Eвропско првенство 2012 - општа дискусија

Кој ќе биде шампион?

• Германија

Гласови: 150 39,5%
  • Шпанија

Гласови: 62 16,3%
  • Холандија

Гласови: 52 13,7%
  • Италија

Гласови: 48 12,6%
  • Англија

Гласови: 38 10,0%
  • Франција

Гласови: 17 4,5%
  • Португалија

Гласови: 13 3,4%

• Вкупно гласачи
    380
Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Ќе биде интересно првенство има предобри репрезентации.
Германија
Холандија
Шпанија
Англија
па и Италија..

Традиционален навивач сум на Холандија,но типувам на швабите овој пат.
Иначе многу глупо е ова што домаќините се во прв шешир,малку им е што се поштедени од квалификации уште за у прв шешир се :confused:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Германија ми е фаворит. Имаат страшен тим. Конечно треба да го освојат европското...ова им е една од подобрите генерации .. жалосно ако не се закити со некој трофеј.

Шпанија ко Шпанија. Најак состав имаат моментално но како ќе изиграат ќе видиме. Осеќам дека ќе пукне тиквата на оваа европско...а и доста им е :icon_lol:

Остали бош екипи! :pos:

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.507
Поени од реакции
4.384
Од кога знам за себе навивам за Франција на сите натпреварувања.Ама оваа година ќе ми бидат онака симпатичен тим и би сакал да отидат што по далеку иако знам дека ќе разочараат како на СП лани.Но дефинитивно ќе си навивам за Италија.Ги гледав 90% од натпреварите во овој квалификациски цилкус и морам да признам дека имаат одличен тим и дека знаат да одиграат на резултат.Очекувам Италијанците да изненадат иако се отпишани.Имаат млади играчи,свежа крв и очекувам да ја поминат лесно групата,а потоа во нокаут фазата да се "влечат" како на СП пред 5 години.Балотели,Маркисио,Де Роси,Роси(ако се врати)Бонучи,Ранокиа,Абате/Маџо,Киелини,Касано(исто така ако се врати)па и Монтоливо,Аквилани,Матри и Пацини не се за потценување.И се тоа под диригенската палка на маестро Андреа Пирло:D.Ќе биде интересно...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Навивам за Хрватска и Холандија.
Нека се смени малце не е интересно се едни исти. Иначе криво ми е Турција што не се пласира!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Мислам дека Шпанија ќе изигра едно бледо првенство... Во подготовкиве се очајни едвај со Коста Рика, иако тоа не значи дека ќе бидат слаби и во Полска и Украина сепак мислам дека е редно време за оние што подолг период не успејаа да стигнат до финале, додека Шпанциве по обединување на титулите на светско и европско полека ќе почнат да тонат и лесно ќе бидат елиминирани.. Како конкуренти ги гледам Германија, Италија, Англија и можеби Холандија. Изненадување на првенство е можна Хрватска која има страшен состав и спремен да стигне далеку ако им се поклопат многу работи.

Инаку најголемата глупост на УЕФА засега е Полска и Украина да се влечат од прв шешир и се можни многу силни групи па дури и предност ќе имаат аутсајдерите.

пример група
Шпанија
Италија
Англија/Португалија
Франција

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Замислете група.

Шпанија
Италија
Грција
Ирска

group of debt!:pos:
Нема шанси........мора место една од овие земји да се падне Германија.................. Сепак треба некој да го плати хотелскиот смештај и превозот за другите репрезентации.:D

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Германија според мене освојува. Страшни се швабине во секој поглед.
И време е и тие нешто да освојат.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не би било интересно пак Шпанија ама не гледам репрезентација што ќе ги тепа.:D

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Коста Рика не игра па сега лесно ќе им е на Шпанците :D
Рано ми е за дискусија па само така си напишав сеирски како Европски и Светски првак.Инаку ако почниме да збориме озбилно, првото што ќе го напишев е дека таа Германија( признавам дека после Шпанија се најјаки и имаат доста млад тим кој допрва би газел) која ја гази една Аргентина на натпреварите со Шпанија( финале ЕП и 1/2 финале СП) шанса вистинска не створи.;)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.347
Ќе има јаки групи.Навивам за Шпанија ама мислам дека Германија ќе го освои првенството а тука негде се и Холандија.Франција и Италија ќе изиграат добро на првенствово

Kajgana Shop

На врв Bottom