повеќе.

Добро сега, ако трансот го сфаќаш како празнење кондензатори, модулатори (и слични работи) и ништо повеќе, твоја работа. Ама да не бегаме од темата, се согласуваме дека турбофолкот е shit? :)

Добро сега, ако трансот го сфаќаш како празнење кондензатори, модулатори (и слични работи) и ништо повеќе, твоја работа. Ама да не бегаме од темата, се согласуваме дека турбофолкот е shit? :)
Оф корс. :)

Неам нишо против турбофолкот и слушам све шо е убоо за слушање,од а до ш богами,ма да не го слушам многу скоро ич ама и со тоа најбоље е да пивнеш и да се расположиш.Слушам метал и рок,али и поради друштвото само мораш и друго да слушаш.тоа е.:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom