- Член од
- 17 март 2005
- Мислења
- 11.493
- Поени од реакции
- 1.587
Odgovorot e NE, bidejkji chashata e preleana i kje ima konsekvenci za site potezi na tajfata od SDSM (vkl gi nivnite bugarashki sateliti vo DMPNE i shiptarskite) koja shto sistematski ja unishtuva Makedonija vekje dve decenii.Предавниците се јавија, уште на почетокот од осамостојувањето:
-кога прифатиja да бидеме членка на ООН под привремено ("само за два месеца") име ФИРОМ;
-кога решија да немаме национални симболи на знамето;
-кога уставно се откажаа од Македонците во соседството...
Народот "легна на брашно" и нивните одлуки ги прифати "здраво за готово". Денес, кај граѓаните голема е фамилиаризацијата со знамето лишено од национални симболи, креирано во работилницата на СДСМ. Повеќето не ни знаат дека уставот ни забранува ,како држава, да се грижиме, на пример, за Македонците во Албанија и тн.
Нивното однесување не е ништо ново. Тие не се јавија сега, трагедијата е во фактот што како такви одамна не беа одбележани од мнозинството. Тоа е еден ист слој кој ја ограби материјално и духовно Македонија, а кој постојано ја добиваше довербата на граѓаните на избори.
Дали повторно си го спремаме брашното за лежење?
Loshoto e shto Od Branko pa nadole, ne se svesni za ovaa promena kako vo narodot taka i vo dijasporata. Zatoa tresokot na tie shto letaat visoko, a nisko pagjaat, kje bide ogromen.
Definicija za Makedonec: chovek so dve kuburi pod palto, za ne daj Bozhe. Nikogash ne zaboravaj...